Jurgen Klopp: ''Είμαι περισσότερο απογοητευμένος από την εμφάνιση, παρά από το αποτέλεσμα''


Απογοητευμένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Jurgen Klopp, μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Ουαλία.

Ένα άσχημο αποτέλεσμα για την Liverpool το βράδυ της Δευτέρας, με τους Reds να γνωρίζουν ήττα - σοκ από την τελευταία Swansea με 1-0, μια εβδομάδα μετά την σπουδαία νίκη με αντίπαλο τη Manchester City, με τον Jurgen Klopp να μην κρύβει την απογοήτευση του για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού:

''Είμαι περισσότερο απογοητευμένος από την εμφάνιση παρά από το αποτέλεσμα, κάτι που είναι πάντα αποτέλεσμα μιας κακής εμφάνισης, δεν ήμασταν αρκετά καλοί απόψε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Δεν παίξαμε όπως θέλαμε να αγωνιστούμε, δεν κρατήσαμε τις θέσεις και δεν επεκτείναμε στο γήπεδο τον σχηματισμό μας, δεν κρατήσαμε τις σωστές θέσεις που θέλαμε για να τους προκαλέσουμε προβλήματα και στη συνέχεια τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν, με μια δεύτερη προσπάθεια μετά από στημένη φάση, αμυνθήκαμε καλά σε πρώτη φάση, αλλά αργότερα τους δώσαμε την ευκαιρία να φτιάξουν ακόμα μια φάση και να πετύχουν το γκολ.

Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε η Swansea απόψε, δεν ήταν δουλειά τους να παίξουν φανταστικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να πολεμήσουν όπως κι εμείς, είχαμε τη μπάλα πολύ συχνά κι έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο γι' αυτό.
Είχαμε ένα πλάνο, ελπίζοντας ότι βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, θα κάναμε ότι δεν καταφέραμε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.
Ήταν πολύ πιο δύσκολο απ' ότι αν το κάναμε από την αρχή, γιατί πλέον είχαν ακριβώς αυτό που ήθελαν, το γήπεδο ήταν εκεί και η εμπιστοσύνη τους μεγάλωσε, τη στιγμή που η δικιά μας δεν βρισκόταν καν εκεί, κάθε λεπτό που περνούσε, η πίεση μεγάλωνε.

Είχαμε ευκαιρίες ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, όπως είπα, χάσαμε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος αλλά είχαμε ευκαιρίες, είχαμε τον Salah μόνο του μπροστά από το τέρμα.
Δεν περίμενα ότι δεν θα παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να κάνεις τα σωστά πράγματα τη στιγμή που πρέπει για να κερδίσεις ένα παιχνίδι σαν αυτό.
Ένιωσα ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, θα μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν μια καλή φάση αλλά ήμασταν άτυχοι, αλλά και να παίρναμε τον βαθμό, δεν θα έκανε καλύτερη την εμφάνιση μας.''

''Είπα μετά το παιχνίδι της Boxing Day, ότι ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, αλλά σκοράραμε στις σωστές στιγμές και στη συνέχεια άνοιξε ο αγώνας μεταξύ μας και της Swansea, όμως πλέον βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση και πολεμάνε, δεν πετύχαμε κάποιο γκολ και αυτό είναι το πρόβλημα.
Τους δώσαμε τη δυνατότητα να σκοράρουν και τότε ήταν ότι ακριβώς χρειάζονται ομάδες σαν την Swansea, να αγωνιστεί για τη ζωή της, να μπλοκάρει κάθε σουτ, χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστή, τα πάντα, μ' αρέσει αυτό αλλά φυσικά δεν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη Swansea αυτή τη στιγμή, ήμασταν εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι, όμως η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καθόλου κοντά σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο καλύτερο, κάναμε πιο συχνά αυτά που θέλαμε, είχαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, κανονικά θα πρέπει να ξεκινάς κάπως έτσι και μετά να έχεις μεγαλύτερη επιρροή στο αποτέλεσμα.
Έτσι, χρειαζόμασταν να επιστρέψουμε στο σκορ και το παιχνίδι δεν ήταν αρκετό για εμάς.''

''Μετά το ματς με τη City, είχαμε προφανώς αρκετό χρόνο, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Μιλήσαμε γι' αυτό πριν, θα υπήρχαν πολλές προκλήσεις, παίζοντας κόντρα στις πρώτες του πρωταθλήματος κι έπειτα με τις τελευταίες.
Όλοι μιλούσαν πολύ θετικά για το φανταστικό μας ποδόσφαιρο, έπειτα είχαμε μια εξαιρετική εβδομάδα προπόνησης, ακόμα μια μικρή παγίδα καθώς νομίζεις ότι 'Wow, όλα είναι φανταστικά', ήταν κάτι που γνωρίζαμε, πρέπει να παρακολουθήσω ξανά το παιχνίδι δυστυχώς και τότε ίσως θα ξέρω περισσότερα πράγματα γι' αυτό που συνέβη.
Μέρος της νοοτροπίας μας είναι το επιθετικό παιχνίδι, μιλάμε για τακτική πειθαρχία και όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για την άμυνα, αυτό είναι σωστό, είναι ένα μεγάλο κομμάτι μας, όπως και η επίθεση, ειδικά όταν είμαστε η ομάδα που έχει την κατοχή σε ένα ματς σαν και το σημερινό.
Είναι ξεκάθαρο από που ξεκινάς, από που πρέπει να βρίσκεσαι κάθε στιγμή, δεν είναι μαθηματικά αλλά είναι σαφές το πού μπορούμε να τους προκαλέσουμε προβλήματα.
Η Swansea ξέρει να κερδίζει ένα τέτοιο παιχνίδι, χρειαζόταν την βοήθεια μας και δυστυχώς της την δώσαμε''.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.