Ο Klopp μιλάει για τη μεταγραφή του Coutinho στην Barcelona!

Ο Jürgen Klopp έδωσε την αντίδρασή του στην είδηση ότι η Liverpool Football Club έφθασε σήμερα σε συμφωνία με την FC Barcelona για τη μεταφορά του Philippe Coutinho, υπό τον όρο ότι ο παίκτης θα περάσει τα ιατρικά και θα συμφωνήσει προσωπικά με την πλευρά της La Liga.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Είπε στο Liverpoolfc.com: "Με μεγάλη απροθυμία, εμείς - ως ομάδα και club - προετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε έναν καλό φίλο, έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν φανταστικό παίκτη όπως είναι ο Philippe Coutinho.

  "Δεν είναι μυστικό ότι ο Philippe ήθελε να γίνει αυτή η κίνηση από τον Ιούλιο, όταν η Barcelona έδειξε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της.

  "Ο Philippe ήταν επίμονος με μένα, τους ιδιοκτήτες και ακόμη και τους συμπαίκτες του ότι ήταν μια κίνηση που ήταν απελπισμένος να συμβεί.

  "Παρόλα αυτά, καταφέραμε να κρατήσουμε τον παίκτη εδώ πέρα από το καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαμε να τον πείσουμε να μείνει και να είναι μέρος αυτού που θέλουμε να κάνουμε.

  "Μπορώ να πω στους φιλάθλους της Liverpool ότι εμείς, ως σύλλογος, είχαμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τον Philippe ότι το να παραμείνει μέρος της LFC ήταν τόσο ελκυστικό όσο η μετακίνηση στην Ισπανία, αλλά ήταν 100 τοις εκατό βέβαιος για το μέλλον του - και αυτό της οικογένειας του - ότι ανήκει στη Βαρκελώνη. Είναι το όνειρό του και τώρα είμαι πεπεισμένος ότι δεν μένει κάτι άλλο στη διάθεσή μας για να του αλλάξουμε γνώμη.

  "Ο Philippe έχει κάνει μια φανταστική συνεισφορά σε αυτό το club κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων υπηρεσίας του και όσο απογοητευμένοι και να είμαστε δεν θέλει να το επεκτείνει αυτό, η σχέση που έχουμε για αυτόν σημαίνει με βαριά καρδιά ότι του ευχόμαστε να τα πάει καλά.

  "Ο παίκτης παρέμεινε αφοσιωμένος και αποφασισμένος να μας βοηθήσει να κερδίσουμε αγώνες, να έχει καλές επιδόσεις και να προπονείται σκληρά κάθε μέρα στο Melwood μετά το κλείσιμο του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι δεν μας έπεισε να του επιτρέψουμε να φύγει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και αυτό το επίπεδο επαγγελματισμού αντανακλά θετικά σε αυτόν.

  "Φυσικά, είναι απολύτως κατανοητό ότι οι φίλαθλοι θα είναι απογοητευμένοι - αυτό συμβαίνει πάντα όταν πρέπει να πεις αντίο σε κάποιον ξεχωριστό. Όμως, τόσο σκληρή όσο είναι μερικές φορές η αποδοχή, αποτελεί μέρος της ζωής και μέρος του ποδοσφαίρου - τα άτομα έχουν τα δικά τους όνειρα και τους δικούς τους στόχους στη ζωή.

  "Παίκτες θα έρχονται και παίκτες θα φεύγουν, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά ως club είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκετά ισχυροί ώστε να συνεχίσουμε με την επιθετική μας εξέλιξη στο γήπεδο, ακόμα και όταν χάνουμε έναν σημαντικό παίκτη. Ποτέ δεν βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση, σαν club, ώστε να αντιδράσουμε με τον σωστό τρόπο. Θα χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος και τη δύναμή μας για να απορροφήσουμε στιγμές όπως αυτό ώστε να προχωρήσουμε.

  " Ήμουν εδώ, εδώ και πολύ καιρό για να ξέρω την ιστορία της Liverpool, σημαντικοί παίκτες έχουν φύγει και στο παρελθόν - αλλά το club συνεχίζει πάντα. Δεν μπορείς να μεταφέρεις την καρδιά και την ψυχή της Liverpool Football Club, αν και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά σωματεία που θα ήθελαν να τα αγοράσουν.

  " Έχω τόσο πολλή πίστη στο ταλέντο που έχουμε εδώ και ακόμα περισσότερη πίστη, μαζί με τους ιδιοκτήτες μας, ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο παιχνίδι, που θα επιτρέψει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερη βελτίωση.

  "Καθώς αποχαιρετάμε τον Philippe, συνεχίζουμε την πορεία μας για την πρόοδο και την εξέλιξη καθώς εργαζόμαστε για τον κοινό στόχο μας να επιστρέψουμε στους τίτλους στο Anfield."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.