Στατιστικά: Liverpool - Manchester City!

Την Κυριακή 18:00μ.μ. η Liverpool θα φιλοξενήσει στο Anfield την Manchester City στο Anfield. O αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι OTE Sport 1. 
Πάμε να δούμε κάποια στατιστικά, που σχετίζονται με αυτόν τον αγώνα.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος



  • Η Liverpool είναι αήττητη στις τελευταίες 14 αναμετρήσεις κόντρα στην Manchester City εντός έδρας (μετρώντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες. Τελευταία φορά που οι Citizens έφυγαν από το Anfield με τους τρεις βαθμούς ήταν τον Μάιο του 2003 (1-2). Τέλος, η Liverpool τις τελευταίες τέσσερις φορές που φιλοξένησε την Manchester City μετράει ισάριθμες νίκες (4/4!)

  • H μόνη ομάδα που είχε μεγαλύτερη συνεχόμενο στατιστικών εντός έδρας κόντρα στους Citizens, ήταν η Arsenal. (15 παιχνίδια, 1992 - 2012).

  • H Manchester City κέρδισε στην προηγούμενη αναμέτρηση της με την Liverpool φέτος (σκορ: 5-0). Τελευταία φορά που κέρδισε και τα δύο παιχνίδια εναντίον των REDS την ίδια χρονιά ήταν το 1936-1937.

  • Η Liverpool δεχτεί 4 τέρματα στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα (7 νίκες , 6 ισοπαλίες , 0 ήττες) , κρατώντας μάλιστα 9 clean sheets.

  • Η Liverpool δεν έχει κερδίσει 4 συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League, από τον Δεκέμβριο του 2016, όπου η τέταρτη νίκη ήταν στο Anfield κόντρα στην Manchester City.

  • Mόνο δύο ομάδες είχαν μεγαλύτερο συνεχόμενο αήττητο ρεκόρ στην Premier League, Αrsenal (49 αγώνες, 2003-2004) και Chelsea (40 αγώνες, 2004-2005). Oι Citizens,αυτή τη στιγμή,είναι 30 αγώνες αήττητοι.

  • Κανένας προπονητής δεν έχει κερδίσει περισσότερες φορές τον Pep Guardiola από τον Jurgen Klopp!

  • Aπό την στιγμή που ήρθε ο Jurgen Klopp (Οκτώβριος 2015), οι REDS έχουν κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς εναντίον των ''Top 6'' ομάδων, έχοντας 39 βαθμούς. Επίσης, έχουν τις περισσότερες νίκες (9), τις λιγότερες ήττες (3) και έχουν σκοράρει τα περισσότερα τέρματα (40).

  • Ο Mohamed Salah έχει συμμετοχή σε 22 τέρματα σε 21 εμφανίσεις στην Premier League (17 goals και 5 assists). Μόνο δύο ποδοσφαιριστές είχαν καλύτερα στατιστικά στις πρώτες 21 εμφανίσεις τους. Ο Andy Cole της Newcastle και ο Dwight Yorke της Manchester United. 23 συμμετοχές σε τέρματα ο καθένας.

  • Ο Sergio Aguero έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα από κάθε συμπαίκτη του εναντίον της Liverpool (6 goals σε 11 αγώνες). Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν έχει σκοράρει εδώ και 5 φορές που έπαιξε στο Anfield.

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας! -YNWA
Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.