Φανταζόσουν καλύτερο ντεμπούτο, Βίρτζιλ; (Το Λίβερπουλ παραμένει ΚΟΚΚΙΝΟ)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τρίτος Γύρος FA Cup

Με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Φαν Ντάικ να σκοράρει, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Έβερτον στο Άνφιλντ και πήρε την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του FA Cup. 16 παιχνίδια αήττητη η Λίβερπουλ απέναντι στη συμπολίτισσα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι (Κυριακή 14/1, 18:00) στο Άνφιλντ για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Έμελλε να είναι αυτός. Πρώτο γκολ σε ντεμπούτο, απέναντι στην Έβερτον, στο 84’, μπροστά στο Kop, πηδάει στο Θεό και ανοίγει λογαριασμό με τη Λίβερπουλ. Το λες και καρμικό.


Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με το πέναλτι του Μίλνερ (αυστηρό το σφύριγμα στο τράβηγμα του Λαλάνα) στο Merseyside Derby, η Έβερτον ισοφάρισε με ωραίο γκολ του Σίγκουρτσον, χωρίς να είναι πειστική στο γήπεδο, το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία ώσπου ο άρχοντας Φαν Ντάικ, στο πρώτο του παιχνίδι με τους Reds, σκόραρε στο 84', δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup.

Το ματς

Κακό παιχνίδι, εντάσεις και... αυστηρό πέναλτι


Χωρίς τους Σαλάχ και Κουτίνιο αλλά τον Φαν Ντάικ για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά αλλά Μανέ (14') και Μίλνερ (25') δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο, στις δύο πρώτες ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ.

Από την πλευρά της, η Έβερτον προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, ανέβασε ρυθμό αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κάριους.


Το παιχνίδι είχε λιγοστές καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, όμως όλα άλλαξαν στο 34', όταν ο Χόλγκεϊτ τράβηξε τον Λαλάνα εντός περιοχής, τον διαιτητή να υποδεικνύει (αυστηρά, η αλήθεια είναι) το σημείο του πέναλτι, και τον Μίλνερ να ευστοχεί για το 1-0 της Λίβερπουλ!

Τίποτα το αξιοσημείωτο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, πέραν των εντάσεων και των σκληρών μαρκαρισμάτων μεταξύ των δύο ομάδων. Σε μια από τις διαμάχες, ο Χόλγκεϊτ έσπρωξε τον Φιρμίνο και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος άρχισε τα... γαλλικά, με τον διαιτητή να δίνει τέλος στην... κοκορομαχία.

Ισοφάριση, πίεση και δικαίωση

Και στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι κόκκινοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Γκόμεζ απείλησε με κεφαλιά στο 54', ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Λαλάνα σούταρε έξω από την περιοχή υπό πίεση, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι μόνιμα στην περιοχή των "ζαχαρωτών". Ο Πίκφορντ έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Ρόμπερτσον στο 59', ενώ στο 63' ο Φαν Ντάικ λίγο έλειψε να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, αλλά ο Πίκφορντ ήταν πάλι εκεί.


Η Έβερτον δεν ήταν καλή στο δεύτερο μέρος αλλά ήταν τόσο προσεκτική όσο έπρεπε, και σε μια αντεπίθεση, ο Γιαγκέλκα έστρωσε στον Σίγκουρτσον, κι αυτός με εξαιρετικό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 67'!


Οι Reds όμως δεν τα παράτησαν. Συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν τη λύση από έναν παίκτη που έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Τσάμπερλεϊν εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Πίκφορντ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Φαν Ντάικ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 84', πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Σχόλιο


Ο Φαν Ντάικ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο τρόπο για ντεμπούτο. Ο Ολλανδός στόπερ σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, και της έδωσε σημαντική νίκη, συνεχίζοντας το αήττητο (17 παιχνίδια) και ταυτόχρονα την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του θεσμού.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ (77' Σολάνκε), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (77' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Τσαν, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Λαλάνα (70' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο
ΈβερτονΠίκφορντ, Κένι, Χόλγκεϊτ, Γιαγκέλκα, Μαρτίνα, Σνιντερλέν, Μακάρθι (86' Ντέιβις), Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (52' Λούκμαν), Μπολασί, Κάλβερτ-Λιούιν (82' Νιας)



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LORIS KARIUS (@lorisk21) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgil van Dijk (@virgilvandijk) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.