Jurgen: ''Ο Robertson ανέβασε το επίπεδο στο παιχνίδι του - είμαι χαρούμενος για αυτόν''

Η υπομονή και η επιμονή του Andy Robertson επέτρεψαν στο αριστερό μπακ να πάρει την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, σύμφωνα με τον Jürgen Klopp.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο Σκωτσέζος έκανε μόνο τρεις εμφανίσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες της σεζόν μετά την υπογραφή του στους Reds από τη Hull City το περασμένο καλοκαίρι.

Αλλά ένας τραυματισμός του Alberto Moreno στις αρχές Δεκεμβρίου άνοιξε την πόρτα για τον Robertson, ο οποίος ξεκίνησε τα οκτώ από τα τελευταία εννέα παιχνίδια και έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις κάθε φορά.

Τέτοια ήταν η συμβολή του Νο.26 στη νίκη της περασμένης Κυριακής επί της Manchester City, που το όνομά του ερμηνεύτηκε από όλες τις γωνιές του γηπέδου σε αναγνώριση των προσπαθειών του.
 
  "Είναι ωραίο, πολύ ωραίο και πολύ σημαντικό", δήλωσε ο Klopp για την πρόσφατη πρόοδο του Robertson.

  "Πολλοί από εσάς [τα μέσα μαζικής ενημέρωσης] είχατε αμφιβολίες για τον Alberto Moreno πριν από την σεζόν και νομίζατε ότι έπρεπε να φέρουμε ένα νέο full-back, το οποίο και κάναμε με τον Andy Robertson. Ήταν μια ωραία προοπτική, ήταν σαφές ότι ήταν ένα μεγάλο ταλέντο και προικισμένο επιθετικά.

  "Υπήρχαν μερικά κενά για να κλείσει στα αμυντικά του καθήκοντα, έτσι δεν ήταν η πιο εύκολη στιγμή ίσως για τον Andy, σίγουρα. Αλλά ήταν αρκετά ψύχραιμος με αυτήν κατάσταση - δεν είναι ότι ήταν πολλές φορές στο γραφείο μου και ρώτησε γιατί δεν τον έβαλα.

  "Ο Alberto Moreno έπαιξε φανταστικά, εκτός από το παιχνίδι με τη Sevilla, έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής. Τότε τραυματίστηκε και είναι πολύ σημαντικό, και για ένα σύλλογο όπως η Liverpool είναι απίστευτα σημαντικό να έχουμε κάποιον.

  "Ο Andy χρειαζόταν ίσως ένα παιχνίδι και στη συνέχεια ήταν spot-on, αυτό είναι καλό και ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Ο Alberto βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Σημαίνει μόνο ότι η κατάστασή μας είναι καλύτερη, ότι έχουμε δύο παίκτες για αυτή τη θέση. Έχουμε πολλά παιχνίδια και αρκετά παιχνίδια και για τους δύο.

  "Ο Andy ανέβηκε και έκανε μια πολύ φανταστική δουλειά. Είναι πολύ ωραίο ως προπονητής να είμαι μέρος του, να δούμε έναν παίκτη [να το κάνει αυτό]. Είναι πολύ δύσκολο όταν έρχεσαι σε μια νέα ομάδα και όλοι περιμένουν το καλύτερο από σένα από το πρώτο δευτερόλεπτο στο οποίο βρίσκεσαι. Όλοι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, ακόμα και ο ποδοσφαιριστής.

  " Έτσι είμαι χαρούμενος που είχε το χρόνο, χρησιμοποίησε το χρόνο και μπορούσε να παίξει όπως έπαιξε στα τελευταία παιχνίδια."










Ο Klopp έκανε επανειλημμένα rotation τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Liverpool είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα τον Δεκέμβρη αλλά και το νέο έτος.

Και καθώς συνάντησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από τη σύγκρουση της Premier League της Δευτέρας με τη Swansea City, το αφεντικό ρωτήθηκε αν η ομάδα του είναι τώρα καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις συχνές αλλαγές.

Απάντησε: ''Δεν είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε ότι το βάθος της ομάδας είναι διαφορετικό από πέρυσι.

  "Με τον Joe [Gomez], έχουμε πέντε κεντρικούς αμυντικούς, αλλά αυτή την εβδομάδα είχαμε δύο και αυτό συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη - ένας τραυματίζεται, ο άλλος είναι άρρωστος και τέτοια πράγματα.

  "Εφόσον μπορείς να αντιδράσεις δεν είναι ποτέ πρόβλημα, γιατί είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της σεζόν. Αλλά δεν θέλεις να αλλάξεις μόνο όταν τραυματιστούν οι παίκτες.

  "Είχαμε μια πολύ έντονη περίοδο. Αυτές τις δύο εβδομάδες τώρα μεταξύ της Everton και της Man City, και τώρα αυτό το παιχνίδι, αισθανόμαστε σαν να είναι η προετοιμασία. Υπάρχουν τόσες πολλές προπονήσεις για να δουλέψουμε σε διαφορετικά πράγματα, τα οποία πραγματικά απολαμβάνουμε. Είναι φανταστικό να κάνεις τέτοια πράγματα.

  " Όλες τις άλλες φορές, έχεις ένα παιχνίδι και άλλο ένα, και την αποθεραπεία, και ένα παιχνίδι. Και θα έρθει και πάλι με το Champions League ελπίζω και το FA Cup. Έτσι θα έχουμε αρκετά παιχνίδια για όλη την ομάδα και θα τα χρησιμοποιήσουμε.

  "Για εμάς, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο rotation. Ένιωθα ότι δεν ήταν απαραίτητο όλη την ώρα, αλλά ήταν απαραίτητο για αυτό που έρχεται τώρα. Αλλά τίποτα δεν έχει αποφασισθεί και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ακόμα υπάρχουσα φυσική δύναμη γιατί τώρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

  "Ο καθένας παλεύει για τα πάντα, κάθε παιχνίδι γίνεται τελικός. Ένας αγωνίζεται για το πρωτάθλημα, ένας αγωνίζεται για τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, για όλα. Και θα συμμετάσχουμε σε όλα αυτά και αυτό είναι ωραίο."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.