Jurgen Klopp: "Τα παιδιά άξιζαν την πρόκριση!"



Με τον αέρα των ημιτελικών ο Γερμανός τεχνικός, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του στην συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας χαρούμενος για τους παίκτες του!

Μια ιστορική βραδιά για τους Reds, οι οποίοι έφτασαν στους ημιτελικούς του champions League μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, με τον...πρωτομάστορα αυτού του επιτεύγματος, τον Jurgen Klopp να είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αλλαγή θέσεων Firmino και Salah στο ημίχρονο:

"Το είχαμε κάνει ήδη από πρώτο ημίχρονο, στην ανάπαυλα τους το εξηγήσαμε λίγο καλύτερα. Ο Mo χρειαζόταν λίγη ώρα για να μπει στο παιχνίδι και έτσι κάναμε την αλλαγή από το πρώτο ημίχρονο. Το πρόβλημα δεν ήταν ο Mo, το πρόβλημα ήταν ότι επειδή αμυνόμασταν με τόσο πολύ πίεση, με την πρώτη επαφή έπρεπε να κάνει μια νέα κούρσα κόντρα στην άμυνα της City. Δεν έχει πάρα πολύ νόημα να παίζεις ένας ενάντια σε δύο συνεχώς, όμως τα παιδιά βρήκαν μια λύση και είχαμε δύο ή τρεις στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Η καλύτερη ήταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι ήταν εύκολο για μένα και τα παιδιά να δουμε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από τη μία πλευρά, το 1-0 ήταν το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να έχουμε, από την άλλη πλευρά το πρώτο ερώτημα είχε ήδη απαντηθεί: ναι, μπορούν να πετύχουν γκολ και θα είναι δύσκολο. Δεν είχα αμφιβολίες γι 'αυτό. Μπορείς να φανταστείς ότι ο Pep δεν ήταν ευχαριστημένος με το ακυρωμένο γκολ, δεν το έχω δει μέχρι στιγμής. Αλλά και από τα δύο παιχνίδια πιστεύω ότι είμαστε δίκαια στον επόμενο γύρο. Πετύχαμε πέντε γκολ εναντίον της Man City και δεχτήκαμε ένα - αυτοί οι αριθμοί συνήθως δεν είναι δυνατοί. Τα παιδιά τα κατάφεραν και είμαι χαρούμενος."

Για το αν ήξερε ότι η Liverpool ήταν στην επόμενη φάση μετά το το γκολ του Salah:

"Όχι, δεν το σκέφτηκα. Έχω αρκετό χρόνο τώρα για να το σκεφτώ. Δεν χρειαζόμουν αυτές τις στιγμές. Στο ημίχρονο είπαμε ότι αν σκοράρουμε ένα γκολ θα άλλαζε ελαφρώς την ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, ήταν το καλύτερο πράγμα με το να είναι 3-0 μπροστά, ήταν όλα σαφές. Είδατε τη σύνθεση της Man City - πήραν όλο τον κίνδυνο και θα μπορούσε να δουλέψει, 100% θα μπορούσε να είχε δουλέψει. Αλλά ήταν επίσης σαφές ότι αν δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετές φάσεις, τότε υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για εμάς. Θα ήμουν νευρικός αν ήμασταν 3-0 πίσω στο ημίχρονο, αλλά ακόμα και τότε θα ήξερα ότι θα είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε ένα ή δύο γκολ. Ήξερα ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε λίγο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να είμαστε πιο συμπαγείς, να κερδίσουμε περισσότερες δεύτερες μπάλες και στη συνέχεια να παίζουμε όλο και περισσότερο ποδόσφαιρο στις στιγμές που έχουμε την μπάλα. Αυτό ήταν πολύ καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο και τότε ήταν δύσκολο, με μια συνεχή απειλή στο μυαλό της City, γνωρίζανε ότι κάθε μπάλα που χάνουν είναι πραγματικά δύσκολο να αμυνθούν και πάλι. Αυτό βοήθησε. Τα παιδιά αξίζουν να βρίσκονται στον ημιτελικό."

Για το αν η Liverpool μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε στην διοργάνωση:

"Πιστεύω πραγματικά ότι η City είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά ήξερα ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Αυτό δεν μας κάνει την καλύτερη ομάδα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι το καλό πράγμα στο παιχνίδι, το δυνατό. Το κάνει δύσκολο και θα είναι δύσκολο και στα ημιτελικά. Πλέον βρισκόμαστε στους ημιτελικούς και πρώτα απ 'όλα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή, γιατί προφανώς πριν από πολύ καιρό η Liverpool ήταν ξανά στα ημιτελικά. Τώρα είμαστε εκεί μαζί, είναι μια πολύ καλή στιγμή και είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό."

