Συνέντευξη Ox Chamberlain για τη City και την... κλήρωση!

Μιλώντας για τις δύο νίκες της Liverpool απέναντι στην Manchester City, ο Oxlade Chamberlain στάθηκε στις ικανότητες και τη δυναμική της ομάδα του, αλλά και τα όσα έγιναν στην ανάπαυλα, αλλάζοντας την εικόνα του ματς:

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας



Μετά το θρίαμβο και το συνολικό 5-1 στις δυο αναμετρήσεις με τη City το όνειρο της κατάκτησης του Champions League μένει ζωντανό. Το φαβορί τουλάχιστον τυπικά είναι πλέον εκτός χάρη στους Reds. Ο Ox αναλύει όσα συνέβησαν στον επαναληπτικό στο Etihad αλλά δίνει και τη γνώμη του για την κλήρωση στα ημιτελικά:

Αρχικά για την κλήρωση της Παρασκευής δήλωσε:

"Αυτή είναι μια τεράστια τόνωση της αυτοπεποίθησής μας. Το να κερδίζεις τη City δύο φορές δεν είναι εύκολο. Το κάναμε ουσιαστικά σε μια βδομάδα όπως και ξανά νωρίτερα στη σεζόν. Αυτό μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό επίπεδο και ότι είμαστε ικανοί να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα."

"Τώρα είναι στο χέρι μας, με όποιον κι αν κληρωθούμε στην επόμενη φάση πρέπει να πάμε και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε και στην Ευρώπη. Θα είναι δύσκολο με όποιον κι αν παίξουμε. Ο κόσμος ίσως θέλει τη Roma αλλά δείτε τι κατάφεραν, έπαιξαν εξαιρετικά και δείχνουν πολύ καλοί."

"Δεν έχει σημασία με ποιόν θα κληρωθούμε τώρα, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε έτοιμοι και ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε."

Ερωτόμενος για την πιθανή παρουσία της Liverpool στον τελικό του Uefa Champions League είπε:

"Είναι πολύ σημαντικό. Εϊναι όλα όσα ονειρεύεσαι όταν είσαι νέος."

"Θες να παίξεις σε τελικούς και δε θα βρεθείς σε μεγαλύτερο από τον τελικό του Champions League. Φέραμε το όνειρο μου ένα βήμα πιο κοντά με την πρόκριση στα ημιτελικά. Δώσαμε στους εαυτούς μας μια σπουδαία ευκαιρία."

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το κακό πρώτο μέρος στο Etihad, όπου η Liverpool αναγκάστηκε να κλειστεί πίσω δεχόμενη και γκολ νωρίς νωρίς:

"Πιθανότατα δεν ήταν όπως θέλαμε να εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν είναι μόνο η αρχή αλλά και το γεγονός πως καταφέραμε να μη δεχτούμε άλλο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αυτό μας έδωσε μια πραγματικά καλή ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο."

"Είχαμε έτσι λίγο καλύτερο έλεγχο και και αμυνθήκαμε πραγματικά καλά ξανά. Η City είχε περισσότερο τη μπάλα όμως σκοράραμε κάποια ωραία και χρονικά κρίσιμα γκολ."



Σχολιάζοντας τα λόγια του Virgil Van Dijk που είπε πως ο Klopp είναι ο απόλυτος προπονητής, ο Ox συμφώνησε:

"Όσα είπε ο Virgil είναι αλήθεια, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και το έχει αποδείξει μέσα στα χρόνια. Τακτικά είχε ένα καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε πιστά στο 2ο μέρος. Έχει επίσης μια "φωτιά" μέσα του που σε εμψυχώνει και αυτό έκανε και το ημίχρονο."

"Μας ηρέμησε και στη συνέχεια μας είπε έντονα: 'Δεν έχει σημασία τι θα κάνουμε τώρα και αν θα περάσουμε, θα πάμε έξω και θα το κάνουμε με το δικό μας τρόπο.' Νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος και βελτιώσαμε την απόδοσή μας. Αυτό πιστώνεται στον ίδιο και όλο το προπονητικό team."

"Ξέραμε ότι δεν ήμασταν στο σωστό επίπεδο στο πρώτο μέρος. Ξέραμε ότι πρέπει να βγούμε και να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Έπρεπε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το δικό τους."

Μιλώντας για το γκολ του Salah που άλλαξε άρδην την ψυχολογία και το κλίμα του αγώνα δήλωσε:

"Το γκολ του Mo άλλαξε πολύ τη City επειδή χρειαζόταν πλέον 4 γκολ σε εκείνο το σημείο. Ήταν ένα σημείο που έπεσε η πίεση και από αυτό βελτιωθήκαμε μέσα στο παιχνίδι."

"Ο Sadio (Mane) τα πήγε πολύ καλά και ο Mo είναι σε τρελή φόρμα όλο το χρόνο. Το τελείωσε άψογα, πράγμα που πραγματικά χρειαζόμασταν."
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.