Επιστροφή για την τελική ευθεία... (Match Preview)

Η Premier League επιστρέφει με μπόλικη δράση και η Liverpool δοκιμάζεται στη Selhurst Park απέναντι στην Crystal Palace.
Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 


Στην τρίτη θέση με ένα παιχνίδι περισσότερο από όλους της 5άδας, η Liverpool νιώθει την πίεση να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα, όσο δύσκολη κι αν είναι η επίτευξη αυτού του στόχου παράλληλα με τα παιχνίδια κόντρα στη Manchester City για το Champions League. Από την άλλη, η Crystal Palace «καίγεται» για βαθμούς αφού φλερτάρει με τον υποβιβασμό.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Crystal Palace vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Selhurst Park
Ημερομηνία: 31.03.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Neil Swarbrick
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ


Η Crystal Palace πληρώνει το πολύ άσχημο ξεκίνημα της στη σεζόν, όπου μετρούσε 7 συνεχόμενες ήττες στην Premier League. Οι τρεις τελευταίες ήρθαν υπό την τεχνική ηγεσία του Roy Hodgson που προσλήφθηκε εκτάκτως. Η Chelsea «πλήρωσε» τη νύφη και ήταν η πρώτη που έχασε βαθμούς (και το παιχνίδι) απέναντι στην Palace, η οποία από τότε και στα επόμενα 18 της παιχνίδια, μέτρησε μόλις 4 ήττες! Τα χαμόγελα αισιοδοξίας έχουν, ωστόσο, εξαφανιστεί το τελευταίο δίμηνο, όπου τα αποτελέσματα δεν επέτρεψαν στους Λονδρέζους να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΩΝ

Ο Jurgen Klopp δεν θα έχει στη διάθεση του τον Emre Can (πρόβλημα στην πλάτη), που - σωματικά - θα αποτελούσε ένα ατού για τη σημερινή αναμέτρηση. Επίσης, απών είναι και ο Joe Gomez (αστράγαλος). Αντίθετα, διαθέσιμοι θα είναι Dominic Solanke και Andy Robertson, παρά τους μικρής σημασίας τραυματισμούς τους, ενώ αναμένεται επιστροφή του Nathanyel Clyne μετά από μήνες απουσίας!

Στο στρατόπεδο του Roy Hodgson, δεν υπολογίζονται Jeffrey Schlupp (αστράγαλος), Joel Ward, Scott Dann, Jason Puncheon, Bakary Sako και Connor Wickham (τραυματίες εδώ και καιρό), ενώ αμφίβολοι ως την τελευταία στιγμή είναι Zaha, James Tomkins, Alexander Sorloth και Mamadou Sakho.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Σε ένα πολύ σφιχτό παιχνίδι δεύτερης αγωνιστικής τον Αύγουστο, η Palace αμύνθηκε πολύ σφιχτά, ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία με τον Benteke από κοντά. Στο 73ο λεπτό, ωστόσο, ήρθε ο Mane, βοηθούμενος από τον Solanke και τις κόντρες, για να ανοίξει το σκορ με ωραία προβολή και να γράψει την ιστορία της αναμέτρησης: 1-0.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η σημερινή είναι η 100ή αναμέτρηση της Liverpool στην Premier League με τον Jurgen Klopp στον πάγκο. Ο Γερμανός τεχνικός μετρά 52 νίκες, 28 ισοπαλίες, 18 ήττες, ενώ σε 99 παιχνίδια η ομάδα έχει πετύχει 322 γκολ (7 λιγότερα από τα 100 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος του Manuel Pellegrini).

Από το 3-1 το Νοέμβρη του 2014, η Crystal Palace έχει χάσει και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στη Liverpool για όλες τις διοργανώσεις.

Η Liverpool δεν έχει κάνει ποτέ δύο νίκες στο ίδιο πρωτάθλημα απέναντι στην Palace, μετά το 1997-98 επί Roy Evans.
Η Palace έχει δεχθεί το πρώτο γκολ σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος, περισσότερα από τον καθένα. Ωστόσο από αυτά τα ματς πήρε τελικά 12 βαθμούς (Ν3 Ι3 Η14), έχοντας επιστρέψει στα 6 από αυτά.

Ο Christian Benteke έχει σκοράρει 6 φορές σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος ως αντίπαλος της Liverpool.

Η Palace έχει χάσει και τα 10 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα χωρίς τον Zaha στην βασική 11άδα.

ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ

Crystal Palace (4-2-3-1): Hennesey - Wan Bissaka, Sakho, Kelly, Van Aanholt - McArthur, Milivojevic - Townsend, Cabaye, Loftus Cheek - Benteke.

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Oxlade Chamberlain - Mane, Firmino, Salah.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.