Agger: ''Ο Van Dijk δείχνει σαν ηγέτης στην άμυνα''

Ο Daniel Agger έχει ήδη δει αρκετά για να πιστέψει ότι ο Virgil van Dijk μπορεί να διαδώσει εμπιστοσύνη στην άμυνα της Liverpool μετά από μια καλή αρχή με το club.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο Ολλανδός διεθνής ήταν ψύχραιμος και σταθερός και πάλι την Τετάρτη το βράδυ, μόνο στην έκτη εμφάνισή του, καθώς οι Κόκκινοι ήταν φανταστικοί στη σύγκρουση του Champions League με τη Porto.

Ο Sadio Mane προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά με ένα hat-trick στην επιτυχία του 5-0 στο Estadio do Dragao, αλλά στο άλλο άκρο ο Van Dijk ήταν μέρος ενός backline που δεν έπεσε και βοήθησε την πλευρά του Jürgen Klopp να αποφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε αυτό το ζευγάρι των '16'.

  "Τον παρακολούθησα να παίζει και πριν και είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης. Παίρνοντας το βήμα από τη Southampton στη Liverpool δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι εντυπωσιακό πώς ξεκίνησε ", δήλωσε ο Agger στο Liverpoolfc.com.

  "Φαίνεται ότι μπαίνει και μοιάζει να είναι υπεύθυνος. Ως αμυντικός, ως ομάδα, είναι σημαντικό να έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο από εκείνους που τον περιβάλλουν στην άμυνα."

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Liverpool συναντήθηκε με την παλιά του ομάδα όταν έφτασε στη Marbella για ένα τετραήμερο σε training camp το απόγευμα της Πέμπτης, όπου ξοδεύει χρόνο λόγω των ευχάριστων συνθηκών.

  "Μίλησα για λίγο με τους περισσότερους, αλλά με τους περισσότερους από αυτούς δεν παίξαμε πραγματικά", δήλωσε ο 33χρονος. "Υπάρχουν μερικοί ακόμα γύρω - είχα μια καλή κουβέντα με τον Hendo και είναι πάντα ωραίο να τον βλέπω."

Την πολύ καλή διάθεση στην ομάδα είδε και ο Agger μετά από την ιδαίτερη φύση της νίκης επί της Porto, η οποία προηγουμένως είχε χάσει μόλις μία φορά εντός έδρας αυτή τη σεζόν.










Μια χρυσή ευκαιρία για να φτάσει στους προημιτελικούς του Champions League - ένα στάδιο στο οποίο έπαιζαν κανονικά οι κόκκινοι κατά το πρώτο κομμάτι της καριέρας του Agger στο Anfield - βρίσκεται στα χέρια των παικτών του Klopp.

  " Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να το παρακολουθήσω", είπε ενθουσιασμένος.

  "Το παρακολουθούσα με τον μεγαλύτερο γιο μου και δεν το περιμέναμε αυτό, δεν το περιμέναμε καθόλου. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά πρέπει να πω ότι ήταν πραγματικά, πραγματικά μεγάλη μας ευχαρίστηση να το παρακολουθήσουμε.

  "Δεν ξέρω αν κάναμε μια δήλωση επειδή νομίζω ότι όλοι στο ποδόσφαιρο ξέρουν τώρα τι είναι ικανή να κάνει η Liverpool.Την Τετάρτη ήταν μια από εκείνες τις ημέρες όπου όλα απλά δούλεψαν και έτσι έχεις αποτελέσματα σαν αυτά."

Αυτό που είναι σίγουρο για τον Agger είναι ότι δεν χρειάζεται να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τον συνδυασμό των Roberto Firmino, Sadio Mane και Mohamed Salah στην επίθεση της Liverpool.

  "Είμαι τυχερός που δεν έπρεπε να έρθω εναντίον τους!", είπε.

  "Κάθε φορά που είχαμε την μπάλα βγαίνοντας μπροστά, ήταν επικίνδυνο. Είναι κάτι που είναι τόσο σημαντικό για μια ομάδα, επειδή δεν έχει σημασία αν δεχτείς ένα ή δύο, γνωρίζεις ότι έχεις τη δύναμη να επιστρέψεις [στο παιχνίδι]."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.