Τεράστια νίκη και τώρα City! (Match Review)

H Liverpool δυσκολεύτηκε, φλέρταρε με την απώλεια βαθμών, αλλά στο τέλος ο Mohamed Salah μίλησε και οι Reds έκαναν ένα ακόμα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην τετράδα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, με την Manchester City στο Anfield για τα προημιτελικά του Champions League.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 

Η Crystal Palace και το Selhurst Park ξυπνάνε αρκετές άσχημες αναμνήσεις για τους φίλους της Liverpool. Φέτος όμως, οι Reds έκαναν το 2/2 κόντρα στους Λονδρέζους, αν και στην επικίνδυνη εκτός έδρας αναμέτρηση, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά το εύστοχο πέναλτι του Milivojevic με τους Mane και Salah να ανατρέπουν την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τους τρεις βαθμούς να μπαίνουν στο σακούλι, η Liverpool έφτασε στην 3η θέση με 10 βαθμούς περισσότερους από την 5η Chelsea, αν και με παιχνίδι παραπάνω. Προφανώς, μετά την ήττα των μπλε το πλασάρισμα στην τετράδα φαίνεται όλο και πιθανότερο και οι Reds χρειάζονται 12 βαθμούς από τα επόμενα 6 παιχνίδια για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Η Palace ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Zaha να προσπαθεί να σκοράρει με ένα εναέριο πλασέ στο 8', το οποίο ο Karius έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 12' ο Arnold έχασε τον Zaha, ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Karius και σωστά δόθηκε πέναλτι, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αντικρίζει και την κίτρινη κάρτα. Ο αρχηγός, Luka Milivojevic, σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 24' ο Mane βρέθηκε σε καλό σημείο, υπήρξε επαφή στον Σενεγαλέζο ο οποίος έπεσε θεαματικά και είδε την κίτρινη κάρτα.

Στο 30' ο Mane σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ αλλά ήταν σε θέση offside και το γκολ δεν καταλογίστηκε ποτέ, ενώ ο Hennessey εύκολα μπλόκαρε δύο μακρινές προσπάθειες του Salah στα επόμενα λεπτά.

Στο 44' ο Mane είδε μία όμορφη κεφαλιά του από κόρνερ να αποκρούεται δύσκολα από τον Hennessey, με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει με την Crystal Palace να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0 και την Liverpool να έχει πραγματοποιήσει μια κακή εμφάνιση.

Στην επανάληψη οι Reds μπήκαν δυνατά με τον Sadio Mane να σκοράρει στο 49' από κοντά εκμεταλλευόμενος την όμορφη κίνηση και ασίστ του James Milner.

Ο Benteke στο 58' βρέθηκε 2 φορές σε ιδανική θέση για γκολ που θα μπορούσε να είχε αλλάξει εντελώς την έκβαση του παιχνιδιού, αλλά η Liverpool στάθηκε τυχερή καθώς ο Βέλγος και τις δύο φορές σημάδεψε εκτός εστίας.

Στο 61' η Liverpool ήταν και πάλι τυχερή. Ο Mane είχε την μπάλα στα πόδια του κοντά στην κόκκινη περιοχή, του έγινε φάουλ, ο Νeil Swarbrick το αγνόησε και ο Mane μάζεψε την μπάλα με τα χέρια, με τον Άγγλο διαιτητή να μην του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στο 70' το ματς στιγμάτισε ο τραυματισμός του Adam Lallana. Ο Άγγλος, είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή μόλις 5 λεπτά πριν και αποχώρησε χτυπημένος στον μηρό, τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε για πολύ καιρό και του στέρησε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η φετινή σεζόν τελείωσε για τον Adam, ο οποίος πιθανώς να χάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει για την νίκη και στο 84' ο Robertson γύρισε όμορφα την μπάλα στον Salah, ο οποίος κοντρόλαρε ωραία και τελείωσε την φάση, δίνοντας το προβάδισμα και την νίκη στην ομάδα του.

ΣΧΟΛΙΟ:

Η Liverpool έδειξε χαρακτήρα και πάλεψε για την νίκη μέχρι την τελευταία στιγμή, στοιχείο που είχε εξαφανιστεί τις προηγούμενες σεζόν. Κέρδισε άσχημα, αλλά κέρδισε και οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε πάρα πολύ τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά καθώς το τεράστιο παιχνίδι στο Anfield με την City απέχει μερικά 24ωρα!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Crystal Palace (4-3-3): Hennessey - Wan-Bissaka (88', Fosu-Mensah), Kelly, Sakho, Van Aanholt - Cabaye (73', Loftus-Cheek), Milivojevic, McArthur - Townsend, Benteke, Zaha
Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum (65', Lallana / 70', Lovren), Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane (65', Chamberlain)
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.