Klopp: ''Το μεγαλύτερο παιχνίδι που μπορώ να φανταστώ''

Ο Jürgen Klopp πιστεύει ότι η σημασία των συγκρούσεων μεταξύ των Liverpool και Manchester United δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, αλλά ο προπονητής κάλεσε τους παίκτες του να επικεντρωθούν στο παιχνίδι, και όχι στην περίσταση, το Σάββατο.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης










Ο δεύτερος και ο τρίτος της Premier League συναντώνται στο Old Trafford αυτό το Σαββατοκύριακο, με μόλις δύο βαθμούς να τους χωρίζουν με εννέα παιχνίδια να έχουν απομείνει για το πρωτάθλημα.

Ο Klopp πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει για την 200η αναμέτρηση της μεγαλύτερης αντιπαλότητας αντιπαλότητας μεταξύ των Liverpool και United στο Melwood την Παρασκευή και ο προπονητής μίλησε λεπτομερώς για το τι περιμένει από τη συνάντηση.

Δείτε τι είχε να πει:

Για τη σημαντικότητα του παιχνιδιού...

Δεν νομίζω ότι το παιχνίδι χρειάζεται επιπλέον λόγους για να είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που μπορώ να φανταστώ. Πρώτα απ 'όλα, ανυπομονώ πραγματικά, αλλά όπως είναι πάντα σε αυτά τα παιχνίδια, είναι επίσης δύσκολο. Πρέπει να είμαστε στο 100 τοις εκατό, αν όχι λίγα περισσότερα, για να βρούμε κάτι εκεί - αλλά φυσικά αυτό είναι το σχέδιο. Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για να πάμε εκεί, αλλά εξακολουθεί να είναι μια απίστευτα δύσκολη στιγμή επειδή η Man United έχει εξαιρετική ποιότητα, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν ένα παιχνίδι εντός έδρας, το οποίο θα λέγαμε ότι είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς αν παίζαμε στο Anfield έτσι τώρα έχουν αυτό το πλεονέκτημα και είναι δική μας δουλειά να το ισορροπήσουμε αυτό έτσι ώστε κανείς να μη μπορεί να το δει αυτό. Πολύ έμπειρη ομάδα, πολύ έμπειρος μάνατζερ, οπότε είναι αρκετή η δουλειά που έχουμε να κάνουμε.

Για την τακτική προσέγγιση που περιμένει από τη Manchester United...

Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη ['παρκάρω το λεωφορείο']. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με την άμυνα. Ξέρω πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, ότι οι άνθρωποι λένε ότι παίζουν ένα συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου, παίζουμε ένα συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου και όλοι το κάνουν μεγάλο, αλλά είναι μόνο για τη νίκη και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κερδίσεις ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αλλά έχουμε και μια άλλη ιστορία τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη αντιπαλότητα είναι από καιρό πριν, θα έλεγα, αλλά τα τελευταία χρόνια προφανώς η Man United ήταν πιο επιτυχημένη από εμάς, αυτή είναι η αλήθεια. Το σεβόμαστε αυτό, δεν ενοχλεί την στιγμή να είμαστε ειλικρινείς, αλλά το σεβόμαστε αυτό φυσικά. Αυτή η United έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο να παίζει ποδόσφαιρο, αυτό είναι όλο.

Πρέπει να αμυνθούμε εκεί με ότι έχουμε, όχι να παίζουμε και να πιστεύουμε ότι πετάμε. Ενάντια στη Man United, κανείς δεν πετάει. Είναι πολύ δυνατοί σωματικά, πολύ ισχυροί τακτικά, αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι δεν είναι μια μάχη συστημάτων ή φιλοσοφιών, δύο πολύ καλές ποδοσφαιρικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Όταν η United θα επιτεθεί, ελπίζω ότι όλοι οι παίκτες μου εμπλέκονται στην άμυνα και αν κάποιος λέει ότι «σταθμεύει το λεωφορείο» εκείνη την στιγμή, τότε σταθμεύσαμε το λεωφορείο, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά πάνω από 90 ή 95 λεπτά, θέλουμε να φέρουμε το ποδόσφαιρο μας στο γήπεδο επίσης και αυτό είναι γνωστό και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτό είναι το σχέδιο για αυτό το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πολύς χώρος σε πολλές στιγμές, νομίζω ότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας - όπως είναι γενικά τα derbies, όπως αυτά τα παιχνίδια ήταν γενικά, αλλά ελπίζουμε στο τέλος να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για εμάς.

