Είναι πλέον γεγονός... Είμαστε στους 8! | Liverpool - Porto 0-0

Το καθήκον της έκανε η Liverpool μετά το 0-5 του πρώτου αγώνα της φάσης των 16 του Champions League, περνώντας στην επόμενη φάση με ένα 0-0 στο Anfield από το οποίο λίγα έχουμε να θυμόμαστε.

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Με το σκορ του πρώτου ματς να επιτρέπει αλλαγές στις ενδεκάδες και των δύο ομάδων, καθώς η πρόκριση είχε πρακτικά κριθεί, η Liverpool κατάφερε να κάνει το αυτονόητο. Σε ένα ματς που είχε αρχικά αρκετά νωχελικό ρυθμό για ματς Champions League, η ομάδα κατάφερε να ξεκουράσει βασικούς της παίκτες και να δώσει ευκαιρίες σε αναπληρωματικούς. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο Anfield το βράδυ της Τρίτης.

*Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα για το θάνατο του αρχηγού της Fiorentina, Davide Astori.

1ο Ημίχρονο

Η Liverpool λίγο έλειψε μόλις από το 9' να κινδυνέψει, όμως το κακό κοντρόλ του Aboubakar έδωσε την ευκαιρία στον Karius να βγει και να μαζέψει εγκαίρως. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 17' και πάλι όμως ο Karius ήταν εκεί, βγήκε και μάζεψε προλαβαίνοντας ξανά τον Aboubakar, όπως και στο 19' όπου ο ίδιος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Νωρίτερα (18') ο Mane χάνει την μέχρι τότε μεγαλύτερη φάση του ματς, μετά από σέντρα από τα δεξιά από τον Gomez, με την προβολή του Σενεγαλέζου να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Iker Casillas. Ο ίδιος και πάλι χάνει τη φάση του ματς στο 31' με το σουτ εντός περιοχής να σταματά στο δεξί δοκάρι! Ο Lovren είναι αυτός που θα απειλήσει λίγα λεπτά (35'), μετά με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ.

Στο 43' ο Alberto Moreno πέφτει στην περιοχή ζητώντας πέναλτι με το διαιτητή να μη σταματά το παιχνίδι, πράττοντας ορθά όπως φάνηκε και στα replay.

2ο Ημίχρονο

Μόλις στο 48' η πρώτη φάση με την προβολή του Milner να περνά έξω από καλή θέση, ενώ στο 52' η Porto θα απαντήσει με ωραίο σουτ του Waris το οποίο αποκρούει ο Karius.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο την πολύ καλή παρουσία του Karius που συμπλήρωσε 5 παιχνίδια με clean sheet (χωρίς να δεχτεί γκολ) απόδοση που τον φέρνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας για τη φετινή σεζόν στο Champions League (ποσοστό 62,5% των αγώνων με 0 παθητικό).

Στο 59' ο Firmino έχει μοναδική ευκαιρία να βάλει τη Liverpool μπροστά, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου μετά από κούρσα και μέσα στην περιοχή θα καταλήξει στα πόδια του πεσμένου Felipe που τον καταδίωκε.

Κάπου εκεί (62') ο Βραζιλιάνος αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Danny Ings που ήταν αρκετά κινητικός και δραστήριος με πρώτη του στιγμή την κεφαλιά στο 66'.

Στη συνέχεια πέρασαν Salah (74') και Klavan (80') στις θέσεις των Mane και Can αντίστοιχα.

Νωρίτερα δύο στιγμές με το σουτ του Moreno και την κεφαλιά του Milner δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Η Porto στο 79' έχει ένα σουτ με τον Corona που πέρασε άουτ ενώ αμέσως μετά (81') ένα σούτ του Salah μπλόκαρε εύκολα ο Casillas.





Σύνοψη

Χωρίς να ιδρώσει λοιπόν ιδιαίτερα η Liverpool κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Μοναδικό αρνητικό στη βραδιά (που ίσως βέβαια είναι και λεπτομέρεια) είναι η 2η κάρτα του Henderson φέτος στη διοργάνωση, απλά και μόνο με την έννοια ότι ήταν αχρείαστη για ένα τέτοιο ματς. Η ομάδα του Jurgen Klopp προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League μετά από 9 χρόνια!
Πλέον οι Reds περιμένουν τους αντιπάλους τους για τη συνέχεια στην κλήρωση της Παρασκευής 16/03...

Πιθανοί Αντίπαλοι

Η Real Madrid κατάφερε να πάρει εκ νέου νίκη απέναντι στην Paris S.G. με 1-2 στη Γαλλία και να βρίσκεται και εκείνη στους 8 μαζί με τη Liverpool, ενώ δύσκολα θα ανατραπούν και τα σκορ των πρώτων αγώνων υπέρ των Manchester City και Bayern Munich.
Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν θα προκύψουν από τα παρακάτω ζευγάρια και είναι (αναμένονται οι επαναληπτικοί):

Juventus - Tottenham 2-2
Basel - Manchester City 0-4
Chelsea - Barcelona 1-1
Bayern Munich - Besiktas 5-0
Sevilla - Manchester United 0-0
Shakhtar Donetsk - Roma 2-1
Real Madrid - Paris SG 2-1 | 2-1
Porto - Liverpool 0-5 | 0-0

Φυσικά το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται αρχικά στον αγώνα του Σαββάτου (10/03) με τη Manchester United στις 14:30 (ώρα Ελλάδος) στο Old Trafford!
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.