Έρωτας στην Πορτογαλία! (Match Preview)

Στην φάση των 16 του Champions League επιστρέφει η Liverpool απόψε με την Porto, με καλή ψυχολογία μετά την Κυριακάτικη νίκη.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης


Οι Reds επισκέφτηκαν την Πορτογαλία με μόνο έναν σκοπό. Να κάνουν ευκολότερη την ζωή τους από το πρώτο σκέλος, σε ένα παιχνίδι που έχει λείψει σε όλους από το... 2009. Champions League του Αγίου Βαλεντίνου, τι καλύτερο λοιπόν από ένα άκρως ερωτεύσιμο για τους Reds αποτέλεσμα;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Porto vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Estadio do Dragao
Ημερομηνία: 14.02.2018 (Τετάρτη)
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Daniele Orsato
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Την Κυριακή, μόλις 3 ημέρες πριν, η Liverpool ταξίδεψε στην Νότια Ακτή για να αντιμετωπίσει την Southampton, σε ένα γήπεδο στο οποίο έχει ταλαιπωρηθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή την φορά τα κατάφερε αρκετά καλά, παίρνοντας με τον Firmino το προβάδισμα με το ''καλημέρα''. Ο Salah ελάχιστα πριν την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 0-2 και κάπως έτσι και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα η Liverpool πήρε τους 3 βαθμούς και αναχώρησε για την Πορτογαλία.

Για την σημερινή σπουδαία αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Emre Can, που συμπλήρωσε το όριο των καρτών, ενώ ο Joe Gomez είναι αμφίβολος και η παρουσία του θα κριθεί από τον Γερμανό προπονητή. Τέλος, ο Nathaniel Clyne επέστρεψε επιτέλους στις προπονήσεις, αλλά προφανώς δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό των Reds.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Στον έναν από τους πιο αμφίρροπους, αν όχι στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Champions League βρισκόταν η Porto, και κατάφερε να προκριθεί με 10 βαθμούς πίσω από την Besiktas και μπροστά από τις Λειψία και Monaco. Όσον αφορά το Πορτογαλικό πρωτάθλημα οι Δράκοι βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης με 55 βαθμούς, 2 περισσότερους από τους αιώνιους αντιπάλους τους, την Benfica. Ταυτόχρονα έχει σημειώσει 53 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 10. Ρεκόρ αρκετά ικανοποιητικό και αναμφίβολα η Porto πρόκειται για μία δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα της.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για το σημερινό παιχνίδι ο Sergio Conceicao δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Felipe. Οι Ivan Marcano, Vincent Aboubakar, Danilo Pereira και Andre Andre θεωρούνται αμφίβολοι.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Η σημερινή αναμέτρηση θα αποτελέσει μόλις την 5η ανάμεσα των δύο ομάδων. Η Liverpool μετράει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2001 οι Reds αντιμετώπισαν τους Πορτογάλους για τα προημιτελικά του τότε UEFA Cup με τις δύο ομάδες να μένουν σε ''λευκή'' ισοπαλία στην Πορτογαλία και την Liverpool να παίρνει την πρόκριση στο Anfield με σκορ 2-0.

Το 2007, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στους ομίλους του Champions League. Το παιχνίδι στο Dragao ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, ενώ 2 γκολ του Torres, 1 του Gerrard και 1 του Crouch οδήγησαν τους Reds σε μια άνετη επικράτηση με 4-1 στο, επί Αγγλικού εδάφους, παιχνίδι.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Porto φτάνει στην φάση των 16 για δεύτερή συνεχόμενη φορά για πρώτη φορά από την σεζόν 2009/10. Δεν έχει περάσει στα ημιτελικά από όταν κατέκτησε το τρόπαιο, το 2004.

Η Liverpool αποτελεί μία από τις 4 αήττητες ομάδες στους ομίλους του φετινού Champions League, μεταξύ αυτών η Barcelona, η Tottenham και η Besiktas.

Μόνο η Paris Saint-Germain σκόραρε περισσότερα γκολ στην φάση των ομίλων από την Liverpool, με την Γαλλική ομάδα να σκοράρει 25 φορές έναντι των 23 της Liverpool.

Οι στημένες φάσεις αποτελούν πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλο των Δράκων, οι οποίοι μόνο στους 6 αγώνες των ομίλων πέτυχαν 8 γκολ με αυτόν τον τρόπο!

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Η Liverpool θα παραταχθεί με τον Loris Karius κάτω από τα δοκάρια της. Μπροστά του θα έχει τον Arnold ή των Gomez αν είναι έτοιμος. Το αμυντικό δίδυμο θα συνθέτουν οι Van Dijk και ένας εκ των Lovren και Matip. Στα αριστερά επικρατεί ο Robertson, αλλά ίσως δούμε τον Alberto Moreno.

Στο κέντρο θα δούμε τους Chamberlain, Henderson και Milner, ενώ φυσικά υπάρχει και ο Wijnaldum αλλά και ο Lallana.

Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Porto (4-4-2): Casillas - Pereira, Reyes, Marcano, Telles - Corona, Herrera, Oliveira, Brahimi - Soares, Marega
Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold (Gomez), Lovren (Matip), Van Dijk, Robertson (Moreno) - Chamberlain (Wijnaldum), Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane


Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.