Klopp: ''Γιατί έδωσα ένα διάλειμμα στον Roberto''

Ο Jürgen Klopp επιβράβευσε τον Roberto Firmino με διάλειμμα που άξιζε κατά τη διάρκεια της προπονητικής περιόδου της περασμένης εβδομάδας στη Marbella.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το No.9 της Liverpool έχει παίξει σε όλα εκτός από δύο από τα 39 παιχνίδια της ομάδας σε αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας 21 γκολ μέχρι στιγμής.

Αν ήταν στο χέρι του Βραζιλιάνου, δεν θα σταματούσε ποτέ, σύμφωνα με τον Klopp, ο οποίος αισθάνθηκε ότι το ταξίδι στην Ισπανία μετά τη νίκη του Champions League ενάντια στην Porto ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκουραστεί ο Firmino.

  "Ο Roberto είναι καθαρός ποδοσφαιριστής, θέλει να παίξει και θέλει να δουλέψει", δήλωσε ο προπονητής.

  "Για μια συνεδρία στη Marbella τον έβγαλα και είπε 'ευχαριστώ' γιατί δεν ξεκουράζεται, γι 'αυτό πρέπει να το κάνω γι' αυτόν. Μερικοί παίκτες αισθάνονται λίγο λιγότερο καλά και επιβραδύνουν, αλλά ο Roberto δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

  "Νομίζω ότι αισθάνεται καλύτερα όταν είναι στο γήπεδο και ελπίζω να παραμείνει έτσι."

Οι Reds συνεχίζουν την σεζόν τους με την Premier League το απόγευμα του Σαββάτου καθώς η West Ham United επισκέπτεται το Anfield.

Η εμφατική νίκη με 5-0 στην Πορτογαλία είχε ακολουθήσει τη νίκη με 2-0 επί της Southampton, που σημαίνει ότι η ψυχολογία ήταν σε υψηλά επίπεδα μέσα στην ομάδα πριν από τη σύγκρουση με τους Hammers.

Αλλά ο Klopp επέμεινε ότι τέτοια θετικότητα δεν θα οδηγήσει σε εφησυχασμό.

  "Βλέπετε τα χαμόγελα στο γήπεδο, αλλά επικεντρωνόμαστε πραγματικά στα πράγματα τακτικής μας και προσπαθούμε να τα φέρουμε στο γήπεδο", πρόσθεσε ο Γερμανός.

  "Δεν πηγαίνω καθημερινά στα αποδυτήρια και λέω 'μην ξεχνάτε'. Έχουμε κάνει τα τακτικά πράγματα έξω ήδη, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία της West Ham, σίγουρα. Πρέπει να κάνεις τα σωστά πράγματα στις σωστές στιγμές.

  " Έχουμε μια σημαντική συνάντηση το Σάββατο πριν από το παιχνίδι για να είναι έτοιμοι οι παίκτες μου. Βρίσκονται σε μια καλή στιγμή, αυτό είναι καλό, αλλά τώρα πρέπει να το αναμείξουμε αυτό με ένα πραγματικό αγωνιστικό πνεύμα.''
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.