Jurgen Klopp: "Θα ήμουν ο μεγαλύτερος ηλίθιος αν έβαζα έναν κακό τερματοφύλακα"


Ευχαριστημένος με αυτά που είδε από τους παίκτες του ο Jurgen Klopp, o οποίος δήλωσε χαρούμενος για τον Loris Karius. 


Ακόμα τρεις βαθμοί στο σακούλι για την Liverpool, προχωρώντας ακάθεκτη, με τον Γερμανό τεχνικό να είναι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του και ιδιαίτερα από αυτή του συμπατριώτη του, Loris Karius.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την μεγάλη και εντυπωσιακή επέμβαση του Karius στο σουτ του Diame:

"Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, θα άλλαζε το ματς. Θα ήταν ένα γκολ στο 45ο λεπτό και η Newcastle θα είχε σκοράρει την τέλεια στιγμή, για εμάς θα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Είναι ακριβώς η ζωή ενός κορυφαίου τερματοφύλακα, αν βρίσκεσαι σε μια κορυφαία ομάδα, δεν έχεις πολλά να κάνεις, αλλά όταν πρέπει να επέμβεις πρέπει να είσαι εκεί και ο Loris ήταν εκεί. Είναι καλύτερα που είχαν το τελείωμα καθώς μπόρεσε να κάνει την επέμβαση, αν δεν είχαν σουτάρει κανένας δεν θα μιλούσε για τον τερματοφύλακα, έτσι ήταν κάτι καλό. Ήταν φανταστική επέμβαση, για να είμαι ειλικρινής ήταν σαν να πετύχαμε γκολ. Πετύχαμε ακόμα δύο και διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πλέον έχει τελειώσει. Παίζουμε πάλι την Τρίτη."

Σχετικά με την άνοδο στην απόδοση του Karius:

"Κοιτάξτε, αν δεν ήταν καλός τερματοφύλακας, θα ήμουν ο μεγαλύτερος ηλίθιος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αν τον έβαζα. Ίσως λίγοι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι, αλλά είναι ένας εξαιρετικά εξειδικευμένος τερματοφύλακας. Η αρχή δεν ήταν πολύ καλή και στη ζωή μας οι άνθρωποι κάνουν την εκτίμηση τους αμέσως και λένε ότι αν αρχή είναι κακή τότε δεν θα αλλάξει τίποτα. Χρειάστηκε χρόνος, χρειαζόταν την προπόνηση με τον John Achterberg και τώρα παίζει. Δόξα τω Θεό, παίζει καλά. Δεν υπάρχει τερματοφύλακας χωρίς λάθη στον κόσμο. Για τους τερματοφύλακες, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Το καλύτερο είναι ότι αν δεν κάνεις λάθος στα πρώτα 50 παιχνίδια τότε όλοι νομίζουν ότι είσαι ο καλύτερος. Μπορεί να είσαι υπεύθυνος για τρία συνεχόμενα γκολ αλλά όλοι εξακολουθούν να σκέπτονται «όμως είναι παγκόσμιας κλάσης». Έχει κάνει μερικά καλά παιχνίδια - αυτό είναι καλό για εμάς. Ας συνεχίσουμε."

Για τα στατιστικά του Salah, ο οποίος πέτυχε το 32ο γκολ του στη σεζόν:

"Δεν είχα τους αριθμούς στο μυαλό μου όταν τον αγοράσαμε. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένας πολύ επιθετικός παίκτης μεσαίας γραμμής. Λατρεύω τα γκολ που πετυχαίνει, αγαπώ τις ασίστ του. Αγαπώ πραγματικά αυτόν τον παίκτη, κάνει τα πάντα τόσο καλά και ευχαριστώ τον Θεό που είναι ακόμα υγιής και σε καλή κατάσταση. Όμως όλοι είναι σημαντικοί, έχουν ακριβώς την ίδια σημασία για εμάς. Ήταν μια φάση παγκόσμιας κλάσης από τον Ox, επιταχύνοντας σε αυτή τη φάση και στη συνέχεια έδωσε τη μπάλα για να σκοράρει ο Mo, όπως και η φάση του Roberto Firmino με την πάσα που έδωσε για το δεύτερο γκολ. Θα είχα τραυματισμό συνδέσμου στον αστράγαλο αν το δοκίμαζα. Το έκανε και ο Sadio κατάφερε να σκοράρει. Αυτή είναι η ομαδική δουλειά και μου αρέσει περισσότερο. Ο Salah αξίζει όλες τις καλές κριτικές που έχει εισπράξει μέχρι τώρα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι."

Για το αν ο Mohamed Salah μπορεί να αναδειχθεί ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αγγλία, ξεπερνώντας τον Kevin De Bruyne:

"Φυσικά. Παίζουν σε μια διαφορετική θέση, και όλα κρίνονται από αυτά που θέλεις να κάνεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Kevin De Bruyne κάνει μια ωραία σεζόν, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Mo Salah παίζει επίσης πολύ καλά. Όχι μόνο αυτός, υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Μερικοί άνθρωποι θα αναφέρουν ότι ο Harry Kane δεν είναι πολύ κακός και ο Roberto Firmino εξίσου δεν είναι πολύ κακός. Ο David Silva είχε μερικές εβδομάδες όπου για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσε να παίξει αλλά διανύει μια εξαιρετική σεζόν. Υπάρχουν μερικοί καλοί παίκτες αυτή τη σεζόν στην Premier League και σίγουρα ξέχασα μερικούς. Στην ομάδα μας, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα, δεν χρειάζεται να πάρω κάποια απόφαση. Στο τέλος θα είναι ένας ο νικητής και μερικοί πολύ καλοί παίκτες γύρω του."

Σχετικά με την μεγάλη ηρεμία που επικρατεί στην ομάδα και στον κόσμο:

"Είναι ωραία. Η πίστη και η εμπιστοσύνη του κόσμου βελτιώθηκαν. Πρέπει πάντα να κερδίζεις και να κάνεις καλές εμφανίσεις. Νομίζω ότι όλοι είναι τώρα πιο πεπεισμένοι ότι μπορεί να συμβεί κάτι σε μια στιγμή στο παιχνίδι από ό, τι πριν και αυτό βοηθά μαζικά. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε αυτή την κατάσταση μαζί. Δεν μπορείς να κρατήσεις τη μπάλα σε ένα σημείο όταν ο κόσμος πιέζει συνεχώς, είναι δύσκολο για κάθε άνθρωπο. Το κάνουν ακόμα περισσότερο, αυτό είναι ωραίο γιατί είναι σημαντικό, είναι μέρος του παιχνιδιού και όλοι μας το αγαπάμε, αλλά μερικές φορές πρέπει να κρατήσεις τη μπάλα. Θα ήμουν πιο ευτυχισμένος αν τα τελευταία 10 λεπτά κρατούσαμε τη μπάλα συνεχώς. Δεν επιτέθηκαν, έτσι γιατί να προσπαθήσουμε να παίξουμε με μπαλιές; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, επειδή δεν χρειάζεται να αναλάβεις κάποιον κίνδυνο. Αυτή η ομάδα είναι προφανώς πάντα ένα βήμα μπροστά για να σκοράρει το επόμενο γκολ και προσαρμόσαμε την κατάσταση ως ομάδα. Ο κόσμος ήταν πραγματικά λαμπερός".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης 
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.