Να εκδικηθεί και να εδραιωθεί στην τετράδα! (Match Preview)

Με τον Virgil Van Dijk να σκοράρει στο ντεμπούτο του κόντρα στην Everton και να δίνει την νίκη-πρόκριση για το FA Cup στους Reds, η Liverpool υποδέχεται την Manchester City και καλείται να κερδίσει την πιο δυνατή ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του Philippe Coutinho στην Barcelona και η Liverpool είναι έτοιμη να συνεχίσει την ζωή της χωρίς τον Βραζιλιάνο, με την αρχή να γίνεται το απόγευμα στο Anfield, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Manchester City

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 14.01.2018 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:00
Διαιτητής: Andre Marriner
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

NΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από την αποχώρηση του Philippe Coutinho, όμως έχει πλέον ξεπεραστεί καθώς οι Reds έχουν την αποστολή να νικήσουν την Manchester City. Η Liverpool έχει ξεκινήσει ιδανικά το 2018 με εκτός έδρας νίκη κόντρα στην σκληροτράχηλη Burnley και με πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup επί της Everton, λογικό επομένως άπαντες να προσδοκούν σε νίκη σήμερα.

Για την σημερινή μεγάλη αναμέτρηση ο Jurgen Klopp υπολογίζει και πάλι στον Mohamed Salah που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην βουβωνική χώρα και επιστρέφει. Δυστυχώς, αμφίβολος θα είναι ο Virgil Van Dijk ο οποίος αποκόμισε ένα τράβηγμα στον μηρό και δύσκολα θα αγωνιστεί.

Απώλειες για τους Reds οι Jordan Henderson, Alberto Moreno και Daniel Sturridge με τους δύο τελευταίους να έχουν επιστρέψει σε ρυθμό προπονήσεων, αλλά σύμφωνα με τον Jurgen Klopp το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς για την επιστροφή τους. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο Nathaniel Clyne.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Τρομακτική σεζόν τουλάχιστον χαρακτηρίζεται η φετινή για τους Citizens. Η ομάδα του Manchester έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με μόλις 13 γκολ παθητικό, φυσικά την καλύτερη επίθεση με 64 γκολ ενεργητικό και σε 22 αγωνιστικές μετράει 20 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες, μένοντας αήττητη. Πραγματικά απίθανοι αριθμοί.

Ο Pep Guardiola αναμφίβολα έχει κάνει εξαιρετική δουλεία με την ομάδα του να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και να έχει πρακτικά καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο. Φυσικά, μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά είναι κοινό μυστικό πως οι μπλε του Manchester τον Μάιο θα έχουν στεφθεί πρωταθλητές.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Pep Guardiola θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους τραυματίες Jesus, Kompany. Mendy και Phil Phoden.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ:

Ωχ θεέ μου... Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των Reds εδώ και χρόνια τους οδήγησε στην καταστροφική ήττα με 5-0 σκορπώντας θλίψη, απογοήτευση και οργή στις τάξεις των κόκκινων φιλάθλων. Με την άμυνα της Liverpool να είναι επιεικώς τραγική, η επίθεση των Citizens οργίασε και στο 25' πήρε το προβάδισμα με τον Sergio Aguero. Στο 37' και ενώ η Liverpool έφτανε κοντά στο να βρει τα πατήματα της ο Sadio Mane απογειώθηκε και με κλοτσιά που θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες παλαιστές γκρέμισε τον Ederson και αποβλήθηκε απευθείας.

Η Liverpool από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ποτέ στο γήπεδο. Η City την είδε ζαλισμένη και το εκμεταλλεύτηκε άριστα με τους Jesus και Sane να πετυχαίνουν από 2 γκολ έκαστος και να καταστρέφουν ψυχολογικά την ομάδα του Jurgen Klopp. Το παιχνίδι ήταν αφορμή για να αλλάξουν πολλά πράγματα, και πλέον η Liverpool όντας σταθερότερη στην άμυνα καλείται να απαντήσει στην συντριβή που υπέστη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Οι Reds στα τελευταία 13 παιχνίδια εντός έδρας για το πρωτάθλημα έχουν δεχτεί μόλις 4 γκολ (7 νίκες, 6 ισοπαλίες), έχοντας κρατήσει 9 φορές ανέπαφη την εστία τους.

Η Liverpool δεν έχει κερδίσει 4 συνεχόμενα παιχνίδια για την Premier League από τον Δεκέμβριο του 2016. Η 4 συνεχόμενη νίκη τότε ήταν αυτή στο Anfield κόντρα στην Manchester City.

Από όταν ο Klopp ανέλαβε την Liverpool, τον Οκτώβριο του 2015, οι Reds έχουν τους περισσότερους βαθμούς σε παιχνίδια ανάμεσα στο ''Big Six'', 39 συγκεκριμένα. Επίσης έχουν τις περισσότερες νίκες (9), τις λιγότερες ήττες (3) και τα περισσότερα γκολ, και συγκεκριμένα 40.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Mignolet θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια για την Liverpool. Με τον τραυματισμό του Van Dijk, η άμυνα θα αποτελείται από τους Gomez, Lovren, Klavan ή Matip και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Can, Wijnaldum και Milner. Θέση διεκδικεί και ο Lallana.

Με τον Salah να επιστρέφει, η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Mane, Firmino και τον Αιγύπτιο.

Οποιαδήποτε αλχημεία του Jurgen Klopp δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez (Arnold), Lovren, Matip (Klavan), Robertson - Milner (Lallana), Can, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Delph - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Aguero, Sane
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.