Ο Jurgen Klopp αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από το hat-trick του Mane!

Επιμονή και σκληρή προπόνηση ήταν τα συστατικά που οδήγησαν τον Σενεγαλέζο στο να πετύχει τρία τέρματα στο Champions League, σύμφωνα με τον Jurgen Klopp.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος



Συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός, δήλωσε: "Το άξιζε,έτσι; Ήταν τόσο συχνό που μιλούσαμε με τα καλύτερα λόγια για τον Roberto και τον Mo - και για τον Phil όταν βρισκόταν μαζί μας - και για τους Fab Four και τώρα για τους Fab Three αν επιτρέπονται αυτοί οι όροι."

"Ο Sadio είχε καλά παιχνίδια. Έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην Man City. Το ζήτημα ήταν ότι δεν βρισκόταν στο επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει να είναι."

"Όταν σκέφτεστε τον Sadio και το πόσο καλός είναι με αυτό που κάνει, με τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα, που είναι απειλή πάντα για την αντίπαλη ομάδα, που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και άλλα σχετικά πράγματα."

"Δούλεψε πολύ σκληρά. Για πέντε ή έξι εβδομάδες, προπονήθηκε σε συνεχόμενο υψηλό επίπεδο. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιστρέψει σε εκείνη την φυσική κατάσταση."

Για τα τρία τέρματα κόντρα στην FC Porto: 

"Το πρώτο τέρμα ήταν προφανώς λίγο τυχερό - χρειάστηκε λίγη βοήθεια από τον τερματοφύλακα. Αλλά αν μπορείς να πάρεις εκείνη τη στιγμή και να την χρησιμοποιήσεις τότε θα είσαι σε ετοιμότητα για τη συνέχεια."

"Το είδατε στα πρόσωπα των άλλων ποδοσφαιριστών μας, πόσο χαρούμενοι ήταν (για τον Sadio). Ο Robbo, όπως άκουσα, κυνήγησε την μπάλα μετά την λήξη του παιχνιδιού για τον Sadio. Αυτό ήταν μία πολύ όμορφη κίνηση. Όλοι γνωρίζουν ότι τους χρειαζόμαστε όλους, όπως αυτό ισχύει και για τον Sadio. Ήταν πολύ όμορφο που τον είδαμε έτσι εκείνο το βράδυ."





Για την κίνηση του Robertson στον Mane: "Δεν εκπλήσσομαι. Είναι πραγματικά καλή ομάδα και περνάνε όμορφα μαζί όλοι τους. Όλοι γνωρίζουν ότι τα τέρματα του Sadio βοηθούν αρκετά.

Είχα κάτι παρόμοιο στην δική μου ποδοσφαιρική καριέρα, σε άλλο επίπεδο φυσικό, όπου αν είχαμε έναν καλό επιθετικό στην ομάδα έπρεπε να τον πάρω στους ώμους μου όταν αυτός θα σκοράρει. Ήμουν ένα άλογο σε δράση. Μπορείς να σκοράρεις για να κερδίσω; Θα προσπαθήσω να κρατήσω το μηδέν πίσω."

"Η διαφορά με την ομάδα μας δεν είναι μεγάλη, επειδή όλοι γνωρίζουν ότι αν ο Sadio είναι σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να βοηθήσει αρκετά!"

Ο Σενεγαλέζος είναι άλλη μία πηγή τερμάτων και βοήθειας της Liverpool στον αγώνα της για μία θέση στο TOP 4 της Premier League και μία καλή πορεία στο Champions League.

"Είναι περίεργο το να μιλάμε για κάτι καλό και να τον αφήνουμε εκτός. Η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα η δική σου. Αν δεν είσαι στην καλύτερη σου στιγμή, είναι σωστό να σου υπενθυμίζει κάποιος συνεχώς ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αυτή τη στιγμή;; "

"Αν είσαι σίγουρος ότι θα ανακάμψει, τότε τον αφήνεις μόνο του να κάνει τον αγώνα του. Όσο προπονείται καλά, είναι κάτι που το δέχομαι. Παίρνω ότι δίνω. Είναι άνθρωποι όχι μηχανές και είναι φυσικό η απόδοσή τους να πέσει κάποια στιγμή."

"Ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο για τους φιλάθλους να το δεχτούν, αλλά για μένα ως προπονητής το βλέπω απλά ως ένα μέρος της δουλειάς μου. Αν είμαι νευριασμένος συνέχεια για κάποιον που δεν παίζει έτσι όπως προσδοκώ, αυτό είναι κακό και για τους δυο μας - γιατί εγώ δεν θα είμαι ποτέ χαρούμενος όταν ο παίκτης νιώθει συνεχώς πίεση, όχι μόνο από εμένα αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό."

"Το βασικότερο είναι να δημιουργήσεις μία κατάσταση στην οποία ο παίκτης νιώθει άνετα και ο ίδιος θα φύγει όταν είναι η ώρα να φύγει από εκεί. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και αμφιβολία για τον χαρακτήρα, την συμπεριφορά και την εργατικότητα, πρέπει να περιμένεις λίγο και μετά θα είναι όλα καλά."
Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.