Να καθαρίσει και να προχωρήσει! (Match Preview)

Έχουμε Champions League απόψε και η Liverpool, αν και θα χρειαστεί επική αυτοκαταστροφή για να αποκλειστεί, θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να πάρει την νίκη και την πρόκριση και να συνεχίσει δυναμικά τον Μάρτιο.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 



Την Porto αντιμετωπίζουν και πάλι οι Reds επί Αγγλικού εδάφους αυτή την φορά. Ο Μάρτιος όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές αποτελεί έναν κομβικό μήνα για την Liverpool, η οποία έχει μόνο την νίκη στο μυαλό της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Porto

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 06.03.2018 (Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Felix Zwayer
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το Σάββατο, πριν 3 ημέρες, η Liverpool χωρίς να έχει κολλημένο το γκάζι, επικράτησε της Newcastle εύκολα με 2-0 στο Anfield. Τα γκολ σημείωσαν οι Salah και Mane, ενώ ο Karius είχε πραγματοποιήσει μία εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση και κράτησε το 1-0 χωρίς να μπει σε περιπέτειες η ομάδα του.

Για την αποψινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού (φτου, φτου μην το ματιάσουμε). Ωστόσο, ο Clyne ίσως θεωρείται ακόμα ανέτοιμος, αν και το παιχνίδι θα ήταν ιδανικό για να δούμε τον Άγγλο να παίρνει και πάλι κάποια λεπτά συμμετοχής μετά από σχεδόν 10 μήνες απουσίας από τα επίσημα παιχνίδια. Ο Gini Wijnaldum ανάρρωσε από την ίωση του και θα είναι έτοιμος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

''Στον έναν από τους πιο αμφίρροπους, αν όχι στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Champions League βρισκόταν η Porto, και κατάφερε να προκριθεί με 10 βαθμούς πίσω από την Besiktas και μπροστά από τις Λειψία και Monaco. Όσον αφορά το Πορτογαλικό πρωτάθλημα οι Δράκοι βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης με 55 βαθμούς, 2 περισσότερους από τους αιώνιους αντιπάλους τους, την Benfica. Ταυτόχρονα έχει σημειώσει 53 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 10. Ρεκόρ αρκετά ικανοποιητικό και αναμφίβολα η Porto πρόκειται για μία δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα της.'' 

Τα παραπάνω είχαν γραφτεί πριν το πρώτο παιχνίδι και δεν αλλάζει κάτι για τους Δράκους, οι οποίοι συνεχίζουν και κυριαρχούν στην Πορτογαλία. Η Porto μάλιστα σημείωσε 15 γκολ στα 4 παιχνίδια μετά την πρώτη της συνάντηση με την Liverpool επικρατώντας και της Sporting την Παρασκευή και παίρνοντας μεγαλύτερο προβάδισμα για τον τίτλο.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για το σημερινό παιχνίδι ο Sergio Conceicao δεν υπολογίζει στους Moussa Marega, Alex Telles, Tiquinho Soares και Danilo Pereira, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και έμειναν στην Πορτογαλία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Πριν 3 εβδομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο Dragao, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητές τους Reds με όμορφο ποδόσφαιρο και το εκπληκτικό 0-5, σκορ που δίνει εκτός μιας απίστευτης ανατροπής, την πρόκριση στην Liverpool.

Οι Mane και Salah σημείωσαν 2 γκολ μέσα σε 4 λεπτά και το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-2. Στην συνέχεια ο Mane έκανε το 0-3 στο 53' και ο Firmino στο 69΄το 0-4. Ο Sadio Mane έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το 0-5 με κεραυνό στο 85', σημειώνοντας χατ τρικ και ολοκληρώνοντας μια εμφάνιση που τον έχρισε καλύτερο παίκτη της εβδομάδας στο Champions League, αλλά και το βραβείο του ομορφότερου γκολ. 

Η Liverpool έφυγε με το 0-5 από την Πορτογαλία και τώρα καλείται να κάνει το απολύτως λογικό, να αντιμετωπίσει σοβαρά το παιχνίδι, πράγμα που ο Klopp δήλωσε πως θα γίνει στο έπακρο. Αν δεν έχουμε μία τρομερή έκπληξη, η Liverpool σε 10 ημέρες από τώρα θα βρίσκεται στην κλήρωση της Nyon για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Καμία ομάδα δεν αποκλείστηκε από τα νοκ άουτ του Champions League μετά από εκτός έδρας νίκη με 0-5 στο πρώτο σκέλος.

Η Liverpool παραμένει αήττητη εναντίον της Porto σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Μόνο η Liverpool, η Barcelona και η Tottenham παραμένουν αήττητες στο φετινό Champions League.

Η Liverpool δεν έχει ηττηθεί ποτέ με περισσότερα από 2 γκολ διαφορά στο Anfield σε νοκ άουτ παιχνίδι.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Loris Karius θα ξεκινήσει κάτω από την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του έναν εκ των Arnold και Gomez. Το κέντρο της άμυνας θα συντελούν οι Van Dijk και Matip ή Lovren. Αριστερά ίσως δούμε τον Moreno να ξεκουράζει τον Robertson. Ευχάριστη έκπληξη θα αποτελούσε να πάρει λεπτά συμμετοχής και ο Nathaniel Clyne.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijanldum, Can και Milner. Θέση διεκδικούν και οι Henderson και Lallana. 

Η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino και Mane, ενώ θα ήταν λογικό ο Chamberlain να ξεκουράσει τον Αιγύπτιο.

Ο Klopp έχει δηλώσει πως θα κάνει λίγες αλλαγές και θα παρουσιάσει μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά με τον Γερμανό να λατρεύει το rotation και με το ματς εναντίον της Manchester United να πλησιάζει, το να προβλεφθεί η εντεκάδα είναι αδύνατο.

Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold (Gomez), Matip (Lovren), Van Dijk, Robertson (Moreno) - Wijnaldum (Lallana), Can (Henderson), Milner - Salah (Chamberlain), Firmino, Mane
Porto (4-4-2): Casillas - Pereira, Felipe, Marcano, Pereira - Corona, Herrera, Oliveira, Brahimi - Paciencia, Aboubakar
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.