Κεφάλαιο Loris Karius: Από την απαξίωση, στην αναγέννηση


Ο Γερμανός ελπιδοφόρος που δεν πήρε ποτέ συνεχόμενα ματς στα πόδια και τα χέρια του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός ρυθμού. 


Κάπως έτσι ανοίγουμε το κεφάλαιο του Γερμανού γκολκίπερ, ο οποίος πήρε τη μεγάλη μεταγραφή από την Mainz στην Liverpool το καλοκαίρι του 2016, για να δώσει επιπλέον βοήθειες καθώς και πίεση στον βασικό τερματοφύλακα, Simon Mignolet.

O Karius ήρθε στο λιμάνι με τις καλύτερες συστάσεις, ερχόμενος ως ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας στην Γερμανία, πίσω βεβαίως από τον εξαιρετικό τότε, Manuel Neuer.

Στο πρόσωπο του νεαρού τερματοφύλακα, όλοι έβλεπαν έναν ήρωα, έναν σωτήρα που θα σταματήσει την κακοδαιμονία των γκολκίπερς στον σύλλογο.
Η πίεση λοιπόν, ήταν από το ξεκίνημα τεράστια και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γερμανός τραυματίστηκε στην προετοιμασία με αποτέλεσμα να χάσει ένα με δύο μήνες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το ξεκίνημα του στην Liverpool δεν ξεκίνησε ιδανικά, ενώ όταν επέστρεψε, ποτέ δεν πήρε συνεχείς ευκαιρίες, κάτι που αυτομάτως σήμαινε ότι θα βρίσκεται συνεχώς εκτός ρυθμού.

Ο Karius, ανατρέχοντας στα στατιστικά του και στις εμφανίσεις του, δεν είχε παίξει με την ομάδα τέσσερα και πολλές φορές και τρία συνεχόμενα ματς κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, πάντοτε είχε μία με δύο εμφανίσεις και στη συνέχεια καθόταν στον πάγκο. Κάτι λοιπόν που σημαίνει ότι οι αγώνες του Γερμανού μέσα στον μήνα ήταν ένας και πολλές φορές και κανένας!

Στον τερματοφύλακα, το παν είναι η ψυχολογία, διότι είναι μια θέση που το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει, γιατί όπως σωστά λένε άπαντες, μια καλή ομάδα ξεκινάει από έναν καλό τερματοφύλακα.

Για να τα λέμε όλα, ο Karius μπορεί να μην είναι τέλειος, μπορεί να έκανε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα του, αλλά πως γίνεται να περιμένουμε να βγάζει μια σταθερότητα όταν αγωνίζεται με την υπόλοιπη ομάδα μονάχα στις προπονήσεις και περιστασιακά μια φορά στους δύο μήνες;

Μην ξεχνάμε, ότι άφησε το γερμανικό ποδόσφαιρο για το Αγγλικό. Το Αγγλικό το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό, άλλες ταχύτητες, άλλες δυνάμεις και τελείως διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού.

Το άσχημο στο όλο θέμα, ήταν (για ακόμα μια φορά) η αντίδραση των φιλάθλων στα Social Media, κυρίως του ποδοσφαιριστή.
Δυστυχώς, τα σχόλια για τον ίδιο και την οικογένεια του ήταν ασταμάτητα, ό,τι ακριβώς γινόταν και πριν λίγους μήνες με τον Dejan Lovren.

Πέρασε αυτό, φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Γερμανός κέρδισε τη φανέλα βασικού από τον Simon Mignolet κι εκ τότε είναι άλλος άνθρωπος.
Όταν ένας ποδοσφαιριστής γνωρίζει ό,τι πλέον είναι αυτός το νούμερο ένα, η όποια πίεση έχει, φεύγει και η αυξημένη ψυχολογία κάνει την εμφάνιση της.
Φαίνεται πως αυτό συνέβη στην περίπτωση του Γερμανού, καθώς όταν έπαιρνε φανέλα βασικού, η πίεση και το άγχος ήταν τεράστια με αποτέλεσμα τα πόδια να είναι βαριά και το παραμικρό λάθος τον έβαζε αυτομάτως στη γωνία.

Για να επανέλθουμε στο τώρα, ο Karius αγωνίζεται και τα πάει εξαιρετικά, με μεγάλη λύτρωση για εκείνον, η εμφάνιση του κόντρα στην Tottenham όπου σε όλο το ματς είχε κατεβάσει ρολά στην εστία του.
Εντυπωσιακός και με την Southampton καθώς και σε όσα ματς έχει πλέον φανέλα βασικού, ακόμα και στο παιχνίδι με την Huddersfield όπου χρειάστηκε ήταν σταθερός, σε ένα μάτς όπου ήταν συνεχώς κρύος, μιας και η ομάδα του Wagner απειλούσε σπάνια.

Όπως είναι φυσιολογικό, πλέον μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του Γερμανού, έχουμε φτάσει σε σημείο πολλοί να αναθεωρούν και να στηρίζουν το νεαρό τερματοφύλακα, όταν πριν λίγους μήνες τα άσχημα σχόλια προς εκείνον ήταν εμετικά.

Μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό, έχει παίξει φυσικά και η βελτίωση της άμυνας τη φετινή σεζόν, με την επικοινωνία μεταξύ τερματοφύλακα και κεντρικών αμυντικών να έχει κερδίσει πόντους.

Ο Karius πάλεψε για τη θέση του, δεν άφησε τα λάθη του να τον επηρεάσουν, δεν κοίταξε τους αγώνες που έπαιζε, δηλαδή μια και δύο φορές σε εξήντα μέρες, έκλεισε τα αυτιά του στην κακή (και όχι την καλή) κριτική, πάλεψε, δούλεψε και κέρδισε την θέση του.

Βέβαια, έχει ακόμα να δείξει πολλά για να κερδίσει στο μάξιμουμ την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου, όμως όπως φαίνεται έχει όλη την καλή διάθεση να το κάνει.
Ωστόσο, μετά και από όλα αυτά, η Liverpool το καλοκαίρι πρέπει σίγουρα να αποκτήσει τερματοφύλακα, να φτιάξει ένα δίδυμο εξαιρετικών τερματοφυλάκων και να προχωρήσει επιτέλους στο σωστό δρόμο κάτω από τα δοκάρια.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.