Για την επιρροή του Sadio Mane στην ομάδα:

"Βρίσκεται σε εξαιρετική στιγμή. Ήταν τα γενέθλιά του και έδωσε στον εαυτό του το καλύτερο δώρο με μια φανταστική εμφάνιση. Είναι τόσο σημαντικός για εμάς. Δεν είδα την κατάσταση στο 100% όταν πήρε την κίτρινη κάρτα, αλλά είμαι σίγουρος ότι γλίστρησε, ήταν άτυχος. Στη συνέχεια, έπαιξε ένα είδος στυλ πίεσης εναντίον μιας συνεχώς επιθετικής ομάδας όπως η City. Ο Mo σκόραρε το πρώτο γκολ, το αγαπάμε αυτό το παιδί, αλλά η σκληρή δουλειά που έκαναν Bobby Firmino και Sadio στα πλάγια, ήταν σημαντική. Αυτό πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο εάν βρίσκεσαι σε καλή στιγμή, ο Mo επέστρεψε χθες, ίσως δεν ήταν στο 100%, όμως πρέπει πάντα να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι πάλι τους μυς σου. Ο Sadio Mane βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη στιγμή και αυτό προφανώς μας βοηθάει πολύ. Χωρίς τα παιδιά να είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να πάμε στους ημιτελικούς. Αγωνίστηκαν τόσο σκληρά, ήταν απίστευτο. Μετά από μια πραγματικά δύσκολη αρχή. Η μέρα μας δεν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά είμαστε ακόμα εδώ και αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα."

Για την ικανοποίηση του από την αντίδραση της ομάδας:

"Μου άρεσε το δεύτερο ημίχρονο στο Anfield λίγο περισσότερο από το πρώτο ημίχρονο εδώ για να είμαι ειλικρινής! Ωριμάζουμε συνεχώς, αυτό είναι αλήθεια. Τα παιδιά είναι όλο και πιο συνηθισμένα σε καταστάσεις όπως αυτές. Εάν μπορούσατε να πείτε κάτι κακό για εμάς στο παρελθόν, στους τελευταίους μήνες, τότε είναι ότι σε μια καλή μέρα τους νικήσαμε όλους και σε μια κακή ημέρα χάνουμε με φτηνά γκολ. Προφανώς έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό, είναι όλα σχετικά με την εμπιστοσύνη, είναι πεπεισμένοι για το τι πρέπει να κάνουν. Αν η μπάλα είναι μέσα ή γύρω από την περιοχή, πρέπει να αμυνθείς, όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει συχνά. Αυτό λειτουργεί μόνο αν έχεις την μπάλα και στη συνέχεια πρέπει να κάνεις κάτι. Βρισκόμαστε ακόμα σε φάση ανάπτυξης, αλλά είμαστε ήδη μια καλή ομάδα."

Για την ανατροπή - πρόκριση της Roma κόντρα στην Barcelona στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς:

"Πήγα μέχρι τις σκάλες και κάποιος μου είπε ότι η Roma είχε προκριθεί - Πίστευα πραγματικά ότι ήταν ένα αστείο. Όχι ότι δεν σέβομαι την Roma, είναι το ακριβώς αντίθετο. Έχουν μια φανταστική ομάδα, τον Edin Dzeko, wow. Έχασαν τον Mo Salah και είναι στους ημιτελικούς, αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Δεν μπορώ να πω τίποτα για το παιχνίδι, δεν το περίμενα πριν από το ματς, αλλά ήξερα ότι ήταν δυνατό. Αυτή η διοργάνωση είναι αρκετά δίκαιη και νομίζω ότι ένας τελικός ίσως να ήταν η Manchester City εναντίον της Barcelona και τώρα είναι και οι δύο έξω. Θα υπάρχουν ακόμα δύο πολύ δυνατές ομάδες μαζί με την Roma και εμάς. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να σκεφτώ τώρα."

Για το αν η Liverpool βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες:

"Δεν έχω κανένα απολύτως ενδιαφέρον να μας συγκρίνουμε. Barcelona, Bayern και Real Madrid έχουν κερδίσει τα πάντα τα τελευταία 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, δεν κερδίσαμε τίποτα ως ομάδα. Δεν θα γίνεις νικητής από τη μια μέρα στην άλλη - γίνεσαι από καιρό σε καιρό. Μπορούμε μόνο να αναπτυχθούμε. Αυτό το πρωτάθλημα είναι απίστευτα δυνατό, ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ένταση αισθάνεσαι πριν από ένα παιχνίδι σαν αυτό. Όλοι μου έγραψαν ένα μήνυμα - «Θα παρακολουθήσω το παιχνίδι εδώ, θα παρακολουθήσω το παιχνίδι εκεί, θα έχω μια μπύρα μαζί με φίλους...» Θα ήθελα πραγματικά να το κάνω κι εγώ, να πίνω μια μπύρα και να παρακολουθώ έναν αγώνα του Champions League. Είμαστε εδώ, το αξίζουμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό. Μέχρι στιγμής, αγωνιστήκαμε για κάθε ευκαιρία και να την χρησιμοποιήσεις είναι τόσο δύσκολο, αλλά αυτό θα κάνουμε. Οι άλλες ομάδες θα έχουν και αυτές τους στόχους τους και όταν τις συναντήσουμε στα ημιτελικά. Νομίζω ότι δεν είναι χωρίς φιλοδοξίες".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.