Jurgen Klopp: "Ευχαριστημένος από την εμφάνιση - Κοιτάμε τη συνέχεια"


Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του ο Jurgen Klopp.


Ακόμα μια νίκη με πανέμορφο ποδόσφαιρο από την Liverpool, αφήνοντας ευχαριστημένο τον κόσμο και κυρίως τον Jurgen Klopp, με το Γερμανό τεχνικό να δηλώνει χαρούμενος με την απόδοση των παικτών του και την φρεσκάδα που έδειξαν.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε:

Αν ικανοποιήθηκε από τον χαρακτήρα και την επιμονή που έδειξε η ομάδα:

"Απολύτως. Σε όλες τις στιγμές που τους δώσαμε λίγο χώρο, ήμασταν αμέσως εκεί. Νόμιζα ότι είμαστε καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Arnautovic, μια εκτέλεση - μεγαλοφυία και μια φανταστική επέμβαση από τον Loris, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας. Ήταν πραγματικά δύσκολο - ο άνεμος άλλαζε κατεύθυνση όλη την ώρα, έτσι ήταν δύσκολο να κρίνουμε, και για τις δύο ομάδες φυσικά. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την συνολική απόδοση, όλων οι εμφανίσεις ήταν πραγματικά καλές σήμερα. Όταν είχαμε προβλήματα σε μία ή δύο στιγμές, είχαμε επιστροφές και στη συνέχεια δεν απειληθήκαμε. Πετύχαμε φανταστικά τέρματα και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και αυτό έγινε εναντίον μιας ομάδας του David Moyes που ήταν πολύ καλά οργανωμένη, σε μια καλή στιγμή της στο πρωτάθλημα, έχοντας καλή και ατομική ποιότητα."

Για την φρεσκάδα που έδειξε η ομάδα, 10 μέρες μετά το τελευταίο ματς:

"Ήμασταν στη Μαρμπέλα μόνο για τέσσερις ημέρες, ήταν κάτι καλό και θέλαμε να το κάνουμε. Είχαμε μια πλήρη εβδομάδα προπόνησης στο Liverpool. Το έχω πει μερικές φορές, είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να συνεργάζεται με την ομάδα του. Εάν μπορείς να προετοιμάσεις μια ομάδα για κάθε παιχνίδι, θα έκανε το ποδόσφαιρο πολύ πιο ελκυστικό, δίνοντας στις ομάδες περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τα πράγματα. Μερικές φορές έχει να κάνει με την ένταση και οι δύο ομάδες πρέπει να ασχοληθούν με αυτή, με τις μονομαχίες και τα σχετικά κι έτσι μπορούμε να προετοιμαστούμε πάνω σε αυτά, αυτή είναι η αλήθεια και χαίρομαι που είδα πολλά πράγματα από αυτά που κάναμε στην προπόνηση τις τελευταίες 10 ημέρες. Είμαι χαρούμενος που δεν έπρεπε να παίξουμε αμέσως μετά το ματς με την Porto γιατί για έναν άνθρωπο είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Σήμερα, για να είμαι ειλικρινής, δεν σκέφτομαι το παιχνίδι με την Newcastle αλλά αύριο (σ.σ σήμερα) το πρωί η προετοιμασία θα ξεκινήσει. Είναι η επόμενη δύσκολη, σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Όλοι αγωνίζονται για τα πάντα στη στιγμή αυτή στο πρωτάθλημα. Το είπα και πριν λίγο καιρό,  συνήθως όταν υπάρχουν μερικές ομάδες στη μέση της βαθμολογίας, ίσως γι 'αυτές είναι δύσκολο να ανακαλύψουν για τι στόχο πηγαίνουν, αλλά όλοι αγωνίζονται για το πρωτάθλημα ή για την πρώτη εξάδα λίγο πολύ και αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ έντονο για όλους μας. Ήταν πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, μας βοήθησαν πολύ."

Για τον Mohamed Salah που έφτασε τα 31 γκολ - ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του Luis Suarez σε μια σεζόν με την Liverpool:

"Στο ποδόσφαιρο, είναι όλα σχετικά με το σωστό πράγμα στη σωστή στιγμή. Μου αρέσει η επιθυμία του Mo για γκολ, κάτι που μπορείτε να διακρίνετε. Η ευελιξία και η όρεξη εξαρτάται από όλους τους παίκτες, δεν μπορεί να είναι μόνο ένας παίκτης που είναι ευέλικτος γιατί δεν βοηθάει. Αν δείτε πώς αλλάζουμε θέσεις, πώς ο Firmino αμύνεται αμέσως κάθε στιγμή για τον Mo, όταν ο Mo είναι σε αυτή τη θέση, ο Sadio κάνει το ίδιο, είναι πραγματικά σημαντικό. Ήταν ένα ωραίο γκολ, ο Sadio θα μπορούσε να σκοράρει μία ή δύο περισσότερες φορές, ο Roberto άξιζε το γκολ, ο Emre άνοιξε το σκορ ακόμα και όταν είχε μερικές δυσκολίες στην αρχή, όπου είχε προβλήματα με τον άνεμο και εν τέλει το αντιμετώπισε πολύ καλύτερα. Ο Mo είναι προφανώς ένα παιδί που είναι γεμάτο όρεξη να σκοράρει γκολ και αυτό είναι που χρειάζεσαι μπροστά από το τέρμα."

Για την ομάδα που πέρασε στην δεύτερη θέση: 

"Είναι μια ωραία στιγμή, αλλά τίποτα περισσότερο. Θα έλεγα ότι δεν είμαστε δεύτεροι - αν η Man United κερδίσει την Chelsea τότε θα ήμασταν δεύτεροι μόνο για μερικές ώρες και δεν είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ σημαντικό για να είμαι ειλικρινής. Όλοι μας ασκούμε πίεση με τα αποτελέσματα που έχουμε, δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Είναι πολύ έντονο για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες, για όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ, και οι δύο ομάδες παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου και δεν νομίζω ότι η United και η Chelsea σκέφτονται για εμάς. Παίζουμε με την Chelsea αργότερα στην σεζόν, παίζουμε με την United σε δύο εβδομάδες. Είναι πολύ κρίσιμο και δεν έχουμε περιθώριο για να χάσουμε βαθμούς. Αξίζαμε αυτούς τους τρεις πόντους, παίξαμε καλά. Το ματς με την Southampton ήταν απίστευτα σημαντικό για εμάς, το αποτέλεσμα με την Porto ήταν σίγουρα μη αναμενόμενο - και τώρα παίξαμε εναντίον της West Ham. Νομίζω ότι όλοι όσοι είχαν παρακολουθήσει την West Ham πριν από το παιχνίδι, θα ήξεραν ότι βρίσκεται σε μια πολύ καλή στιγμή, έχοντας φανταστικά αποτελέσματα εναντίον κορυφαίων ομάδων. Είχαν μια δύσκολη κατάσταση και το αντιμετώπισαν, είναι σε καλό δρόμο".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.