Μας έχει αρρωστήσει (αλλά μας αρέσει)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
23η αγων. Premier League 2017-18

Σε ένα τρελό, απολαυστικό και γεμάτο (από κάθε άποψη) παιχνίδι, η Λίβερπουλ ίδρωσε στα τελευταία λεπτά αλλά επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 στο Άνφιλντ, της διέκοψε το αήττητο, συνέχισε το δικό της αήττητο (18 παιχνίδια) και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σουόνσι (Δευτέρα 22/1, 22:00) στο Liberty Stadium για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Liverpool 4-3 Manchester City - Extended Highlights by footbie.com


Δεν βρίσκεις ησυχία με αυτή την ομάδα. Πάντα θα βρει κάποιον τρόπο να σε πετάξει απ' τη θέση σου, να ανεβάσει τους παλμούς σου, να σε κάνει να βρίσεις αλλά και να πανηγυρίσεις. Μα αυτή δεν είναι η Λίβερπουλ;


Η μετά-Κουτίνιο Εποχή ξεκίνησε ιδανικά, με τη Λίβερπουλ να βρίσκει νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, να ισοφαρίζεται αλλά μέσα σε 9' να καταφέρνει να βάζει τρία γκολ και να τρελαίνει τους πάντες, ωστόσο, κατάφερε και να δεχτεί δύο γκολ μέσα σε 7', και λίγο έλειψε να ισοφαριστεί στο τέλος του αγώνα.

Ο Αγκουέρο δεν ευστόχησε στις καθυστερήσεις, και οι Reds πήραν σπουδαία νίκη με 4-3, διέκοψαν το εντυπωσιακό αήττητο της Σίτι (30 παιχνίδια στο σύνολο - 22 φετινά συν 8 περσινά), πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, έμειναν για 18ο παιχνίδι αήττητοι και εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της Τσέλσι, πιάνοντάς την στην τρίτη θέση (47 β.).

Ο Τσάμπερλεϊν άνοιξε το σκορ, ο Σανέ ισοφάρισε πριν το ημίχρονο, ακολούθησαν τρία γκολ από τους Φιρμίνο, Μανέ και Σαλάχ, ενώ για τους "πολίτες" μείωσαν οι Μπερνάρντο Σίλβα και Γκουντογάν.


Η τελευταία νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, χρονολογείται στο 2003!

Το ματς

Ιδανικό ξεκίνημα, ισοφάριση από στιγμιαίο λάθος


Οι Reds, που έπαιξαν χωρίς τον Βαν Ντάικ ο οποίος έμεινε προληπτικά εκτός λόγω τραυματισμού, ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Ο Φιρμίνο βρήκε τον Τσάμπερλεϊν, αυτός κράτησε μπάλα και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Έντερσον για το 1-0 μόλις στο 9'!

Η Σίτι προσπάθησε να απαντήσει, είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε ευκαιρίες αλλά χωρίς να ανησυχήσει ο Κάριους. Ο Αγκουέρο είχε μια καλή στιγμή στο 21' (αν και ήταν σε θέση οφσάιντ), ενώ από την πλευρά των κόκκινων, στο 31' η κεφαλιά του Φιρμίνο πέρασε λίγο άουτ και ο Έντερσον μπλόκαρε το ξαφνικό σουτ του Σαλάχ στο 39'.


Η Λίβερπουλ αντιδρούσε καλά στην αμυντική λειτουργία, έκλεινε σωστά τους χώρους αλλά ένα λάθος από τα αριστερά του Γκόμεζ, έδωσε την ευκαιρία στον Σανέ να μπει στην περιοχή, να περνάει τον Ματίπ και με εξαιρετικό σουτ να εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη εκτίμηση του Κάριους, κάνοντας το 1-1 στο 41'!