Για το πως προσαρμόζει το πλάνο του ανάλογα με τον αντίπαλο...

Δεν πρόκειται για τροποποίηση. Θα πρέπει να φέρνεις συνεχώς τα σωστά πράγματα στο γήπεδο. Η αντεπίθεση εναντίον μιας τέτοιας ισχυρής ομάδας στην κόντρα όπως η United είναι τόσο σημαντική, απίστευτα σημαντική. Γρήγορη λήψη αποφάσεων, φανταστική στάση, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στο καλύτερο των δυνατοτήτων σου. Είναι εύκολο να καθίσεις στο σπίτι και πραγματικά να σκεφτείς ότι «η Liverpool σκοράρει όπως θέλει» - αυτό δεν συμβαίνει, αλλά μερικές φορές έτσι παραδίδεται το μήνυμα - και η United δεν σκόραρε τόσο συχνά, αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους εξακολουθούν να έχουν δύο βαθμούς περισσότερους από μας.

Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να δείξουμε το πόσο καλοί είμαστε, θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πάμε εκεί. Η κύρια διαφορά είναι ότι πάμε εκεί με λεωφορείο. Είναι το Manchester, οπότε είναι πολύ κοντά και αυτό το καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρον για τους ντόπιους οπαδούς, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να κάνουμε τα πραγματικά καλά πράγματα [και] να χρησιμοποιούμε τα σημαντικά εργαλεία μας συνεχώς και στη συνέχεια, όταν έχουμε την μπάλα που πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο από μια πολύ ισχυρή πλευρά. Είναι φυσικά πραγματικά ισχυροί και αν υπερασπιστούν βαθιά, δεν κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, έτσι είναι, αλλά δεν περιμένω να το κάνουν συνέχεια γιατί δεν το κάνουν όλη την ώρα. Έχουν αντεπιθέσεις, έχουν τις δικές τους στιγμές, παίζουν ποδόσφαιρο και αν μπορείς να κερδίσεις την μπάλα σε μία ή δύο καταστάσεις όπως αυτή τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο στην πλάτη [και αυτό] θα βοηθούσε φυσικά. Δεν είναι όμως μια ομάδα που επιτίθεται εναντίον μιας ομάδας που υπερασπίζεται. Έχουν τεράστια ποιότητα - το ξέρω και το σέβομαι αυτό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σχέδιό μας.












Για το πως το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τη βαθμολογία στην Premier League...

Δεν μπορούμε να το δούμε έτσι. Ναι, είναι δύο βαθμούς μπροστά μας, οπότε αν κερδίσουμε, έχουμε έναν βαθμό περισσότερο. Δεν είναι μεγάλη απόφαση για το υπόλοιπο της σεζόν. Εάν φέρουμε ισοπαλία, ακόμα δύο πίσω. Αν χάσουμε, πέντε πίσω και αυτό δεν είναι ωραίο. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Η μόνη θετική επίδραση που έχει στην κατάστασή σου είναι να κερδίσεις το επόμενο ποδοσφαιρικό παιχνίδι - και στην περίπτωση αυτή είναι εναντίον της Manchester United. Θέλουμε πραγματικά να πάρουμε έναν ή, στην καλύτερη περίπτωση, τρεις βαθμούς, οπότε δεν χρειάζεται να μιλάω για τη βαθμολογία και να πω, -κοιτάξτε το αυτό, αγόρια, αν δεν ξέρετε μπορώ να σας πω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι του παιχνιδιού πριν από τα παιχνίδια όπως αυτό - τα αγόρια το γνωρίζουν και τώρα πρέπει να τους δείξουμε την ποδοσφαιρική πλευρά του παιχνιδιού, αλλά η συναισθηματική πλευρά του παιχνιδιού είναι 100% καθαρή.

Για την ισοπαλία του πρώτου παιχνιδιού στο Anfield, χωρίς γκολ...

Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ αυτό το παιχνίδι, για να είμαι ειλικρινής - υπήρξαν πάρα πολλά παιχνίδια ανάμεσα από αυτό. Ξέρω ότι ο De Gea έκανε μερικές φανταστικές επεμβάσεις, δεν παίξαμε άσχημα. Ήταν το παιχνίδι στο σπίτι μας, έτσι ήταν πιο επιθετικό από την United εκείνη την ημέρα, 100 τοις εκατό, αλλά δεν ήταν πολύ επιθετικό επειδή δεν είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες, οπότε αυτό είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Το τελευταίο παιχνίδι εναντίον μας δεν είναι πραγματικά στο μυαλό μου, έπαιξαν μερικά ακόμα παιχνίδια από τότε και κάναμε το ίδιο και τώρα είναι δύο διαφορετικές ομάδες, όχι μόνο λόγω ενός ή δύο νέων παικτών.

Είναι πολύ σπάνιο να χρησιμοποιώ το τελευταίο παιχνίδι για την προετοιμασία για το δεύτερο παιχνίδι με μια ομάδα, επειδή υπάρχει πολύς χρόνος μεταξύ. Είναι το ποδόσφαιρο και θα αμυνθούν όποτε θέλουν να αμυνθούν, έτσι είναι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι και να προστατέψουμε τις επιθετικές μας καταστάσεις. Αν επιτεθούν, χρειαζόμαστε όλα τα πόδια μας για να υπερασπιστούμε αυτή την κατάσταση επειδή η ατομική ποιότητα είναι εξαιρετική. Είχαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι, όπως ξέρουν, ενάντια στη Crystal Palace, στο οποίο ήταν 2-0 πίσω στο σκορ, αλλά έπειτα η επιστροφή έχει σίγουρα δώσει μεγάλη ώθηση. Τώρα τους αντιμετωπίζουμε και είναι πραγματικά ενδιαφέρον - θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον.

Για το αν οι εμφανίσεις της Liverpool στο Champions League μπορούν να δώσουν αυτοπεποίθηση για το παιχνίδι στο Old Trafford...

Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα επιπλέον κομμάτι, για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι ένα φανταστικό επίτευγμα. Νομίζω ότι όλοι είδαν την Tottenham να παίζει εναντίον της Juventus και αυτό που έδειξε είναι ότι ενώ στο ποδόσφαιρο φαίνεται ότι μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα, δεν μπορείς να αγοράσεις την εμπειρία. Η Juve απέκτησε την εμπειρία της την τελευταία δεκαετία. Αποκτήσαμε την εμπειρία μας στο Champions League, ευχαριστούμε τον Θεό, με θετικό τρόπο στο ότι πήγαμε στον επόμενο γύρο. Αυτό είναι πραγματικά μεγάλο για εμάς, απολύτως μεγάλο. Το ρεκόρ μας είναι εντάξει ενάντια στο «top six» ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό δεν μας βοήθησε όταν χάσαμε από τη Manchester City εκτός έδρας.

Από τότε, μάθαμε πολλά - ακόμα και όταν αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα παιχνίδια που παίξαμε γιατί παίξαμε για 60/70 λεπτά με 10 παίκτες, οπότε δεν ήταν εύκολο και αυτό είναι ίσως το χειρότερο μέρος για να είσαι με παίκτη λιγότερο. Ήταν άτυχο για εμάς, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Είπα σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από λίγες εβδομάδες, είμαστε μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν - αυτό είναι σίγουρο. Έμαθα πολλά, μάθαμε πολλά μαζί, τώρα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό το παιχνίδι είναι μια εξαίρεση λόγω της ιστορίας, αλλά στη σεζόν είναι ένα κανονικό παιχνίδι - ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ποιος μπορεί να πάει στη Manchester United και να σκεφτεί ότι οι 3 βαθμοί είναι ήδη στην τσέπη; Αυτό δεν λειτουργεί. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία και αυτό είναι στην πραγματικότητα τα καλύτερα νέα που μπορείτε να πάρετε, αλλά ποτέ δεν θα πάρετε καλύτερα μηνύματα, οπότε ας προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία. Αυτό είναι όλο.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.