J.K: "Ο αγώνας κόντρα στην Tottenham είναι για 6 βαθμούς"

2 βαθμοί χωρίζουν Liverpool και Tottenham μέχρι την αναμέτρηση τους αυτή την Κυριακή και η μάχη για μία θέση στην 4αδα να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς. Ο Jurgen Klopp περιέγραψε τον αγώνα της Κυριακής ως έναν αγώνα για 6 βαθμούς.

Γράφει ο Σιδηρόπουλος Γιώργος


Για την σημασία του αγώνα..

"Ο αγώνας εναντίον της Tottenham στο Wembley δεν ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς. Ξεκίνησαν καλά, συνέχισαν επίσης καλά και ήταν καλοί και στο προς το τέλος του αγώνα - και αυτός είναι ο λόγος που κέρδισαν τον αγώνα. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία με τον επόμενο αγώνα. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι συμβαίνει στον βαθμολογικό πίνακα, οι στόχους μας και το τι θέλουμε να πετύχουμε αυτή τη χρονιά και που θέλουμε να τερματίσουμε φέτος. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι για 6 βαθμούς και το μόνο πλεονέκτημα που υπάρχει είναι η έδρα και σε αυτή την περίπτωση το Anfield. Αυτό είναι αρκετά καλό και ανυπομονώ.

Είδα το παιχνίδι τους εναντίον της Manchester United. Ξέρουν ότι είχαν αρκετή τύχη στην αρχή. Έγιναν πολλές βαθιές μπαλιές στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά η δεύτερες επαφές δεν οδήγησαν συχνά σε τέρμα. Ήταν σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με καλές αντιδράσεις για 95 λεπτά. Δεν μπορείς να κρατήσεις την Manchester United μακριά από την εστία σου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό ακριβώς πέτυχε η Tottenham σε αυτό το παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες θα επιστρέψουν, νομίζω ο Alderweireld. Ο Lucas Moura είναι μία νέα μεταγραφική προσθήκη και ίσως να είναι στα πλάνα τους. Είναι σε καλή στιγμή. Αλλά και η δική μας δεν είναι καθόλου κακή. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.


Για την απόδοση του Mane..

"Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα και αν ο Sadio δεν είναι στα καλύτερα του, παραμένει κίνδυνος για την άλλη ομάδα. Είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με την Huddersfield και δεν σκόραρε - κανένα πρόβλημα. Όταν νικάς 3-0, δεν υπάρχει πρόβλημα σε κάτι τέτοιο. Πρέπει να συνεχίσεις και να επιμένεις. Αντιλαμβάνομαι τις καλές στιγμές των παικτών μου, τις φανταστικές τους στιγμές αλλά και τις μέτριες- καλές, αλλά δεν είναι κάτι που πάντα μπορείς να το αλλάξεις άμεσα. Πρέπει να συνεχίζεις να προχωράς. Πρέπει να χτίζεις πάνω στα καλά πράγματα και να δουλεύεις πάνω σε αυτά που δεν είναι τόσο καλά.

Ο Sadio σε μία μέτρια μέρα παραμένει ένας φανταστικός παίκτης, αυτά είναι τα καλά νέα. Μέχρι αυτή τη στιγμή φέτος είχε κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών και μίας κόκκινης κάρτας. Στα νέα πράγματα είναι η άφιξη του Mo Salah. Είναι πολύ καλοί φίλοι, δεν υπάρχει ζήλεια ανάμεσά τους, αλλά όλοι βλέπουν τι κάνει. Το να προσαρμόζεσαι σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο τρόπος που μία ομάδα ωριμάζει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Είμαστε σε καλό δρόμο βαθμολογικά με την απόδοση του Sadio μέχρι στιγμής. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να αγωνιστεί και καλύτερα - ας δουλέψουμε σκληρά για αυτό."

Για το αν η Liverpool μπορεί να επαναλάβει την επίδοση που είχε κόντρα στην Man City..

"Θα ήταν πολύ ευχάριστο αν μπορούσαμε, όπως είναι λογικό νομίζω. Είναι ένα παρόμοιο παιχνίδι. Όχι ακριβώς το ίδιο επειδή η Tottenham έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά είναι αρκετά κοντά. Θα αγωνιστούμε εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας, που σημαίνει μιας από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε τα μέγιστα. Είναι μία πολύ ενδιαφέρον πρόκληση ξανά. Το έχω ξαναπεί κάποιες φορές αλλά μου αρέσουν παιχνίδια σαν αυτό, όταν ξέρεις τι κάνει ο αντίπαλος σου αλλά το κάνει σε υψηλότερο επίπεδο και είναι πιο δύσκολο για σένα να το αντιμετωπίσεις.

Αλλά δεν θα υπάρξουν αρκετές διαφορές στο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Κάνε αυτό που είσαι καλύτερος, κάνε αυτό που έχεις ετοιμάσει και κάντο ξανά και ξανά και ξανά. Για τις άλλες ομάδες αυτό σημαίνει να είναι έτοιμες να αμυνθούν. Η Tottenham πρέπει να σκεφτεί τις δυνάμεις μας και εμείς τις δικές τους. Μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι παρόμοιο με εκείνο εναντίον της City, αλλά είναι σπάνιο για ένα παιχνίδι που όλοι ανυπομονούν να είναι τόσο φανταστικό. Αλλά από την πλευρά που βλέπω εγώ τα πράγματα δεν θέλω να διστάζω, οπότε πάμε να το επαναλάβουμε.



Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.