Το εννιάλεπτο της... ηδονής και το δεκάλεπτο του... τρόμου

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 51', όταν ο Οταμέντι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κάριους, ενώ από την πλευρά της η Λίβερπουλ απείλησε στο 56' με τον Έντερσον να αποκρούει το σουτ του Σαλάχ, και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σαλάχ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον.

Η ομάδα του Κλοπ προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, έκανε ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Έντερσον. Όλα αυτά μέχρι το 59' βέβαια, από όπου ξεκίνησε ένα παρανοϊκό εννιάλεπτο, ένα εννιάλεπτο βγαλμένο από τις ένδοξες στιγμές της Λίβερπουλ, ένα εννιάλεπτο στο οποίο έκανε πάρτι στο γήπεδο, βάζοντας τρία γκολ.


Ο Τσάμπερλεϊν βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Φιρμίνο, αυτός πίεσε και έκλεψε από τον Στόουνς, και με υπέροχο πλασέ (αλλά και σύμμαχο το δοκάρι), η μπάλα με βασανιστικό τρόπο κατέληξε στα δίχτυα για το προβάδισμα της Λίβερπουλ και το 2-1 στο 59'!


Και πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσει η Σίτι, οι κόκκινοι πέτυχαν και τρίτο γκολ μετά από δύο λεπτά. Μετά από λάθος του Φερναντίνιο στο 60', ο Μανέ πήρε την μπάλα αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, ο Σαλάχ έβγαλε ιδανική ασίστ στον Σενεγαλέζο, κι αυτός με τρομερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον, κάνοντας το 3-1!


Το... πάρτι δεν σταμάτησε εκεί. Η Σίτι φαινόταν να καταρρέει στο γήπεδο, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, και σε ένα από αυτά, ο Έντερσον, έκανε σωστή έξοδο αλλά κακή απομάκρυνση, με αποτέλεσμα να δεχτεί την μπάλα ο Σαλάχ, ο οποίος είδε τον Βραζιλιάνο εκτός εστίας, και με απίθανο τελείωμα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 (68')!

Όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Η ομάδα του Πεπ φάνηκε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, η Λίβερπουλ επικρατούσε κατά κράτος στο γήπεδο, αλλά ξαφνικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Reds δέχτηκαν δύο απανωτά χαστούκια, και λίγο έλειψε να χαλάσουν μόνοι τους ένα υπέροχο απόγευμα.


Η Σίτι μετά και το 4-1 είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ολοένα και περισσότερο. Η πίεση αυτή είχε αποτέλεσμα, καθώς, μετά από ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Γκουντογάν και Αγκουέρο, το σουτ του Αργεντινού κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος από κοντά μείωσε σε 4-2 (84'), ενώ ο Γκουντογάν έκανε το 4-3 στο 91'!

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά, με τη Λίβερπουλ να αμύνεται μαζικά και να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα, την ώρα που η Σίτι έψαχνε εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης. Ο Αγκουέρο μάλιστα έχασε τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με κεφαλιά (αν και ήταν εκτεθειμένος), με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος και τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Σχόλιο


Το 4-3 είναι μεν πλασματικό σκορ, η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο παιχνίδι, εκτόπισε τη Σίτι, έπαιξε ένα ονειρικό εννιάλεπτο στο οποίο σκόραρε τρεις φορές, αλλά στο τέλος πήγε να βγάλει πάλι τα ματάκια της. Για ακόμη μια φορά φάνηκαν οι αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία (ελλείψει Βαν Ντάικ) και τη διαχείριση του σκορ, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τους κόκκινους, που μετρούν 18 παιχνίδια χωρίς ήττα.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Τσαν (79' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μανέ, Σαλάχ (88' Λαλάνα), Φιρμίνο
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ντελφ (31' Ντελφ), Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν, Γκιουντογάν, Στέρλινγκ (71' Μπερνάρντο Σίλβα), Λερουά Σανέ, Αγκουέρο


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LORIS KARIUS (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgil van Dijk (@virgilvandijk) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.