Επιστροφή στο πρωτάθλημα! (Match Preview)

Δέκα μέρες απομακρυσμένοι από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους Reds παραήταν πολλές, με την Liverpool να επιστρέφει στην δράση της Premier League 2 εβδομάδες μετά την νίκη επί της Southampton.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Την West Ham υποδέχονται το απόγευμα οι Reds, με τον μοναδικό στόχο να αποτελεί η νίκη ώστε ο Φεβρουάριος να κλείσει ιδανικά τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs West Ham 

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 24.02.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00
Διαιτητής: Stuart Atwell
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Δύο συνεχόμενες νίκες μετράει η Liverpool αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα, πριν 2 εβδομάδες οι Reds πέρασαν εύκολα από την Southampton με 0-2 και κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση πριν 10 μέρες διέλυσαν την Porto με 0-5 και εκτός απροόπτου θα είναι στους 8 του Champions League.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, με την μοναδική απουσία να αποτελεί ο Nathaniel Clyne που αν και επέστρεψε στις προπονήσεις είναι ανέτοιμος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μέτρια ως και κακή και η φετινή σεζόν για τους Hammers. Η West Ham έκανε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της, και ένα πλασάρισμα στην πρώτη 8αδα θα ήταν το ιδανικό για την Ham. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όμως έτσι. Τα σφυριά βρισκόντουσαν για μεγάλο διάστημα στην ζώνη του υποβιβασμού με τον Slaven Bilic να βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Ο David Moyes τον διαδέχθηκε, και αν και έχουν δει βελτίωση, οι φίλοι των Σφυριών δεν έχουν πειστεί για το αν ο Σκοτσέζος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το τιμόνι της ομάδας.
Αυτή την στιγμή η West Ham βρίσκεται στην 12η θέση με 30 βαθμούς, 4 περισσότερους από την 18η Southampton και τον υποβιβασμό.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για το σημερινό παιχνίδι ο David Moyes δεν υπολογίζει στους Obiang, Fernandez και Carroll. Ο Manuel Lanzini είναι αμφίβολος, και ο Arthur Masuaku τιμωρημένος. Ο Jose Fonte δελεάστηκε από το Κινέζικο χρήμα πρωτάθλημα και αποχαιρέτησε.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Με 1-4 πέρασε σχετικά εύκολα από το Λονδίνο η Liverpool στο παιχνίδι του πρώτου γύρου τον Νοέμβριο. Ο Mohamed Salah σημείωσε 2 γκολ, οι Chamberlain και Matip από 1 και η Liverpool πήρε τους 3 βαθμούς. Ο Lanzini είχε μειώσει προσωρινά για τους Λονδρέζους σε 1-2, με την χαρά των Hammers να κρατάει περίπου 1 λεπτό.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η West Ham είναι αήττητη στα προηγούμενα 3 παιχνίδια της στο Anfield, έχοντας 2 ισοπαλίες και 1 νίκη. Πριν την νίκη, τον Αύγουστο του 2015, οι Hammers μετρούσαν 45 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στο Anfield. (33 ήττες, 12 ισοπαλίες)

Μόνο η Everton έχει κερδίσει περισσότερες φορές στο γήπεδο της την West Ham, μετρώντας 61 νίκες, ενώ οι Reds 60.

Ο David Moyes δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Αnfield μετρώντας 7 ήττες και 7 ισοπαλίες ως προπονητής των Manchester United, Everton και Sunderland.

Ο Jurgen Klopp στα πρώτα του 4 παιχνίδια κόντρα στην West Ham δεν κατάφερε να πάρει την νίκη έχοντας 2 ήττες και 2 ισοπαλίες, αλλά στην συνέχεια κέρδισε τα επόμενα 2 στην σειρά.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Loris Karius θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τους Gomez ή Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Chamberlain ή Wijnaldum, Henderson και Can. Πιθανό να δούμε και τον Lallana.

Την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez (Arnold), Lovren, Van Dijk, Robertson - Chamberlain (Wijnaldum), Henderson, Can (Lallana) - Salah, Firmino, Mane
West Ham (3-4-3): Adrian - Reid, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Kouyate, Noble, Antonio - Mario, Chicharito, Arnautovic




Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.