Jurgen Klopp: "Αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη φάση!"


Απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα παρά την ισοπαλία ο Jurgen Klopp,  που πλέον ανυπομονεί για το ματς του Σαββάτου. 


Η πρόκριση είχε έρθει από την άνετη επικράτηση στην Πορτογαλία, έτσι ο Γερμανός τεχνικός είχε όλη την άνεση να ξεκουράσει μερικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που έκανε, μιλώντας μεταξύ άλλων για αυτή του την επιλογή, καθώς και για τις πιθανότητες της ομάδας στην διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Για τα θετικά που πήρε από την αναμέτρηση:

"Χρειάζομαι περισσότερα θετικά; Πιθανώς εάν είχαμε φέρει ισοπαλία στο πρώτο, εκτός έδρας παιχνίδι, τότε η νίκη στην έδρα σου θα σε έκανε να νιώθεις διαφορετικά από απόψε. Το μέγιστο που μπορείς να κανείς είναι να προκριθείς στον επόμενο γύρο και το κάναμε με πολύ άνετο τρόπο. Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι το αναμενόμενο όταν έγινε η κλήρωση, γι 'αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, η προετοιμασία μας ήταν διαφορετική από άλλα παιχνίδια. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά, δείξαμε μια φανταστική διάθεση, μερικά κομμάτια μας είχαν καλό ποδόσφαιρο και αμυνθήκαμε πολύ σοβαρά. Τώρα είμαστε στον επόμενο γύρο, οπότε δεν χρειάζομαι περισσότερα θετικά."

Για τα οφέλη που του έδωσε η δυνατότητα να κάνει πέντε αλλαγές στην βασική ενδεκάδα:

Ο Robbo είχε ένα πολύ μικρό θέμα αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό, ενώ ο Trent με τον Virgil έχουν παίξει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Φυσικά μας βοήθησε, ήταν σημαντικό που έγινε το ροτέισον για να κρατήσουμε τον ρυθμό. Είμαστε συνηθισμένοι,  έχουμε ένα παιχνίδι, ετοιμαζόμαστε για αυτό, δεν κάνουμε πάρα πολύ προπόνηση, γι 'αυτό χρειάζεται η ένταση. Για παράδειγμα, ο Mo Salah είχε δύο επιλογές: να προπονηθεί αύριο ή να παίξει απόψε για 20 λεπτά; Ο Sadio, για μένα νομίζω ότι δεν είχε έντονο ρυθμό. Δεν ήταν ροτέισον, ήταν μόνο η εύρεση της σωστής ενδεκάδας. Νομίζω ότι για τον Lallana ήταν πολύ σημαντικό να αγωνιστεί 90 λεπτά και φαίνεται ότι είναι όλο και πιο συνηθισμένος σε αυτό, όλο και περισσότερο ρυθμό έχει και πάλι. Ο Ingsy πήρε λίγα λεπτά και ο Joe Gomez έπαιξε μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες, οπότε ήταν πολύ, πολύ σημαντικό. Τώρα μπορούμε να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Manchester United. Ανυπομονώ για αυτό."

Για το αν η Liverpool μπορεί να ωφεληθεί που το ματς της Manchester United με την Sevilla είναι μετά το παιχνίδι του Σαββάτου: 

"Καμία απάντηση για αυτό, θα πρέπει να με ρωτήσετε στην άλλη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η Manchester United είναι πολύ έμπειρη και πολύ έτοιμη, όπως είδαμε χθες το βράδυ - μπορούν να σκοράρουν αργά, οπότε δεν νομίζω ότι ανησυχούν πολύ που παίζουν το Σάββατο και πάλι την Τρίτη. Στην πραγματικότητα, δεν σκεφτήκαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο όταν παίξαμε με την Newcastle ότι έπρεπε να παίξουμε ξανά την Τρίτη. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας - κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε και μετά από αυτό, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα. Όχι, δεν νομίζω ότι είναι ένα πλεονέκτημα, είναι απλά ένα διαφορετικό παιχνίδι."

