Τι γίνεται με το θέμα Goalkeeper...

Όσο περνά ο καιρός η θέση του Loris Karius κάτω από τα δοκάρια ισχυροποιείται σε αντίθεση με τον Simon Mignolet που έχει πλέον τάσεις φυγής.

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Ο Jurgen Klopp το Γενάρη έθεσε ένα νοητό "στοίχημα" για τον ίδιο και την ομάδα. Ήθελε να αποδείξει ότι η ομάδα είναι πλήρης στον άσσο, όσο κι αν όλοι πίστευαν ότι η εικονιζόμενη τριάδα με Mignolet, Karius και Ward υστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Ο Simon Mignolet πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τι αξίζει στην πολύχρονη παρουσία του με τα "κόκκινα". Όσο είχαμε δει τον Karius όμως, ως τότε, ίσως να αναπολήσαμε γρήγορα τον Simon. Για τον Ward λίγα συμπεράσματα μπορούσαμε να βγάλουμε αφού οι συμμετοχές του ήταν από πάντα λιγοστές, παίρνοντας φέτος κάποιες (λίγες και πάλι λόγω του αποκλεισμού) ευκαιρίες στο League Cup.

Ο Klopp λοιπόν μονιμοποίησε τον Karius κάτω από τα δοκάρια και με εξαίρεση το γκολ που δέχτηκε από τον Sane στο νικηφόρο ντέρμπι με 4-3 από την Manchester City, είχε πολύ καλή ως και άψογη παρουσία. Σίγουρα επιρροή και μάλιστα καίρια σε αυτή την "μεταμόρφωση" θα λέγαμε πως έχει παίξει η μεταγραφή του Virgil Van Dijk που σίγουρα εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν, βοηθώντας έτσι και τον εκάστοτε goalkeeper να ανέβει και ψυχολογικά αλλά να βελτιωθεί και αγωνιστικά.

Ο Γερμανός λοιπόν κερδίζει σημαντικό έδαφος και η θέση του φαίνεται ακλόνητη τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς αναμφισβήτητα βρίσκεται σε φόρμα, διανύοντας το καλύτερό του διάστημα με τη φανέλα της Liverpool. Έτσι η ομάδα φαίνεται να παγώνει προς το παρόν οποιεσδήποτε συζητήσεις για μεταγραφή.

Δεδομένο θεωρείται πως μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα ληφθεί κάποια βιαστική απόφαση για το θέμα τερματοφύλακα. Πάντως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν με τον Βραζιλιάνο Alisson της Roma να μην φαίνεται όμως εφικτός στόχος, καθώς τα £80εκ. που αξιώνουν οι Ιταλοί έχουν παγώσει τις συζητήσεις. Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για τον Butland της Stoke City με τις τιμές να κυμαίνονται σε σαφώς πιο λογικά πλαίσια, δηλαδή κοντά στα £40εκ..

Η Liverpool πάντως εξακολουθεί να πιστεύει τον Ward, που με μια πιθανή φυγή του Mignolet το καλοκαίρι πιθανότατα να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.



Ο ίδιος ο Loris Karius δήλωσε στην Liverpool Echo:

"Νιώθω καλά, νιώθω δυνατός και το να παίρνω σταθερά χρόνο συμμετοχής βοηθάει πολύ."

"Σίγουρα βοηθάει όταν παίζεις συστηματικά σε αντίθεση με το να μπαίνεις και να βγαίνεις από την ομάδα. Απολαμβάνω την κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ αφού πρόκειται για ένα υπέροχο κλαμπ."

Ο Karius πάντως στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει κρατήσει 5 φορές ανέπαφη την εστία του, κάνοντας συχνά σωτήριες επεμβάσεις. Σίγουρα μια σημαντική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς ειδικά το κακό του ξεκίνημα και τελικά ίσως αυτή του η εξέλιξη, να δώσει στην ομάδα επιπλέον χρήματα για μεταγραφές, από το να ξοδέψει μια περιουσία για έναν goalkeeper "πρώτης γραμμής".

Έχουμε όμως δρόμο ακόμα και πολλά ακόμα ματς ώστε ο Γερμανός να επιβεβαιώσει την όποια αξία και σταθερότητά του στην πράξη...
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.