Το μεγαλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας! (Match Preview)

10 χρόνια πέρασαν μέχρι το Anfield να δει ημιτελικό Champions League. Σήμερα η Liverpool, οι παίχτες και ο κόσμος θέλουν να αποδείξουν πως η αναμονή άξιζε!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Roma

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 24.04.2018
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Felix Brych
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Αν και βρέθηκε να προηγείται με 0-2 μέχρι το 80ο λεπτό στο Hawthrons το Σάββατο, η Liverpool αμύνθηκε... όπως παλιά και μοιραία η ουραγός West Brom κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με σκορ 2-2. Το αποτέλεσμα ευτυχώς δεν έχει υπερβολικά κακό αντίκτυπο, σήμερα έχουμε ημιτελικά Champions League, το ματς έχει μείνει πίσω και οι Reds θα είναι έτοιμοι να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση σε ένα Anfield που αναμένεται πιο καυτό από ποτέ!

Για την αποψινή σπουδαία αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Adam Lallana, Emre Can και Joel Matip, με τους δύο πρώτους σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό να έχουν απλά κάποιες ελπίδες να επιστρέψουν έστω και λίγο πριν το τέλος της σεζόν, ενώ όσον αφορά τον τελευταίο, δεν θα τον ξαναδούμε την φετινή σεζόν μετά την επιτυχημένη επέμβαση στον μηρό.

Τέλος, ο Nathaniel Clyne ξεπέρασε το νέο πρόβλημα του, επέστρεψε στις προπονήσεις και αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το αποψινό παιχνίδι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Roma του Eusebio Di Francesco αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον κόσμο δύο εβδομάδες πριν με την εξωπραγματική ανατροπή που πραγματοποίησε εναντίον της Barcelona. Η ρεβάνς της Ρώμης θεωρούταν ευρέως μια διαδικαστικού χαρακτήρα αναμέτρηση με τους Giallorossi να θέλουν να ανατρέψουν το πολύ βαρύ 4-1 με το οποίο επικράτησαν οι Blaugrana. Πάθος, όρεξη και συγκέντρωση κατάφεραν να επιτρέψουν στους Ιταλούς να πάρουν την νίκη - πρόκριση με σκορ 3-0. Ο Dzeko άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, ο De Rossi ευστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού και ο Κώστας Μανωλάς στο 82' με κεφαλιά έκανε το 3-0, στέλνοντας τον κόσμο της Roma στον έβδομο ουρανό και αφήνοντας ολόκληρο τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό, σε μια αναμέτρηση που αναμφίβολα θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Roma και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Όσον αφορά το Ιταλικό πρωτάθλημα, η Roma βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 3η θέση με τις Lazio και Inter να την καταδιώκουν στο κυνήγι της 4ης θέσης. Οι Giallorossi μετράνε 67 βαθμούς, όσους και οι αιώνιοι αντίπαλοι τους ενώ η ομάδα του Μιλάνου βρίσκεται μόλις έναν πίσω από τις ομάδες της πρωτεύουσας. Με 4 αγωνιστικές να απομένουν, και οι 3 ομάδες θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν την θέση τους στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Rick Karsdorp και Gregoire Defrel αποτελούν τις μοναδικές απουσίες που αντιμετωπίζει ο Di Francesco για την αποψινή αναμέτρηση.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Για έκτη φορά στην ιστορία τους θα τεθούν αντιμέτωπες Liverpool και Roma. 

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στην πρώτη και καλύτερη μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων και στο μακρινό 1984. Τελικός του τότε European Cup, Ρώμη.

Οι Reds στην αρχική εντεκάδα κυρίως θρύλοι. Παίχτες - ορόσημα, άμεσα συνδεδεμένοι με το όνομα της Liverpool. Την συνέθεταν οι Bruce Grobbelaar, Alan Hansen, Mark Lawrenson, Phil Neal, Alan Kennedy, Sammy Lee, Graeme Souness, Ronnie Whelan, Craig Johnston, Kenny Dalglish και Ian Rush.

Η κανονική διάρκεια έληξε με το σκορ να δείχνει 1-1. Η Liverpool σκόραρε πρώτη με τον Neal, με τον Pruzzo να ισοφαρίζει για τους Ρωμαίους. Neal, Souness, Rush και Kennedy ευστόχησαν από την άσπρη βούλα στην διαδικασία των πέναλτι και κάπως έτσι η Liverpool στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η, τότε, φορά!

Ακολούθησαν άλλες 4 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων το 2001 και 2002 ισάριθμες για το UEFA Cup και το Champions League με τους Reds να μετράνε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool είναι αήττητη κόντρα στην Roma στις αναμετρήσεις της σε επίπεδο European Cup/Champions League μετρώντας μια νίκη και δύο ισοπαλίες, με την μία να αποτελεί αυτή του τελικού στο Olimpico με τους Reds να επικρατούν με 4-2 στα πέναλτι.

Η Roma επιστρέφει σε Ευρωπαϊκό ημιτελικό έπειτα από 27 χρόνια, όταν αντιμετώπισε την Brondby στο UEFA Cup το 1991. Ο μόνος ημιτελικός European Cup/Champions League που έχουν συμμετάσχει οι Ιταλοί είναι το 1984, όταν και απέκλεισαν την Dundee United για να ηττηθούν στον τελικό από την Liverpool. 

Η Liverpool δεν έχει επικρατήσει σε πρώτο σκέλος Ευρωπαϊκού ημιτελικού από την σεζόν 1984/85 όταν και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με σκορ 4-0. Έκτοτε μετράει 4 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Η Roma τρέχει ένα αρνητικό σερί 26 συνεχόμενων εκτός έδρας αναμετρήσεων Champions League όπου δεν κρατάει την εστία της ανέπαφη. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σχετικό σερί, πίσω μόνο από αυτό των 30 αγώνων της Celtic μεταξύ 2001 και 2016.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Karius θα υπερασπιστεί την εστία των Reds έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Chamberlain, Henderson και Milner.

Η επίθεση θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Chamberlain, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane
Roma (3-5-2): Alisson - Fazio, Manolas, Jesus - Florenzi, Strootman, De Rossi, Nainggolan, Kolarov - Schick, Dzeko 

Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.