J.K: "Η νίκη επί της City ήταν το κατάλληλο μήνυμα! "

Ο Jurgen Klopp ένιωσε ότι η Liverpool έστειλε το κατάλληλο μήνυμα, οδηγώντας την Manchester City στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με το -μη κατάλληλο για καρδιακούς- σκορ 4-3 στο Αnfield!

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος


Πολύ σημαντικό ήταν, το πολύ γρήγορο προβάδισμα που πήρε η Liverpool με το τέρμα του Alex Oxlade-Chamberlain, ωστόσο ο Leroy Sane έστειλε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο, ισόπαλες.

Ένα εκπληκτικό 9λεπτο ανέτρεψε όλα τα πράγματα και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 4-1 χάρη στους Roberto Firmino, Sadio Mane και Mohamed Salah.

Στο τέλος όμως η City πάλεψε την επιστροφή της, με τα τέρματα του Bernando Silva και του Ilkay Gundogan μειώνοντας το σκορ στο 4-3, αλλά η ομάδα του Klopp κράτησε το σκορ και τέλος, επέκτεινε το αήττητο της (18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).

Ας περάσουμε όμως στα όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας:

Σχετικά με την εμφάνιση της Liverpool...

Δεν ήταν πολύ κακή! Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος με αυτό. Είχα πολύ χειρότερες μέρες στη ζωή μου, όχι πάρα πολλές για να'μαι ειλικρινείς αλλά κάποιες δυσκολότερες από αυτή τη στιγμή. Σέβομαι απόλυτα την ποιότητα του αντιπάλου. Μπορείτε να δείτε τι είναι κάνουν. Αν θέλετε, μπορείτε να βλέπετε την Man City πέντε φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Παρακολουθείς, το βλέπεις και ξέρεις ότι θέλεις να το αποφύγεις και να το αρνηθείς. Εντάξει, όλα είναι πιθανά αλλά λίγο δύσκολο. Χρειάζεσαι πολύ καλή ομάδα για να το πετύχεις και ευχαριστώ τον Θεό που έχω! Έτσι, έχει νόημα αυτό και πας να το προσπαθήσεις και όντως το προσπάθησαν πάρα πολύ σήμερα. Ήταν απλά απόλαυση να βλέπεις, πως και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στο γήπεδο. Ο άνεμος σε κάποιες περιπτώσεις δυσκόλεψε την κατάσταση - στο πρώτο τέρμα που δεχτήκαμε και στο τέταρτο που δέχτηκαν νομίζω ότι η παρουσία του ανέμου έπαιξε το ρόλο της. Αλλά και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, αμύνθηκαν πολύ καλά χωρίς πολλά φάουλ, λίγες τακτικές, ειδικά από την City ειδικά στις περιπτώσεις που ανεβάσαμε το ρυθμό μας. Το παιχνίδι αυτό είναι μία πολύ καλή διαφήμιση της Premier League. Όλος ο κόσμος που το είδε ακόμα και κάποιοι που δεν τους αρέσει το ποδόσφαιρο μέχρι τώρα θα είπαν ότι αυτός είναι ο λόγος που παρακολουθείτε συνέχεια ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Σχετικά με την ατμόσφαιρα του Anfield...

 Την ευχαριστήθηκα! Ήταν πολύ καλή. Ήταν υπέροχη από το πρώτο  δευτερόλεπτο, από το χειροκρότημα (για τον Tommy Lawrence) όταν ο σύλλογος έδειξε ξανά με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τέτοια πράγματα, και είμαι πολύ θετικός σε όλο αυτό. Από εκείνο το σημείο, το πρώτο σφύριγμα, η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή και αυτό βοηθάει πάντα, βοηθάει πάρα πολύ. Είναι από τα καλύτερα μέρα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Για να'μαι ειλικρινείς, αν δεν ήταν τόσο καλή η ατμόσφαιρα σε ένα τόσο ξεχωριστό παιχνίδι, θα σήμαινε ότι κάτι πάει πολύ άσχημα!

Σχετικά με τις δυσκολίες να σταματήσουν την Manchester City...

