Καλή χρονιά μέσω... Εσθονίας!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
22η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ έπαιξε χωρίς Σαλάχ-Κουτίνιο, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Μπέρνλι αλλά με γκολ του Κλάβαν στις καθυστερήσεις, νίκησε 2-1 στο Turf Moor και παρέμεινε τέταρτη στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Έβερτον (Παρασκευή 5/1, 21:55 - Novasports 2 HD) στο Άνφιλντ για τον Τρίτο Γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.
Το 2018 ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το 2017 για τη Λίβερπουλ. Με νίκη δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά, κάπως πιο αγχωτική.


Η Μπέρνλι αποδείχτηκε (όπως αναμενόταν) σκληρό καρύδι, και δη μες την έδρα της. Έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ, η οποία έπαιξε με επτά αλλαγές σε σχέση με το περασμένο ματς, προηγήθηκε με τον Μανέ, ισοφαρίστηκε στο 87' από τον Γκούντμουντσον αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 χάρη σε γκολ του Κλάβαν στο 94'!

Συνεχίστηκε το αήττητο στα 16 παιχνίδια συνολικά (13 στο πρωτάθλημα – εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) και η Λίβερπουλ παρέμεινε σταθερά τέταρτη στο -3 από τη Γιουνάιτεντ και στο -1 από την Τσέλσι (με παιχνίδι λιγότερο – παίζει την Τετάρτη με την Άρσεναλ στο Emirates).

Το ματς

Ανιαρό και ανούσιο πρώτο ημίχρονο

Με τους Σαλάχ και Κουτίνιο εκτός αποστολής και τον Φιρμίνο στον πάγκο, η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά η Μπέρνλι ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 7', μετά από λάθος του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Μπαρνς έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Μινιολέ.


Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 16' με τον Πόουπ να διώχνει εξαιρετικά το δυνατό σουτ του Τσάμπερλεϊν αλλά γενικά εκτός από αυτή τη φάση, οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο ανάπτυξης.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, η Μπέρνλι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ, με καλύτερη ευκαιρία αυτή στο 38' όταν μετά από διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στον Άρφιλντ αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Ένα δεύτερο ημίχρονο με τα όλα του


Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που... ψαχνόταν, στην επανάληψη η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ τροφοδοτήθηκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μανέ, ο οποίος γύρισε και κεραυνοβόλησε με το αριστερό τον Πόουπ για το 0-1 στο 61'!

Στο 74' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ επιχείρησε μια σουτάρα αλλά ο Πόουπ αντέδρασε σωστά και όσο περνούσε η ώρα, η Μπέρνλι με τη σειρά της, πατούσε περισσότερο στην περιοχή του Μινιολέ και έχασε καλή ευκαιρία στο 81' με τον Μπάρνς να κάνει το γυριστό από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μινιολέ.

Ο Βέλγος απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Βοκς πέφτοντας στη δεξιά του γωνία στο 85', ενώ ένα λεπτό πριν οι Reds, μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Τσάμπερλεϊν που έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά ο Πόουπ έδιωξε με τη βοήθεια και του δοκαριού.


Το έψαχναν το γκολ οι γηπεδούχοι και το πέτυχαν στο 87' με τον Τέιλορ να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Βόκς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τελικά τον Γκούντμουντσον από κοντά να κάνει το 1-1 για τη Μπέρνλι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!


Η Λίβερπουλ όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Δεν τα παράτησε και εντέλει κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης, το οποίο ήρθε από έναν απροσδόκητο... ήρωα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λόβρεν πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πόουπ ήταν σε κακή θέση, κι από κοντά ήρθε ο Κλάβαν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 1-2 στο 94'!

Σχόλιο


Πήγε να βγάλει μόνη της πάλι τα ματάκια της, αλλά τη γλίτωσε χάρη στον Κλάβαν που ξελάσπωσε τη Λίβερπουλ και έδωσε στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια, σε μια δύσκολη έδρα και σε μια ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι η Μπέρνλι.

Οι συνθέσεις

ΜπέρνλιΠόουπ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόβσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Κορκ, Ντεφούρ, Άρφιλντ (86' Γουέλς), Χέντρικ (71' Βόουκς), Μπάρνς
ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Κλάβαν, Γκόμες, Όξλεϊντ - Τσάμπερλεϊν (90'+6' Μάτιπ), Τσαν, Βαινάλντουμ, Μανέ (72' Φιρμίνο), Σολάνκε, Λαλάνα (86' Μίλνερ)


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ragnar Klavan official (@ragnar.klavan17) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.