Jurgen Klopp: "Έτσι πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο"


Απόλυτα ικανοποιημένος από την μεγάλη επικράτηση κόντρα στην Watford o Jurgen Klopp, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Salah. 


Πως να μην είναι χαρούμενος; Ο Γερμανός τεχνικός δεν έκρυψε τη χαρά του μετά τη μεγάλη νίκη και το show του Salah, μιλώντας με εξαιρετικά λόγια για τον Αιγύπτιο και για ολόκληρη την ομάδα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα προβλήματα των Can & Lallana.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Μπορείτε να ρωτάτε για εκείνον, αλλά σας έδωσε ήδη την απάντηση! Πέτυχε τέσσερα γκολ και αν η ερώτηση σας είναι τι σκέφτομαι σχετικά με αυτό, τότε σκέφτομαι πως ήταν κάτι το εξαιρετικό. Ήταν μια ακόμα καλή εμφάνιση με πολύ εντυπωσιακό τρόπο σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας δύσκολες συνθήκες. Το πρώτο τέρμα του Mo ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Στο δεύτερο γκολ, ο Sadio έδωσε μια φανταστική πάσα στον Robbo, αυτός έκανε μια φανταστική σέντρα κι ένα εξαιρετικό σπριντ. Το τρίτο τέρμα ήταν σε μία φανταστική κατάσταση, με τον Mo να σεντράρει και τον Roberto να τελειώνει τη φάση. Στο τέταρτο και στο πέμπτο τέρμα ήμασταν εξαιρετικοί, είχαμε όλα αυτά που χρειάζεσαι για να βρίσκεσαι στο μεγαλύτερο επίπεδο. Τα γκολ που πετύχαμε ήταν απίστευτα όμορφα και τα παιδιά δεν σταμάτησαν. Έτσι πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο."

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, αλλά και με την εμφάνιση γιατί ξέραμε μετά την ανάλυση που κάναμε από το τελευταίο παιχνίδι της Watford κόντρα στην Arsenal, το πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει όταν παίζεις μαζί τους. Χάσανε εκείνο το παιχνίδι με 3-0 αλλά ήταν πολύ κοντά, το ποδόσφαιρο μπορεί να πηγαίνει έτσι, αλλά τελικά είδαμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν τους αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, γι 'αυτό είμαι πολύ χαρούμενος."

Ο Klopp ρωτήθηκε για τις ομοιότητες του πρώτου με του τρίτου τέρματος του Salah και τις συμπτώσεις - παρομοιάσεις με τον Lionel Messi, απαντώντας:

"Ο Mo είναι στον δρόμο του και αυτό είναι καλό. Δεν νομίζω ότι o Mo ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να συγκριθεί με τον Lionel Messi. Αυτός είναι αυτός και κάνει αυτά που κάνει. Ο τελευταίος παίκτης που γνωρίζω ότι είχε την ίδια επιρροή στην απόδοση μιας ομάδας όπως ο Messi, ήταν ο Diego Maradona. Ναι, ο Μο είναι σε φανταστικό δρόμο, αυτό είναι σίγουρο, αλλά έτσι είναι πάντα στη ζωή, αν έχεις τα προσόντα τότε πρέπει να τα δείχνεις συνεχώς. Η συνοχή του είναι πολύ καλή για εμάς. Μας βοηθά πολύ, τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν μαζί του και αυτός λατρεύει να παίζει μαζί τους."

"Χρειάζεσαι πάντα κάποιον που να περνάει τη μπάλα από τη γραμμή, αλλά πρέπει να πω ότι το παιχνίδι του Sadio ήταν τόσο ώριμο. Ήταν πολύ καλός με τη μπάλα. Έπειτα, όταν κερδίζεις ένα ματς με 5-0, είναι ασυνήθιστο να μιλάς για έναν επιθετικό για την αμυντική δουλειά που έκανε στο παιχνίδι, αλλά αυτό το έκανε και πάλι ο Roberto Firmino, ρωτήστε τις άλλες ομάδες αν τους αρέσει αυτό που κάνει - να τον έχουν συνεχώς κολλημένο στην πλάτη τους, μέσα και γύρω από την περιοχή. Αυτό σκοτώνει τόσες πολλές καταστάσεις για τους αντιπάλους, όταν κάποιος έρχεται από πίσω για να διεκδικήσει τη μπάλα. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έρχεται κανένας να σε κυνηγήσει, μόνο όταν παίζεις ενάντια της Liverpool - το Νο.9 της Liverpool σε κυνηγάει. Αυτό είναι εξαιρετικό. Γι 'αυτό μπορέσαμε να κερδίσουμε, γι' αυτό μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες."

"O Can έχει έναν τραυματισμό στη μέση. Δεν σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ σοβαρό αλλά εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ σοβαρό για να τον κρατήσουμε στο ματς. Είχε αυτό το πρόβλημα ελάχιστα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, του δώσαμε μια μέρα επιπλέον αποκατάστασης, σκέφτηκε ότι θα λειτούργησε και προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή. Ίσως λόγω της θερμοκρασίας στο μυ, είναι ένα μυϊκό πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σοβαρό και θα πάει στην εθνική ομάδα, ακολουθώντας τη θεραπεία τους. Το παιχνίδι τους δεν είναι αύριο. Στη συνέχεια, θα μάθουμε περισσότερα, αλλά δεν πρέπει να είναι ένα πρόβλημα."

"Για τον Adam, αν σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, θα μπορούσε να παίξει. Αλλά δεν είναι, γι 'αυτό του δώσαμε την ευκαιρία να ανεβάσει τη φυσική του κατάσταση, παρά να κάθεται στον πάγκο και να μην ξεκινάει, αυτό δεν είναι μεγάλη διασκέδαση για κανέναν. Μίλησα με τον Gareth Southgate και ο Adam μίλησε μαζί του. Είναι σαφές: ο Adam θα πρέπει να είναι 100% έτοιμος για την εθνική ομάδα".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.