Το μεγάλο στοίχημα του Jurgen Klopp!

Ο Θοδωρής Σπανός αναλύει τις δύο πλευρές της απόφασης του Jurgen Klopp να μην ξοδέψει τα λεφτά της πώλησης του Coutinho τον Γενάρη.



6 Ιανουαρίου ήταν όταν έγινε το αναπόφευκτό: O Philippe Coutinho, o καλύτερος παίχτης της Liverpool και το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο ακολούθησε τον δρόμο των Mascherano, Torres, Suarez κτλπ κτλπ, και είπε οριστικό αντίο στο Anfield. 120 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους ήταν το ποσό που έγινε γνωστό, και αμέσως ξεκίνησαν τα σενάρια για την αντικατάσταση του πρώην μικρού μας μάγου: Mahrez και Lemar ήταν τα ονόματα που ακούστηκαν κυρίως, με διάφορα άλλα να παρελαύνουν ημερισίως στα ιντερνετικά πρωτοσέλιδα των Αγγλικών φυλλάδων.



Σήμερα, 2 Φλεβάρη, γνωρίζουμε πως τα χρήματα αυτά δε δαπανήθηκαν σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, με τον Jurgen Klopp να παραμένει πιστός στο δόγμα της προπόνησης, να μην πανικοβάλλεται, αλλά ταυτόχρονα να παίρνει και ένα τεράστιο ρίσκο.

Με την ομάδα μας να έχει ήδη χάσει τους 3 από τους 4 φετινούς της στόχους, ο Jurgen Klopp έχει την ευκαιρία να κερδίσει και τους τελευταίους του doubters. Προσωπικά αδιαφορώ για το αν η Liverpool θα τερματίσει στη δεύτερη ή στην τέταρτη θέση, αλλά δεν μπορώ τονίσω παραπάνω πόσο καταστροφικό θα ήταν να χαθεί η τετράδα. Αυτό είναι σενάριο που δε συζητιέται καν και η απώλειά της είναι το μεγάλο ρίσκο που έχει πάρει ο Jurgen Klopp.



Η διοργάνωση όμως η οποία μπορεί να "εκτινάξει" τη δημοτικότητα του Γερμανού μάνατζερ είναι το Champions League. Όχι, δεν πετάω στα σύννεφα, δε θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα. Όμως είναι γεννημένη γι'αυτή τη διοργάνωση και μια καλή πορεία με το υπάρχον υλικό(μέχρι τη φάση των 4 για παράδειγμα) σίγουρα θα βγάλει τον Klopp νικητή στο στοίχημα που έχει παίξει με τον εαυτό του.

Ο αντικαταστάτης του Coutinho θα έρθει το καλοκαίρι, είτε λέγεται Lemar, είτε λέγεται αλλιώς. Το αν θα είναι ήδη πολύ αργά ή όχι, μόνο το μέλλον μπορεί να το δείξει.
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.