(FA Cup)Liverpool 2-1 Everton(Βαθμολογίες παικτών): Ντεμπούτο γραμμένο στο Hollywood!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Virgil van Dijk, η Liverpool προκρίθηκε στην επόμενη φάση του FA Cup, αποκλείοντας από τη συνέχεια της διοργάνωσης τη συμπολίτισσα Everton.


Νικηφόρο έμελλε να είναι το νοκ-αουτ ντέρμπι του Merseyside για την ομάδα μας, με το νικητήριο-δεύτερο- γκολ να σημειώνεται από τον Virgil van Dijk στο 84', ο οποίος πραγματοποίησε ένα ονειρικό ντεμπούτο. Λίγοι οι διακριθέντες κατά τα άλλα, σε ένα παιχνίδι όπου η Everton με ένα σουτ στο στόχο είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το πέντλτι που σημείωσε ο Milner στο πρώτο ημίχρονο.

Ας περάσουμε αναλυτικά στις βαθμολογίες μας:

Loris Karius
Δεν μπορεί να του χρεωθεί καμία ευθύνη στο γκολ, το οποίο ήταν το μοναδικό σουτ εντός εστίας από την Everton, έμοιαζε όμως αργός σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ χαρηκτιριστική ήταν η φάση που ο van Dijk φώναζε στον Γερμανό κήπερ για να βγει να διώξει την μπάλα. Είχε και μια άσχημη στιγμή στο 56' όταν έχασε την μπάλα μετά από ένα φάουλ του Sigurdsson από τα δεξία, διαμαρτυρόμενος για φάουλ.

Βαθμολογία: 6/10

Joe Gomez
Καλό πρώτο ημίχρονο, νευρικό δεύτερο και μοιραία αντιακαταστήθηκε στο 76' λεπτό, μετά τα προβλήματα που του δημιούργησε ο δραστήριος Lookman.

Βαθμολογία: 6/10

Joel Matip
Κάποιες στιγμές αδυναμίας και νευρικότητας έδειξε και ο Καμερουνέζος ο οποίος κατά τα άλλα στάθηκε σχετικά καλά, κόντρα σε μια Everton που δεν επιτέθηκε και ιδιαίτερα για άλλο ένα παιχνίδι.

Βαθμολογία: 6.5/10

Virgil van Dijk

Ονειρικό ντεμπούτο για τον Ολλανδό αμυντικό ο οποίος είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο(5), είχε τις περισσότερες πάσες(62), τις περισσότερες αναχαιτίσεις για την Liverpool(2), ενώ είχε συνολικά 79 επαφές(δεύτερος). Φάνηκε άνετος, ψύχραιμος και σίγουρος σε ό,τι έκανε, ενώ σκόραρε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά μπορστά από το Kop. Δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο ντεμπούτο, έτσι;

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)


Andrew Robertson
Πολύ καλός αμυντικά, περιόρισε στο έπακρο τον Yannick Bolasie, ενώ ήταν σωστός και μετρημένος στα ανεβάσματά του, έχοντας και ένα καλό σουτ στο 58ο λεπτό το οποίο απέκρουσε ο Pickford στην κλειστή του γωνιά.

Βαθμολογία: 7.5/10


Emre Can
Δυνατός στις μονομαχίες, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αργός στην ανάπτυξη, όπως επίσης μας έχει συνηθίσει, μετρώντας πιθανότατα τους τελευταίους του μήνες στο νησί.

Βαθμολογία: 6/10


James Milner
Βοήθησε πολύ στην κάλυψη χώρων αμυντικά, όπως επίσης και στο μαρκάρισμα του Bolasie, ενώ άνοιξε και το σκορ με ένα ψύχραιμο πέναλτι στο κέντρο της εστίας. Αντικαταστήθηκε όταν φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις.

Βαθμολογία: 6.5/10


Adam Lallana
Χρειάζεται λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει να ξεδιπλώνει ξανά τις ποδοσφαρικές του αρετές. Παρότι ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, είχε πολλές κακές επαφές με την μπάλα(πράγμα ασυνήθιστο γι' αυτόν), σχετικά χαμηλή αυτοπεποίθηση και αντικατάσταση στο 69'.

Βαθμολογία: 6/10


Alex Oxlade-Chamberlain

Πολλά τρεξίματα από τη δεξιά πτέρυγα και εξαιρετικές εκτελέσεις των στημένων. Γενικά μέτρια εμφάνιση στον επιθετικό τομέα από τον Ox. Του χρεώνεται η assist στο νικητήριο γκολ.

Βαθμολογία: 6.5/10


Sadio Mane
Προσπάθησε, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, χωρίς να του βγαίνουν απαραίτητα όσα προσπάθησε. Το γκολ κόντρα στην Burnley φαίνεται να τον έχει βοηθήσει να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και ας ελπίσουμε πως έχει μπει ένα τέλος στο ντεφορμάρισμα που πέρασε.

Βαθμολογία: 6.5/10

Roberto Firmino

Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, έκανε σωστό pressing, ενώ χαρακτηριστική η φάση που έκλεψε την μπάλα στο 35' με ένα εξαιρετικό tackle από τον Wayne Rooney στο δικό μας μισό. Δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση κόντρα στην κλειστή και καλά οργανωμένη άμυνα της Everton. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενεπλάκη σε ένα συμβάν, όταν ο Holgate τον έσπρωξε στο κοινό, αφότου η μπάλα πέρασε εκτός παιχνιδιού, για να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον νεαρό εξυβρίζοντάς τον στη μητρική του γλώσσα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Georginio Wijnaldum(στη θέση του Lallana στο 69')
Τίποτα ιδαίτερο από τον Ολλανδό, του οποίου η εμφάνιση πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ενώ είχε 1-2 καλές στιγμές αμυντικά.

Βαθμολογία: 6/10

Trent Alexander-Arnold(στη θέση του Gomez στο 76')
Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο όταν ο Lookman άρχισε να κερδίζει τον αέρα του Gomez και δε χρειάστηκε ιδαίτερα. Ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, η συμμετοχή του ντόπιου παιδιού στο τοπικό ντέρμπι.
Βαθμολογία: -

Dominic Solanke(στη θέση του Milner στο 76')
Ακόμη μία συμμετοχή από τον πάγκο για τον νεαρό επιθετικό, που πρόλαβε να πάρει και κίτρινη κάρτα στο 88ο λεπτό.

Βαθμολογία: -


Jurgen Klopp
Με αρκετές σημαντικές απουσίες, ο Γερμανός θεωρούμε ότι έκανε σωστή επιλογή εντεκάδας αρχικά. Οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα την κούραση αλλά και την εικόνα του παιχνιδιού και ήταν άμεσες και σωστές κατά την άποψη του γράφοντα. Αν λάβουμε υπόψην και το γεγονός ότι δια στόματος του ιδίου, είχε αλλάξει απόφαση το πρωί μόλις ούτως ώστε να ξεκινήσει τον Big Virgil, τότε δικαιούται επιπλέον "μπόνους" στη βαθμολογία.

Βαθμολογία: 8/10

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.