Να κλειδώσει την τετράδα πριν την Roma! (Match Preview)

Επιστροφή στο πρωτάθλημα για τους Reds, εκεί οπού με νίκη θα εξασφαλίσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την έξοδο τους στο Champions League της επόμενης σεζόν, καθώς θα χρειάζονται μόνο 1 βαθμό από τα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Chelsea και Brighton χωρίς να την ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Stoke

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 28.04.2018
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Andre Marriner
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Πραγματοποιώντας την σχεδόν τέλεια εμφάνιση, η Liverpool σε μία μαγική βραδιά σφυροκόπησε την Roma και επικράτησε με τελικό σκορ 5-2. Αν και οι Reds προηγούνταν με 5-0 στο 70', ένα δεκάλεπτο χωρίς συγκέντρωση ήταν αρκετό για να δεχθούν δύο τέρματα από τους Giallorossi δίνοντας τους έτσι το δικαίωμα να ελπίζουν σε ακόμα μια τεράστια ανατροπή. Σήμερα όμως, όλα τα βλέμματα πρέπει και θα είναι στραμμένα στο παιχνίδι με την Stoke ώστε να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν ευκολότερα η είσοδος στην τετράδα.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στον μεγάλο άτυχο του μεσοβδόμαδου παιχνιδιού, τον Alex Oxlade-Chamberlain, ο οποίος διαγνώστηκε με πρόβλημα στους συνδέσμους του γονάτου και τέθηκε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για το υπόλοιπο της σεζόν. Την σεζόν όπως είναι γνωστό θα χάσει μαζί του και ο Joel Matip. Emre Can και Adam Lallana παραμένουν εκτός και δεν είναι απίθανο να μην τους ξαναδούμε φέτος τουλάχιστον.

Τέλος, πανικό σκόρπισαν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στις οποίες απεικονίζεται ο Sadio Mane σε νοσοκομείο. Όπως έκανε γνωστό ο Klopp, ο Σενεγαλέζος έχει ένα μικροπρόβλημα και πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί σήμερα ώστε να είναι έτοιμος για το βράδυ της Τετάρτης.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Απογοητευτική η σεζόν για τους φίλους της Stoke City. Αν και έκανε κάποιες ποιοτικές, όπως τουλάχιστον έδειχναν, μεταγραφικές προσθήκες, η ομάδα παραπαίει. Και παραπαίει πολύ. 

Συγκεκριμένα, οι Potters βρίσκονται αυτή την στιγμή στην 19η θέση με 29 βαθμούς, 4 λιγότερους από την Swansea που βρίσκεται 17η και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο. Προφανώς δηλαδή, η Stoke βρίσκεται καθ' οδόν για την κόλαση της Championship 10 χρόνια μετά από τις πτήσεις της στα υψηλά σαλόνια.

Τέλος, λόγω της πολύ κακής της πορείας ο Mark Hughes απολύθηκε τον Ιανουάριο, με τον Paul Lambert να τον διαδέχεται χωρίς όμως να έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για τους Potters η παραμονή στην Premier League φαίνεται ένα θαύμα πλέον, στο οποίο η Liverpool δεν έχει απολύτως κανένα σκοπό να συμβάλλει.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Paul Lambert δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Choupo-Moting, Κώστα Σταφυλλίδη και Lee Grant. Glen Johnson και Kevin Wimmer θεωρούνται αμφίβολοι, ενώ ο Ibrahim Afellay έχει τεθεί εκτός ομάδας από τον Σκωτσέζο τεχνικό, ο οποίος τον ''απέβαλλε'' από την ομάδα καθώς δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την συμπεριφορά του και την απόδοση του στις προπονήσεις.

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:

Σχετικά εύκολο cold Wednesday night at Stoke πέρασε η Liverpool τον Νοέμβριο. Ο Sadio Mane στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Mohamed Salah να μπαίνει ως αλλαγή στο 67' και να βρίσκει δίχτυα δις, δίνοντας έτσι στους Reds τους τρεις βαθμούς με τελικό σκορ 0-3.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool είναι αήττητη στους τελευταίους 54 εντός έδρας αγώνες κόντρα στην Stoke στο πρωτάθλημα, μετρώντας 43 νίκες και 11 ισοπαλίες, σερί που αποτελεί ρεκόρ στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε όλες τις ομάδες.

Σε όλες τις διοργανώσεις η Stoke έχει επικρατήσει στο Anfield μόλις 4 φορές από τις 70 που έχει αντιμετωπίσει τους Reds. Πιο πρόσφατη η νίκη της με 0-1 για το League Cup τον Ιανουάριο του 2016, ενώ οι άλλες 3 φορές χρονολογούνται στην δεκαετία του 1950 στην δεύτερη κατηγορία. Οι Reds μετράνε 53 νίκες και 13 ισοπαλίες.

Η Stoke δεν έχει σκοράρει ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο στο Anfield για την Premier League. Στις 16 τελευταίες της επισκέψεις για το πρωτάθλημα, οι Potters έχουν σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο μόνο τον Μάρτιο του 1983.

Ο Paul Lambert δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο Anfield ως προπονητής μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Karius θα ξεκινήσει κάτω από την κόκκινη εστία, έχοντας μπροστά του τους Clyne ή Gomez, Van Dijk, Klavan και Moreno, αν ο Robertson χρειάζεται ξεκούραση.

Στο κέντρο η μόνη διαθέσιμη τριάδα πλέον αποτελείται από τους Wijnaldum, Henderson και Milner. O Woodburn δύσκολα θα ξεκινήσει καθώς πιθανώς είναι ανέτοιμος για ένα παιχνίδι το οποίο έχει τεράστια σημασία. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ουαλός έχει αγωνιστεί μόλις για 45' στο παιχνίδι του Σεπτεμβρίου εναντίον της Leicester για το League Cup.

Τέλος, η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino και Ings.

Με τις επιλογές του Jurgen Klopp να είναι ελάχιστες, η ακριβής εντεκάδα είναι απίθανο να προβλεφθεί καθώς ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να προχωρήσει σε αρκετές ''αλχημείες''.

Liverpool (4-3-3): Karius - Clyne (Gomez), Van Dijk, Klavan, Moreno (Robertson) - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino (Solanke), Ings
Stoke City (4-4-2): Butland - Zouma, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Shaqiri, Allen, Ndiaye, Bauer - Crouch, Diouf
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.