Klopp για ντεμπούτο VVD: "Ένα παραμύθι σ' ένα κόσμο όπου σπανίζουν πλέον τα παραμύθια"

Η Liverpool κέρδισε την Everton στην αναμέτρηση για τι FA cup με μεγάλο πρωταγωνιστή, το νέο της απόκτημα, τον Van Dijk. Ο Ολλανδός όχι μόνο ήταν θετικό στο ντεμπούτο του με τους "Reds", αλλά σκόραρε και το γκολ της νίκης- πρόκρισης. Δείτε τι δήλωσε ο Jurgen Klopp μετά το ντέρμπι, για την εμφάνιση της ομάδας του, την παρεθνική εμφάνιση του Ολλανδού αμυντικού αλλά και το αμφισβητούμενο πέναλτι.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς 



Για το ντεμπούτο του Van Dijk:


Ωραίο ξεκίνημα. Ένα παραμύθι σ' ένα κόσμο όπου σπανίζουν πλέον τα παραμύθια, οπότε νομίζω ότι είναι αρκετά ιδιαίτερο. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, για να είμαι ειλικρινής το αρχικό πλάνο ήταν να μην ξεκινήσει- αλλά ο Dejan κι ο Raggy (Klavan) έπαιξαν πολλά παιχνίδια τις προησούμενες βδομάδες, οπότε άλλαξα γνώμη σήμερα το πρωί. Αυτή η απόφαση όπως φάνηκε ήταν καλή ιδέα και τελικά όλο το παιχνίδι ήταν θετικό. 




Για τα στοιχεία που έδειξε ο Ολλανδός:


Εδειξε πολλά στοιχεία από αυτά που θέλουμε να δούμε στο μέλλον. Ποδοσφαιρικά μιλώντας η πρώτη του επαφή ήταν καλή, ανταπεξήλθε καλά όταν βρέθηκε υπό πίεση κι αποτελούσε απειλή στις στημένες φάσεις. Βέβαια δεν μπορείς να σκοράρεις από στημένη φάση αν κάποιος δε βγάλει τη σέντρα κι ο Oxlade- Chamberlain για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας έδωσε γκολ- στηο μας με την Burnley ήταν φάουλ κι εδώ κόρνερ, οπότε είναι αρκετά σημαντικό για μας. Ήταν μια μεγάλη μάχη, δεν είχε θέαμα ή ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι πρέπει να είναι τα παιχνίδια κυπέλλου. 




Για το αν ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις του:

Ήταν καλύτερος απ' όσο πίστευα για να είμαι ειλικρινής, γιατί είναι δύσκολο κι είναι πάντα δύσκολο. Είπα και πριν το παιχνίδι ότι είναι εύκολο να δικαιώσει τις προσδοκίες μου γιατί ξέρω πόσο καλός είναι, οπότε θέλω απλά να το αποδείξει. Από την άλλη είναι γνωστό ότι οι υψηλές προσδοκίες μπορούν να οδηγήσουν σε πίεση κι αυτό αλλάζει τις εμφανίσεις ενός παίκτη. Προφανώς απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει την πίεση. Σίγουρα ήταν νευρικός, αλλά δεν ήταν αντιληπτό κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. 
Νομίζω σε πρώτο βαθμό πρέπει όλοι να το βοηθήσουμε να εμφανίζεται όσο καλός είναι γιατί γι αυτό τον πήραμε. Δεν παίρνεις ένα παίκτη με τόσα λεφτά και να σκέφτεσαι: "Οκ, πρέπει να βελτιωθεί 80%", αλλά φυσικά υπάρχει χώρος για βελτίωση. 



Για το λόγο που χρησιμοποίησε τόσο σύντομα τον κεντρικό αμυντικό:


Δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του, κι αν οι υπόλοιποι αμυντικοί- οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά- δεν είχαν τόσο έντονο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο δε θα σκεφτόμουν να τον ξεκινήσω. Βέβαια έτσι είχε η κατάσταση κι ευτυχώς ανταποκρίθηκε. Ήταν μια καλή αρχή, ιδιαίτερα με το γκολ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για κάποιον ποδοσφαιριστιή, ειδικά για κάποιον που αγωνίζεται στη Liverpool. 




Για τη διαιτησία και το πέναλτι:

Δεν ήταν ιδιαίτερα έντονο, αλλά ήταν πέναλτι. Ήταν η ίδια περίπτωση όπως η παράβαση στο τελευταίο παιχνίδι με την Everton. Πιθανώς όλοι θα λέτε για το που βρίσκονταν τα χέρια του παίκτη κι ότι ήταν λάθος του κεντρικού χαφ. Δε νομίζω ότι και οι δύο περιπτώσεις ήταν πέναλτι, αλλά όλοι μετά το μάτς μου λένε ότι και της Everton ήταν πέναλτι. Τι να πώ; Συγγνώμη! 


Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.