Να ξαναμπεί στον δρόμο της! (Match Preview)

Δύο συνεχόμενες ήττες από Swansea και West Brom οδήγησαν σε γκρίνια, αποκλεισμό από το FA Cup και πτώση ψυχολογίας. Ο άριστος Γενάρης ξαφνικά πάει να γίνει μέτριος και να θυμίσει κάπως τον περσινό.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 



Μετά από δύο πολύ κακές εμφανίσεις και πικρές ήττες από τις δύο τελευταίες του πρωταθλήματος, η Liverpool αντιμετωπίζει την Huddersfield εκτός έδρας και η νίκη θα την ξαναβάλει στον σωστό δρόμο τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Άρα στο αποψινό παιχνίδι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία και θα δώσει έναυσμα για περισσότερη γκρίνια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Huddersfield vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Kirklees Stadium
Ημερομηνία: 30.01.2018 (Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Kevin Friend
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool ηττήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την Swansea με 1-0. Η ανάκαμψη ήταν κάτι το απαραίτητο στον αγώνα για το FA Cup στο Anfield με την West Brom. Όλα ξεκίνησαν ωραία και μόλις στο 5' ο Firmino άνοιξε το σκορ. Η απάντηση της West Brom τους πάγωσε όλους, καθώς το παιχνίδι στο 11' βρέθηκε στο 1-2. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 45' έγινε το 1-3 από αυτογκόλ του Matip. Ο Salah στο 78' μείωσε, αλλά δεν άλλαξε τίποτα και το εφιαλτικό βράδυ τελείωσε με ήττα και παιδικά λάθη στην άμυνα. Μονόδρομος λοιπόν η σημερινή νίκη.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Adam Lallana και Ragnar Klavan που δεν έχουν ξεπεράσει τα μυικά τους προβλήματα, ενώ και με τον Ιανουάριο να είναι έτοιμος να μας αποχαιρετήσει, ο Nathaniel Clyne δεν έχει επιστρέψει ακόμα στις προπονήσεις. Θυμίζουμε πως τον ταλαιπωρεί ένας τραυματισμός στην πλάτη από το καλοκαίρι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα η Huddersfield θεωρούταν το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει στην Championship. Δεν έχει κλείσει στόματα με τις εμφανίσεις της, αλλά τα πάει αρκετά καλά στην μάχη για παραμονή, και έκανε και κάποιες καλές προσθήκες στο ρόστερ της. Αναμφίβολα ο στόχος της είναι να παραμείνει στα σαλόνια της Premier League και του χρόνου και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το καταφέρει, παρόλο που θα παλέψει ως το τέλος για αυτόν.

Αυτή την στιγμή, η ομάδα του David Wagner, του κουμπάρου του Jurgen Klopp, μετράει 24 βαθμούς και φιγουράρει στην 14η θέση. Ταυτόχρονα, 2 βαθμοί την χωρίζουν από την 18η θέση, αλλά και από την 10η. Το μέχρι στιγμής highlight της σεζόν για τους Terriers αποτελεί η νίκη με 2-1 επί της Manchester United, και η Liverpool δεν θέλει να της προσφέρει ακόμα ένα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για το αποψινό παιχνίδι, ο David Wagner δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Elias Kachunga και Jon Gorenc Stankovic, ενώ αμφίβολοι θεωρούνται οι Terence Kongolo, Danny Williams και Martin Cranie.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Στις 28 Οκτωβρίου 2017 τοποθετείται η τελευταία αναμέτρηση στο Anfield. Η Liverpool είχε δυσκολευτεί για ένα ημίχρονο, με τον Salah μάλιστα να αστοχεί και σε πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο δύο γρήγορα γκολ των Daniel Sturridge και Roberto Firmino έκαναν ευκολότερο το έργο των Reds, ενώ ο Wijnaldum στο 75' έγραψε το τελικό 3-0.

Σημείωση: Αυτό το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο του αήττητου σερί που τερματίστηκε στο Liberty Stadium.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Huddersfield τελευταία φορά επικράτησε της Liverpool στο μακρινό 1959, στην τότε δεύτερη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Από τότε μετράει 8 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Η Liverpool ηττήθηκε στα δύο τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια την Τρίτη για την Premier League. Συγκεκριμένα ηττήθηκε 1-0 τον Απρίλιο του 2015 από την Hull και 2-0 τον Φεβρουάριο του 2016 από την Leicester.

Αυτό θα είναι το γήπεδο υπ' αριθμόν 58 που θα αγωνιστεί η Liverpool σε επίπεδο Premier League. Τα μόνα στα οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ είναι τα Wembley Stadium, Bloomfield Road, Bramall Lane και το City Ground.

Η Huddersfield δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά στο δεύτερο ημίχρονο στην φετινή Premier League, έχοντας το χειρότερο παθητικό ρεκόρ, και συγκεκριμένα 30 γκολ κατά, αλλά και το χειρότερο ενεργητικό ρεκόρ με μόλις 7 γκολ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Loris Karius αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Μπροστά του θα βρίσκονται οι Gomez, Virgil Van Dijk, ένας εκ των Matip και Lovren και ο Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Chamberlain, Henderson και έναν εκ των Wijnaldum και Can.

Η επιθετική τριάδα θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane, ενώ ο Jurgen Klopp ίσως αποφασίσει να ξεκουράσει κάποιον ενδεκαδάτο.

Huddersfield (4-2-3-1): Lossl - Smith, Zanka, Schindler, Malone - Hogg, Mooy - Ince, Pritchard, Van La Parra - Depoitre
Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez, Van Dijk, Matip (Lovren), Robertson - Chamberlain, Henderson, Wijnaldum (Can) - Salah, Firmino, Mane

Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.