Klopp: «Όχι μόνο μέχρι τους 16· Προημιτελικούς, ημιτελικούς, ως το τέλος»

O Jurgen Klopp μίλησε για το rotation, την Porto, την επιβλητική παρουσία της Liverpool στο Champions League και τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. 

Το βράδυ της Τρίτης, στις 21:45, η Liverpool αντιμετωπίζει - για τα τυπικά, θα έλεγε κανείς - την Porto του Sergio Conseicao στο Anfield, στην επανάληψη του 0-5 στο Dragao. Ο Jurgen Klopp έδωσε απαντήσεις...

Για την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει και αν θα κάνει rotation:

«Θα μπορούσα [να κάνω rotation], αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνω, επειδή θα παραξηγηθεί εύκολα. Θέλω πραγματικά να δείξω σεβασμό: στον αντίπαλο, στη διοργάνωση και θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή 11άδα και την κατάλληλη για να κερδίσει το παιχνίδι. Εξάλλου γι' αυτό είμαστε εδώ.

Είμαστε αήττητοι στο Champions League μέχρι στιγμής στη σεζόν και θα μου άρεσε να παραμείνουμε για όσο μπορούμε. Θα βοηθούσε πολύ αυτό.

Δεν έχω καταλήξει στην 11άδα γιατί δεν μπορώ να το κάνω ακόμα. Σήμερα είναι κάτι σαν τη δεύτερη ημέρα αποκατάστασης για τα παιδιά, κάτι που σημαίνει πως την απόφαση μου θα την πάρω αύριο το πρωί, όταν θα κάνουμε τακτική δουλειά. Θα έχουμε συνάντηση και θα προετοιμάσουμε τα παιδιά με videos. 

Είναι μονομαχία: αν κερδίζαμε 1-0 ή 2-0 κανείς δεν θα με ρωτούσε για rotation. Έτσι το βλέπω. Γιατί δηλαδή θα έπρεπε να το σκέφτομαι; Μόνο και μόνο επειδή σκοράραμε δύο ή τρία παραπάνω και το κάναμε να φαίνεται ωραίο; Μετά, αυτό που επιζητούμε είναι ο ρυθμός. Τα παιδιά δείχνουν πολύ καλά επί της παρούσης και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό». 

Για την Porto του Sergio Conseicao:

«Είναι επικίνδυνοι. Αν βρεις το πρώτο, μετά πιστεύω η επιθυμία για να ξαναχτυπήσεις θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό περιμένω, να δείξουν ποιοι είναι.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν περίεργο. Ήταν πολύ καλό αλλά κι εμείς ήμασταν αποτελεσματικοί όσο ποτέ. Είχαμε 6 τελικές στην εστία και οι 5 έγιναν γκολ. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό. Κάναμε κι άλλα ωραία πράγματα, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερα, κι αυτό όχι εξαιτίας της ποιότητας του αντιπάλου. Είχαμε καλή μέρα και για να έχεις μια τέτοια θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος. Ωστόσο είχαν κι αυτοί δύο μεγάλες ευκαιρίες σε κρίσιμες στιγμές, όπου θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Είναι ποδόσφαιρο και το μόνο που θέλω να δω είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Μετά θα σκεφτούμε τα υπόλοιπα».

Για το γεγονός πως η Liverpool βρίσκεται στους 16 του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009 και ο ίδιος με τους συνεργάτες του για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια:

«Νομίζω πως εδώ ανήκουμε. Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ήξερα πόσο δύσκολο ήταν, αλλά όταν περάσαμε στους ομίλους και είχαμε αυτά τα παιχνίδια, θέσαμε ως στόχο την πρόκριση στα knockout. Αλλά ποτέ δεν θέλαμε να σταματήσουμε στους 16. Θες να περάσεις στους προ-ημιτελικούς και στους ημι-τελικούς και ως το τέλος.

Είναι όσα κάνουμε όλοι μας. Αν δείτε τις ομάδες που συμμετέχουν, δεν έχουμε ακόμα προκριθεί και σκεφτόμαστε "wow". Είναι υπέροχη διοργάνωση.

 Από όταν ήρθαμε εδώ [στη Liverpool] είχαμε μερικές εκπληκτικές ευρωπαϊκές βραδιές. Όταν ακούς το πρώτο σφύριγμα, δεν έχει σημασία αν είναι Champions League ή Europa League. Είναι ποδόσφαιρο, οπότε το κυνηγάμε!

Και για το σύλλογο, βέβαια, είναι σημαντικό που είμαστε στο Champions League και το να προκριθούμε ξανά στο Champions League. Αυτή είναι η κατάσταση και την απολαμβάνουμε. Αλλά είναι δύσκολη η δουλεία και έχουμε ακόμα πολλή να κάνουμε». 

Για τον Adam Lallana: 

«Έχει ένα απόλυτο στατιστικό όταν ξεκινά βασικό...Ξεκίνησε με τη Burnley [και με την Everton στο FA Cup] και κερδίσαμε!

Ο Adam είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, μακράς διάρκειας. Μετά, κατά την επιστροφή του είχε δύο μικρά πισωγυρίσματα. Δεν ήταν ιδιαίτερα τυχερός σε αυτές τις καταστάσεις. Τώρα επιστρέφει και προπονείται καλά, σταθεροποιεί όλο και περισσότερο την φυσική του κατάσταση. Αυτό είναι καλό. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να έχω άλλα έξι ευρωπαϊκά και εννιά εγχώρια παιχνίδια - αυτό θα σήμαινε ότι έχουμε αρκετά παιχνίδια ακόμα. Χρειαζόμαστε τον Adam, 100%, και θα τον χρησιμοποιήσουμε σίγουρα».

Τέλος, για τους απόντες Ben Woodburn και Gini Wijnaldum, που ήταν άρρωστοι:

«Ο Ben προπονήθηκε χθες αλλά έμοιαζε τρία κιλά πιο αδύνατος, για να είμαι ειλικρινής. Ο Gini ακόμα δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα. Είχε ένα λιγάκι αθλητικό πρόγραμμα, λιγάκι τρέξιμο - όχι πάρα πολύ. Ήταν εντελώς εκτός για μερικές ημέρες και οι δύο, επιστρέφουν τώρα αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χρησιμοποιηθούν».
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.