Andrew Robertson: "Στην Liverpool είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα!"



Ο Andrew Robertson έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την τακτική του Jurgen Klopp στο Liverpool και μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Robertson κόστισε μόλις 10 εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι και ήταν μια από τις πιο οικονομικές προσθήκες της ομάδας, με τον αριστερό μπακ να έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.

Ο 23χρονος έχει πραγματοποιήσει σταθερά καλές εμφανίσεις στην αριστερή πλευρά της άμυνας από τότε που πήρε την ευκαιρία του μετά τον τραυματισμό του Alberto Moreno τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο, Graham Hunter, ο Robertson μίλησε για την τακτική του Jurgen Klopp και ρωτήθηκε για την προσοχή του Γερμανού στις λεπτομέρειες των τακτικών, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη νίκη με 4-3 κόντρα στην Manchester City.

"Ο προπονητής και το επιτελείο του έχουν δώσει μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και δεν αφήνουν τίποτα, παίρνουμε πολλές πληροφορίες. Ξέραμε ότι θα δοκιμάζονταν αμυντικά εάν τους πιέζαμε και το κάναμε, τους δοκιμάσαμε και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τα λάθη τους. Πολλές ομάδες όταν παίζουν με την Manchester City, απλά προσπαθούν να καθίσουν στην άμυνα τους για 90 λεπτά. Εάν ήμουν στην Hull, θα μέναμε στην άμυνα, μερικές φορές παίρναμε μια ισοπαλία με 0-0, αλλά άλλες φορές μπορεί να μας παραβιάζαν ούτως ή άλλως την εστία επειδή έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Όμως κι εδώ στην Liverpool έχουμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης και γνωρίζαμε ότι αν κερδίζαμε την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία θα μπορούσαμε να τους προκαλέσουμε προβλήματα, και στα εννιά λεπτά που σημειώσαμε τρία γκολ, αυτό συνέβη."

"Στο δεύτερο γκολ, αναγκάσαμε τον John Stones σε ένα λάθος και ο Roberto Firmino το εκμεταλλεύτηκε. Στο τρίτο, ο Mo Salah κέρδισε την μπάλα ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε στον Sadio Mané για να σκοράρει. Όλα αυτά τα λάθη ήταν επειδή τους πιέσαμε ψηλά και δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν. Ήμασταν τοποθετημένοι λίγο διαφορετικά, έτσι ώστε όλοι οι χώροι ήταν καλυμμένοι όταν πιέζαμε, και δεν αφήσαμε κανένα κενό χώρο πίσω."

Μία από τις ξεχωριστές στιγμές του Robertson σε εκείνο τον αγώνα, ήταν όταν "κυνηγούσε" αρκετούς διαφορετικούς ποδοσφαιριστές της City, πριν υποπέσει σε φάουλ. Αυτό οδήγησε το Kop να εκτιμήσει τις προσπάθειές του, τραγουδώντας το όνομα του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μίλησε για την σκέψη του:
"Δεν ήθελα να είμαι τόσο μακριά από τη θέση μου, αλλά κάθε πάσα μου έδινε μια...μυρωδιά της μπάλας! Συνέχισα να σκέφτομαι "Πρέπει να φτάσω εκεί, θα πάω εκεί, θα πάω εκεί". Αν η πρώτη πάσα πίσω ήταν λίγο πιο σταθερή, ίσως θα άφηνα την φάση γιατί είχα ήδη κάνει τη δουλειά μου πιέζοντας στα πλάγια."

"Είχαμε τρία γκολ διαφορά, ήμασταν 4-1, οι φίλαθλοι ήταν υπέροχοι, μετά την πρώτη πάσα, άκουσα όλους τους οπαδούς να σηκώνονται και σκέφτηκα «πρέπει να συνεχίσω». Δεν νομίζω ότι ήταν ένα φάουλ στο τέλος και συνήθως θα έτρεχα στον διαιτητή και θα το υποστήριζα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαν τελειώσει οι αναπνοές μου! Απλά έπρεπε να επανέλθω στη θέση μου και να επικεντρωθώ."

"Μόλις χάσουμε τη μπάλα, μας αρέσει να πιέζουμε για να την πάρουμε πίσω. Αν έχουμε την μπάλα, μπορούμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ο προπονητής δεν θα μας πει ποτέ να μην πιέζουμε αν και νομίζω ότι θα προτιμούσε να...κυνηγάμε δύο και τρία άτομα και όχι μόνο ένα! Όμως ήξερα ότι αν συνέχιζα την πίεση, ο Georginio Wijnaldum θα με κάλυπτε στην αριστερή πλευρά και κάποιος άλλος θα πήγαινε στη μεσαία γραμμή, πρόκειται επίσης για την εκμάθηση των θέσεων. Ως ομάδα, έχουμε γίνει καλοί σε αυτό."

Τέλος, ο Robertson μίλησε για τη μετακίνησή του στους Reds και πού πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του:
"Γνώριζα από την πρώτη μου συνάντηση με τον προπονητή ότι ήθελα να έρθω. Έπρεπε να προσαρμοστώ. Όταν έπαιζα με την Hull στην Premier League, έπαιζα περισσότερο στην άμυνα, ενώ στο ντεμπούτο μου με την Liverpool κόντρα στην Crystal Palace, είχα περισσότερες επαφές από οποιονδήποτε στο γήπεδο. Πρέπει να επικεντρωθώ περισσότερο σε αυτό που κάνω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στην Hull θα είχα ίσως δύο επιθέσεις σε ολόκληρο τον αγώνα, ενώ τώρα θα έχω δέκα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύω ακόμα. Αν είχα τρεις σέντρες στην Hull, οι δύο θα ήταν καλές και αυτό ήταν καλό, αλλά τώρα στην Liverpool θα έχω ίσως δέκα σέντρες και οι έξι θα είναι καλές, αλλά αυτό το ποσοστό δεν είναι αρκετά καλό στα μάτια μου".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.