Νομίζω ότι η σημερινή μέρα είναι ιστορική γιατί μάλλον θα είναι το μόνο παιχνίδι που θα χάσουν σε όλη την φετινή χρονιά. Είναι πολύ δυνατοί, πολύ καλοί, αλλά νομίζω ότι αξίζαμε την νίκη εναντίον αυτής της πολύ καλής ποδοσφαιρικής ομάδας. Δεν είχαν κάποια απουσία λόγω τραυματισμού, ο David Silva δεν αγωνίστηκε αλλά ο αντικαταστάτης του ήταν ο Ilkay Gundogan - όχι και άσχημο νέο! Ήταν το 100 τοις εκατό της ομάδας, αλλά εμείς παίξαμε πολύ καλά. Νομίζω ότι άξιζαν την ισοπαλία αλλά φυσικά μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και 4-1. Απόψε ήμασταν άξιοι νικητές. Αν κοιτάξεις πίσω στο πρώτο παιχνίδι στο Etihad ήταν ακριβώς το ίδιο παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που πήραμε την κόκκινη κάρτα. Μετά από εκείνη τη στιγμή ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ καλό να ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα πήγαμε πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι. Ήταν φανταστικό.

Σχετικά με την απόδοση του Alex Oxlade-Chamberlain...

Είναι τόσο καλό που τον βλέπω να προσαρμόζεται τόσο καλά. Είναι πραγματικά πολύ καλό και χαίρομαι πολύ. Δεν είχα ιδέα για το πόσο καλός άνθρωπος είναι. Αν με ρωτούσατε σε τι είναι καλύτερος, σαν ποδοσφαιριστής ή σαν άνθρωπος, θα έπρεπε να το σκεφτώ πάρα πολύ. Είναι σε καλό δρόμο και το διασκεδάζει. Μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό αλλά χρησιμοποιεί την ταχύτητά του όλο και περισσότερο στον κεντρικό του ρόλο. Χρειάζεται να προσαρμοστεί κι'άλλο αλλά ο κεντρικός ρόλο του ήταν ένα όνειρο επειδή δεν αγωνιζόταν εκεί συχνά, αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Σχετικά με το αν το αποτέλεσμα δίνει κάποιο μήνυμα...

Ήταν απλά το κατάλληλο μήνυμα. Δεν είναι ότι είπα στα παιδιά όταν τους συνάντησα παιδιά πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να μην μιλάνε άλλο για τον Phil Coutinho επειδή τους αρέσει να μιλάνε για αυτόν. Μάλλον χοροπηδούσε στα νέα του αποδυτήρια στην Βαρκελώνη και χάρηκε για την σημερινή νίκη. Για εμάς, είναι σημαντικό να δείξουμε ότι μπορούμε να παίζουμε και χωρίς αυτόν και το πετύχαμε. Ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα, φυσικά, αλλά το ξέραμε και πριν το παιχνίδι ότι θέλουμε τους τρεις βαθμούς και τίποτα παραπάνω. Τους πήραμε σε μία πολύ σημαντική στιγμή, οπότε νιώθουμε καλά απόψε και έχουμε μία μεγάλη διακοπή για να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Swansea. Οπότε θα την αξιοποιήσουμε.

Σχετικά με την επιθετική διάθεση της Liverpool στον αγώνα...

Δεν έχεις και άλλες εναλλακτικές να νικήσεις την City. Ναι, μπορείς να κερδίσεις το λαχείο και αυτοί να κάνουν τάκλιν ο ένας τον άλλον! Μπορείς να κάτσεις πίσω στην άμυνα και να ελπίζεις ότι τίποτα δεν θα συμβεί, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό. Είμαστε η Liverpool, δεν αγωνιζόμαστε έτσι. Άρα δεν έχουμε εναλλακτική, πρέπει να έχουμε το θάρρος, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.Η πίεση στο δεύτερο ημίχρονο μεταξύ των τερμάτων ήταν άλλης κλάσης. Απλά εξαιρετική! Πραγματικά εξαιρετική, αλλά παίξαμε ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο εναντίον μιας πολύ οργανωμένης ομάδας. Όταν μιλάτε για την City, πάντα λέγονται καλά πράγματα γιατί παίζουν πολύ έξυπνο ποδόσφαιρο με εξαιρετική οργάνωση, οπότε εναντίον μιας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας σαν αυτήν, το να παίζουμε ποδόσφαιρο στους χώρους που υπάρχουν με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε - όχι πολλές αλλά με καλές στιγμές - πραγματικά δεν έχεις εναλλακτικό τρόπο να παίξεις εναντίον τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το τολμήσαμε. Δεν μπορώ να στήσω την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγω την κριτική μετά το παιχνίδι, πραγματικά δεν με απασχολεί αυτό. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και τα παιδιά το άξιζαν απόψε. Αυτό μου αρκεί.


Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.