Klopp: ''Ο Firmino είναι πάντα στις πρώτες επιλογές στην προπόνηση''

Ο Jürgen Klopp επέμεινε ότι δεν υπάρχει έλλειψη εκτίμησης για τον Roberto Firmino στα αποδυτήρια της Liverpool.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το νούμερο 9 των Reds απολαμβάνει την καλύτερη σεζόν του με την ομάδα από την άφιξή του από τη Bundesliga και τη Hoffenheim, αφού έχει σκοράρει 17 φορές σε 31 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής.

Αυτή η αυξημένη παραγωγή μπροστά από τα δίχτυα δεν έχει αποβεί εις βάρος της εργατικότητάς του, με τον Βραζιλιάνο πρόθυμο όσο ποτέ να πιέζει τους αμυντικούς για 90 λεπτά.

Η φόρμα του Firmino φέτος τον έχει δει να κερδίζει έπαινο από πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές, αλλά ο Klopp λέει ότι η ποιότητα του επιθετικού ήταν πάντα αναγνωρισμένη στο Melwood - και το πιο σημαντικό, από τους συμπαίκτες του.

Είπε στους δημοσιογράφους: "Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό κάποιος να κερδίσει περισσότερα κοπλιμέντα, φιλοφρονήσεις, έπαινο, ή οτιδήποτε, καθώς ο Roberto παίρνει από εμάς.

  "Αλλά δικαίως γίνεται αυτό. Είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής.

  ''Τον βλέπεις να προπονείται και σκέφτεσαι - τι εργατικότητα, τι συμπεριφορά - και το φέρνει στο γήπεδο όλο αυτό επίσης.

  "Δεν ξεκουράζεται ποτέ, πρέπει να τον τραβήξεις, πρέπει να του το πεις 'έλα, σταμάτα, κάθισε εδώ, ηρέμησε και ξεκουράσου'.

  "Ακούω στο γήπεδο ότι αρέσει πολύ στον κόσμο - καλή ιδέα! - αλλά δεν έχω καμία πραγματική ιδέα αν κάποιος νομίζει ότι δεν είναι σημαντικό ή τίποτα, δεν με ενδιαφέρει πολύ, για να είμαι ειλικρινής.

  "Είμαι πολύ σίγουρος ότι αν δώσω στους παίκτες την ευκαιρία να έχουν μια ελεύθερη επιλογή στο να κάνουν ομάδες μόνοι τους στην προπόνηση, ο Bobby είναι από τους πρώτους που θα επιλέξουν.

  "Είναι ωραίο να τον έχεις εδώ και ακόμη καλύτερο από το να είναι σε άλλη ομάδα. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο που μπορείς να πεις για έναν ποδοσφαιριστή."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.