Wijnaldum: ''Το training camp στη Marbella θα μας αναζωογωνήσει''

Το προπονητικό κέντρο της Liverpool στη Marbella θα προσφέρει στην ομάδα την ευκαιρία να ανανεώσει το σώμα και το μυαλό της πριν από τα τελικά στάδια της σεζόν, εξήγησε ο Georginio Wijnaldum.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι κόκκινοι ταξίδεψαν κατευθείαν στην Ισπανία την Πέμπτη μετά τη νίκη με 5-0 επί της Porto στο Estadio do Dragao την Τετάρτη το βράδυ.

Θα επιστρέψουν στην Merseyside την Κυριακή πριν από την επόμενη αγωνιστική του Σαββατοκύριακου με την West Ham United στο Anfield και ο Wijnaldum πιστεύει ότι η τετραήμερη διαμονή τους στην Ανδαλουσία θα αποβεί επωφελής καθώς πλησιάζουν στο τέλος της σεζόν.

  "Είναι κάτι διαφορετικό από την προπόνηση μόνο στο Melwood, Melwood, Melwood", δήλωσε ο διεθνής Ολλανδός στο Liverpoolfc.com.

  "Αυτός είναι ο ρυθμός που έχουμε κάθε μέρα, έτσι νομίζω ότι είναι επίσης καλό να κάνουμε κάτι άλλο, να πάμε κάπου αλλού - έναν άλλο τομέα που μας δίνει άλλα πράγματα, νέα πράγματα.

  "-Ανανέωση- Νομίζω ότι είναι μια καλή λέξη για αυτό, έτσι ώστε να μην μείνουμε στο ρυθμό του ίδιου πράγματος κάθε μέρα. Νομίζω γι 'αυτό είναι καλό να πας σε άλλη χώρα.

  "Στο πρώτο μισό της σεζόν, πολλές φορές πηγαίνεις στην εθνική ομάδα. Πηγαίνεις για μια εβδομάδα σε μια άλλη ομάδα, ένα άλλο μέρος, και αυτό μπορεί να βοηθήσει επίσης.

  "Αλλά τώρα το κάνουμε με τη δική μας ομάδα σε άλλο μέρος και δεν είστε μόνο μαζί για λίγες ώρες αλλά για όλη την ημέρα, για μερικές ημέρες στη σειρά. Έτσι μπορεί να βοηθήσει."









Εκτός από το ότι είναι χρήσιμο στο γήπεδο, το Wijnaldum αισθάνεται επίσης ότι τέτοια camps βοηθούν την ατμόσφαιρα και το ομαδικό πνεύμα μέσα στην ομάδα.

  "Νομίζω ότι είναι καλό και για την ομαδική συνεργασία να είναι κάπου αλλού με την ομάδα. Για να είμαι δίκαιος, μου άρεσαν οι χρόνοι που είχαμε με την ομάδα σε άλλη χώρα. Ήταν πολύ θετικό για μένα ως παίκτης και νομίζω ότι είναι και για την ομάδα", συνέχισε ο μέσος.

  "Πηγαίνουμε κάπου όπου ο καιρός είναι καλύτερος, ώστε να μπορείς να προπονηθείς σωστά. Αυτό είναι επίσης καλό."

Ο Jürgen Klopp πήρε τους παίκτες του για να προπονηθούν στη La Manga αυτήν την εποχή πέρσι - μια εμπειρία που ο Wijnaldum είχε απολαύσει ιδιαίτερα.

  "Η περασμένη σεζόν ήταν η πρώτη μου σεζόν ως παίκτης της Liverpool και ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε μακριά και μείναμε μαζί για πολύ καιρό", είπε.

  "Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους συμπαίκτες σου. Προσωπικά, μοιράστηκα ένα δωμάτιο με τον Alberto Moreno και έτσι γνωρίζεις περισσότερα για τον καθένα.

  "Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα γιατί είστε μαζί για λίγες μέρες στο ξενοδοχείο, προπονείστε μαζί, τρώτε μαζί, κάνετε όλα τα πράγματα μαζί.

  "Και όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, κάνεις τα πράγματα μαζί, έτσι νομίζω ότι είναι καλό για την ομαδοποίηση."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.