Klopp: «Έχω ακόμη εμπιστοσύνη στην ικανότητα εκτέλεσης πέναλτυ των ποδοσφαιριστών μου»

Επιμέλεια/Μετάφραση: Γιώργος
Πηγή/Source: www.liverpoolfc.com 

Ο Klopp δεν ανησυχεί από το κακό πρόσφατο ρεκόρ  της ομάδας τους σχετικά με την εκτέλεση πέναλτυ, με τον Γερμανό να είναι πεπεισμένος ότι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του έχουν τρομερή ικανότητα για σκοράρισμα από τα 11 μέτρα.



O Roberto Firmino έχασε το τελευταίο πέναλτυ των Reds κατά την ήττα της ομάδας του με 3-2 από την West Brom. Είναι η δεύτερη φορά που ο Βραζιλιάνος χάνει ένα πέναλτυ μέσα στη σεζόν 17-18, και ακόμη και οι Salah και Milner έχουν χάσει κάποια πέναλτυ αυτή τη χρονιά.

Παρ’όλα αυτά, ο Klopp επιμένει πως δεν έχει αμφιβολίες του για την ικανότητα της ομάδας του να μετατρέπει τα πέναλτυ σε γκολ, παρ’ όλο που τα 6 από τα τελευταία 10 έχουν χαθεί.

Ερωτώμενος για τη δουλειά που γίνεται στο Melwood, ο Γερμανός απάντησε: «Είναι πολλή (η δουλειά που γίνεται), είναι απίστευτο
.
«Είναι καλό το ότι ρωτάτε. Τα παιδιά μετά από κάθε προπόνηση, εκτελούν πολλά πέναλτυ, 4 ή 5 από αυτούς τουλάχιστον, και είναι και πολύ καλοί σε αυτό».

«Ο Roberto Firmino ανήκει σε αυτό το γκρουπ παικτών, που κάθεται να εκτελέσει πέναλτυ μετά την προπόνηση. Είχε σκοράρει ένα εντυπωσιακό γκολ πριν και ήταν σε φανταστική κατάσταση, επομένως ήταν λογικό το να εκτελέσει αυτός το πέναλτυ. Στο τέλος, ήταν ελάχιστα κοντά από το να ήταν ένα φανταστικό πέναλτυ ή από το να είναι ένα χαμένο πέναλτυ. Δεν είναι ωραίο, αλλά έτσι είναι. Μπορούμε να το κάνουμε να φαίνεται σαν μια μεγαλύτερη υπόθεση από ότι είναι ή μπορούμε απλά να το αποδεχτούμε σαν ένα κομμάτι του παιχνιδιού».

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.  Ήταν μία πολύ σημαντική για να είμαι ειλικρινής, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί πάντα να συμβεί».


«Δεν είναι ωραίο αλλά δεν είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Μπορούμε να το κάνουμε να φανεί σαν πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε παίκτες εκεί έξω που μπορούν να τελειώσουν εύκολα ένα πέναλτυ και έχουν τρομερή ευστοχία από τα 11 μέτρα».
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.