Για το αν ήταν από την αρχή το πλάνο του να περάσει τον Salah στα τελευταία λεπτά του αγώνα:

"Είναι φυσιολογικό που όλοι σκέφτονται για πιθανότητα τραυματισμών, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή, αυτό είναι το πρόβλημα. Ήταν σαφές ότι αν ήταν δυνατόν να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία 15 με 20 λεπτά, θα το κάναμε. Αν ήταν 15 λεπτά, τότε θα έπρεπε να προπονηθεί ξανά αύριο! Του είπα ότι αν τρέξει πολύ, δεν θα χρειάζεται να προπονηθεί αύριο - σκέφτηκα ότι είχε πολύ όρεξη!

Για την συζήτηση του με τον Casillas στο τέλος του παιχνιδιού:

"Ήταν το 167ο παιχνίδι του στο Champions League, σωστά; Ουάου. Νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα έχει παίξει λιγότερα. Δεν λέω τον αριθμό των ετών, αλλά προφανώς θέλει να παίξει μερικά χρόνια ακόμα!"

Για τον Jordan Henderson, ο οποίος είχε δεμένο το πόδι του μετά το τέλος του αγώνα:

" Ήταν ένα μούδιασμα. Απλά δεν ξέρω - είναι αρκετά οδυνηρό, αλλά είναι ένα μούδιασμα και δεν πρέπει να είναι πρόβλημα."

Σχετικά με την Liverpool που έφτασε στην φάση των «8» του Champions League για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια:

"Αισθάνομαι καλά, αισθάνομαι πραγματικά καλά. Δεν μπορώ να αισθανθώ αυτό που οι άνθρωποι νιώθουν όταν περιμένουν τόσο πολύ, αλλά νιώθω καλά. Η φάση των 8 είναι καλή, είμαστε ήδη λίγο ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εμφανιστούμε ξανά. Υπάρχει καλή εξέλιξη στην Liverpool αυτή τη στιγμή, είναι μια ωραία στιγμή, αλλά αν δεν προκριθείς σε μία διοργάνωση όπως το Champions League, τότε κανείς δεν θα το καταλάβει. Είμαι ευτυχισμένος για όλους τους εμπλεκόμενους ανθρώπους που κάναμε αυτό το βήμα. Τώρα ας συνεχίσουμε."

Σχετικά με το αν η πρόοδος των Reds σε αυτή τη φάση έχει έρθει νωρίτερα από ότι περίμενε:

"Ποτέ δεν είχα ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό στο μυαλό μου και ποτέ δεν σκέφτηκα «τότε πρέπει να είμαστε εκεί και τότε πρέπει να είμαστε εκεί». Δεν θέλω να το κάνω μικρότερο από ότι είναι, αλλά δεν θέλω να το καταστήσω και μεγαλύτερο. Νομίζω ότι φέτος ανήκουμε εκεί και για να είμαστε ειλικρινείς δεν πρέπει να είναι μεγάλη έκπληξη. Ο επόμενος γύρος θα είναι πολύ δύσκολος, νομίζω ότι είναι σαφές. Υπάρχουν επτά άλλες, πολύ καλές ομάδες που θα  βρίσκονται εκεί. Ίσως τέσσερις από αυτές να είναι από την Αγγλία και αυτό δεν το κάνει ευκολότερο, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε μια πιθανότητα να πάμε στα ημιτελικά και αυτός είναι ο στόχος μας. Όμως έχετε δίκιο, το παίρνουμε βήμα βήμα και απόψε ήταν απολύτως καλά. Φέτος είχαμε την πρώτη ευκαιρία να το κάνουμε και τώρα είμαστε ακόμα στην διοργάνωση, έτσι νομίζω ότι είμαστε στην ώρα μας".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.