Νίκη και μόνο νίκη! (Match Preview)

Μετά την ήττα από την Manchester United την προηγούμενη εβδομάδα, η Watford έρχεται στο Anfield, όπου οι Reds θέλουν να φύγουν με την νίκη και μόνο.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 



Στην τέταρτη θέση πλέον η Liverpool, και με την μάχη της τετράδας να παραμένει σημαντικότατη και δύσκολη, οι Reds δεν έχουν περιθώρια για καμία περαιτέρω απώλεια, με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική του ευθεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Watford

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 17.03.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Για την ήττα από την United δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Ένα πολύ κακό ημίχρονο, ένα λεωφορείο, μερικές λανθασμένες αποφάσεις του Craig Pawson και η ήττα με 2-1 μοιραία ήρθε. Οι Reds όμως δεν πτοούνται και σήμερα το μυαλό τους είναι μόνη στην νίκη επί της Watford.

Μην το ματιάξουμε, αλλά ο Jurgen Klopp αντιμετωπίζει μόνο το πρόβλημα της ανετοιμότητας του Nathaniel Clyne. Προς το παρόν, η υπόλοιπη ομάδα θα είναι κανονικά διαθέσιμη.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Εκπληκτική στην αρχή της σεζόν, κακή στην συνέχεια, και τώρα στα μέτρια προς καλά κινείται η Watford, η οποία πρόκειται για μία ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Άρχισε την σεζόν με τον Marco Silva, ο οποίος εντυπωσίασε, μετά έκανε ένα κακό σερί και απολύθηκε. Πλέον, υπό τις οδηγίες του Javi Garcia οι Hornets βρίσκονται στην 10η θέση με 36 βαθμούς. Καθόλου άσχημα, αντιθέτως η σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά ικανοποιητική.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Αρκετά τα προβλήματα της Watford. Συγκεκριμένα, ο Javi Garcia δεν υπολογίζει στους Gerard Deulofeu, Tom Cleverley, Christian Kabasele, Younes Kaboul, Nathaniel Chalobah και Tommie Hoban. Επιπλέον, ο Molla Wague είναι τιμωρημένος και ο Craig Cathcart χαρακτηρίζεται αμφίβολος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Στο πρώτο ματς της σεζόν, Watford και Liverpool τέθηκαν αντιμέτωπες στο Vicarage Road, σε ένα τρελό παιχνίδι με τελικό σκορ 3-3. 

Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Okaka μετά από λάθος της άμυνας. Στο 29' ο Sadio Mane ισοφάρισε, για να έρθει ένα ακόμα αμυντικό λάθος και ο Doucoure και να γίνεται το 2-1 μόλις 3 λεπτά μετά. Στο 55' και στο 57' η Liverpool χτύπησε δις, ανατρέποντας το παιχνίδι με τα γκολ των Firmino και Salah. Όμως στο 94' η Liverpool πάλι αμύνθηκε λανθασμένα και με ένα γκολ offside του Britos το παιχνίδι ήρθε σε ισορροπία, προμηνύοντας το πόσο περίεργα θα εξελιχθούν πολλά παιχνίδια για τους Reds στην συνέχεια της σεζόν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool έχει κερδίσει τις 9 από τις 10 αναμετρήσεις εναντίον της Watford στο Anfield, χάνοντας μόνο τον Αύγουστο του 1999 με 0-1.

Η Liverpool δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 2 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος από όταν ανέλαβε ο Jurgen Klopp, με την τελευταία φορά που συνέβη αυτό να χρονολογείται τον Σεπτέμβριο του 2015 με τον Brendan Rodgers στο τιμόνι.

Η Watford έχει ηττηθεί 16 φορές στους 17 εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει για την Premier League εναντίον ομάδων που βρίσκονταν εκείνη την αγωνιστική ημέρα στην πρώτη τετράδα, επικρατώντας μόνο της Arsenal τον Ιανουάριο του 2017.

Τα 8 από τα 9 γκολ της Watford για την Premier League το 2018 έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο με τα 7 από αυτά να σημειώνονται στα τελευταία 15 λεπτά.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Στο τέρμα θα ξεκινήσει ο Loris Karius, έχοντας μπροστά του τους Gomez ή Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson. 

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Chamberlain, Henderson και Can, ενώ θέση διεκδικούν οι Milner και Wijnaldum.

Η επιθετική τριάδα θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez (Arnold), Matip, Van Dijk, Robertson - Chamberlain, Henderson, Can - Salah, Firmino, Mane
Watford (4-2-3-1): Karnezis - Janmaat, Prodl, Mariappa, Britos - Doucoure, Capoue - Femenia, Pereyra, Richarlison - Deeney
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.