Ολημερίς το χτίζανε, τη νύχτα γκρεμιζόταν...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
24η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη της Σουόνσι στο Liberty Stadium, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τους "κύκνους" να παίζουν ψυχωμένα και να παίρνουν σπουδαία νίκη με 1-0 στη μάχη που δίνουν για να μείνουν στην κατηγορία. Πρώτη ήττα μετά από τον Οκτώβρη για τους Reds.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουέστ Μπρομ (Σάββατο 27/1, 21:45 - Novasports 1 HD) στο Άνφιλντ για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.

Θα ερχόταν κάποια στιγμή και η ήττα, το στραπάτσο, το χαστούκι. Δεν θα συνεχιζόταν για πάντα αυτό το αήττητο.


Η Λίβερπουλ είχε φλύαρη κατοχή στο Liberty, προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Σουόνσι, αλλά ένα λάθος του Φαν Ντάικ, έδωσε τη δυνατότητα στον Μόουσον να πετύχει το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι και να δώσει τη νίκη στη Σουόνσι (1-0).

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ κάπως έτσι τελειώνει και το αήττητο 18 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις που είχε από τις 28 Οκτωβρίου. Τα 14 εξ' αυτών ήταν στο πρωτάθλημα (δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), τα τρία στο Champions League (δύο νίκες, μια ισοπαλία) και ένα στο FA Cup (η νίκη επί της Έβερτον).


Η ήττα από τη Σουόνσι αφήνει τη Λίβερπουλ στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς, κι αυτό σημαίνει πως χάθηκε η ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από την Τότεναμ (παραμένει στο +2), να φτάσει την Τσέλσι στους 50 βαθμούς και να μειώσει την απόσταση από τη Γιουνάιτεντ (53 β.)

Το ματς

Γκολ από το πουθενά...


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο Liberty Stadium, είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, και απείλησαν για πρώτη φορά στο 9', με τον Μανέ όμως να μην προλαβαίνει να πλασάρει και τον Φαμπιάνσκι να βγαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Λίβερπουλ ήταν συνεχώς στην επίθεση και προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους. Στο 23', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Φαμπιάνσκι, ενώ στο 30' ο Σαλάχ έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Αιγύπτιο όμως να αστοχεί.


Παρότι η ομάδα του Κλοπ φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι, κόντρα στη ροή του ματς, η Σουόνσι ήταν εκείνη που πέτυχε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα και ο Μόουσον με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 στο 40' για τους "κύκνους"!

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει αλλά το σουτ στην κίνηση από τον Μανέ δεν βρήκε εστία στις καθυστερήσεις.

Πίεση χωρίς αντίκρισμα και μια τρελή ευκαιρία στο τέλος

Οι Reds πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης και... τριγυρνούσαν την μπάλα στην περιοχή της Σουόνσι, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.


Ο Σαλάχ δεν βρήκε στόχο στο 54', ενώ στο 61' ο Αιγύπτιος υποχρέωσε τον Φαμπιάνσκι σε δύσκολη επέμβαση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Ο Κλοπ έβαλε Λαλάνα και Ίνγκς στο παιχνίδι, ο Ματίπ σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 70' και ο Ίνγκς με τη σειρά του είχε μια καλή ευκαιρία αλλά ο Φαμπιάνσκι δήλωσε ξανά παρών στο 77'.

Οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και δοκίμαζαν μακρινά σουτ, κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα, την ώρα που οι Ουαλοί έπαιζαν καλή άμυνα και διατηρούσαν το 1-0.


Προς το τέλος του αγώνα, στις καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ έχασε δύο μαζεμένες ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Στο 93' ο Σαλάχ προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση (ενώ είχε τρεις συμπαίκτες του να τον περιμένουν), με την μπάλα να καταλήγει άουτ, και στο 95', ο Φιρμίνο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Λαλάνα στην εξέλιξη της φάσης αστόχησε από τη μικρή περιοχή!

Σχόλιο


Μετά από ένα κάπως... περιπετειώδες παιχνίδι, στο οποίο η Λίβερπουλ κυριάρχησε σε κάθε τομέα και ήταν ανώτερη της Σουόνσι σε όλο το διάστημα, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της, δεν άξιζε και τίποτα παραπάνω και έφυγε χωρίς κανένα βαθμό από το Liberty. Δίκαιη και παλικαρίσια η νίκη των "κύκνων".

Οι συνθέσεις

ΣουόνσιΦαμπιάνσκι, Νότον, Φαν ντερ Χουρν, Φεντερίκο Φερνάντες, Μόουσον, Όλσον, Φερ, Κι Σουνγκ-Γέουνγκ, Κλούκας, Νέιθαν Ντάιερ (64' Τομ Κάρολ), Τζόρνταν Αγιού (79' Μπονί)
ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ (73' Ινγκς), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (68' Λαλάνα), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.