Van Dijk: ''Ωραία στιγμή να είσαι μέλος της Liverpool''

Ο Virgil van Dijk θέλει η Liverpool να ξεκινήσει τον επαναληπτικό του Champions League ενάντια στη Manchster City με το σκεπτικό ότι δεν έχει κάποιο προβάδισμα η ομάδα.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης










Οι Κόκκινοι έχουν ένα πλεονέκτημα από το 3-0 της προηγούμενης εβδομάδας μετά από μια φανταστική εμφάνιση που αποδείχτηκε καταλυτική απέναντι στους διαφαινόμενους πρωταθλητές της Premier League.

Όμως, καθώς εξέτασε τα αποφασιστικά 90 λεπτά στο Etihad Stadium, ο Van Dijk επέμεινε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να ξεχάσουν το προβάδισμα που έχουν όταν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ο Ολλανδός αμυντικός μίλησε:

Για το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι η Liverpool...

Είναι αρκετά σαφές ότι η υπεράσπιση ενός σκορ όπως το 3-0 εδώ θα είναι λίγο περίεργη. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να έρθουμε εδώ με τη νοοτροπία ότι είναι ακόμα 0-0. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και γνωρίζουμε ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε γκολ. Γνωρίζουμε επίσης ότι ως ομάδα μπορούμε να αμυνθούμε πολύ καλά και να είμαστε πολύ συμπαγείς. Θα μπορούσατε να δείτε ότι στο δεύτερο ημίχρονο στο Anfield κάναμε ακριβώς αυτό. Αλλά το κυριότερο είναι ότι σίγουρα πρέπει να διατηρήσουμε μια νοοτροπία για να κερδίσουμε το παιχνίδι αντί να υπερασπιστούμε το προβάδισμα.

Για το αν οι Reds θα έχουν την ίδια στρατηγική όπως στο πρώτο παιχνίδι...

Λοιπόν, χθες ήταν μια ημέρα ανάκαμψης, επειδή παίξαμε το Σάββατο, οπότε σήμερα θα έχουμε μια ομιλία, μια συνάντηση και αυτό θα μας προετοιμάσει πολύ καλά για το παιχνίδι. Ακόμη και την ημέρα του αγώνα θα συζητήσουμε και θα προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα.

Για το αν η Man City είναι ευάλωτη μετά από διαδοχικές ήττες...

Τους έχουμε παίξει στο Anfield ήδη - προφανώς έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα, θα κερδίσουν το πρωτάθλημα και αυτό είναι αρκετά σαφές - αυτό δεν έγινε τυχαία. Αλλά ξέρουμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε τα δυνατά τους σημεία και γνωρίζουμε τις αδυναμίες τους. Πρέπει να είμαστε 100 τοις εκατό συγκεντρωμένοι και ακόμα περισσότερο για να τελειώσουμε το παιχνίδι.











Για το πως θα αντιδρούσε η Liverpool αν η City σκόραρε πολύ νωρίς...

Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, αυτό είναι το κύριο πράγμα. Αλλά δεν πρόκειται να σκεφτούμε ότι θα δεχτούμε νωρίς γκολ γιατί αυτό δεν είναι η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε 100 τοις εκατό έτοιμοι και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο εναντίον τους. Αν το κάνουμε αυτό και όλοι είναι έτοιμοι γι 'αυτό, θα είναι μια δύσκολη νύχτα και για αυτούς.

Για το αν το clean sheet του πρώτου παιχνιδιού δίνει αυτοπεποίθηση...

Νομίζω ότι είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση ούτως ή άλλως. Εκτός από το προβάδισμα (3-0), παίξαμε καλά εναντίον τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε τρία καταπληκτικά γκολ. Και στη συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο όπου αμυνθήκαμε ως μονάδα, ήταν επίσης φανταστικό. Έτσι είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Αλλά γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αύριο - πρέπει να έρθουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για τα πάντα. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για το αν συμφωνεί με τον Guardiola ότι η Liverpool είναι η χειρότερη ομάδα για να αντιμετωπίσεις όταν είσαι πίσω με 3 γκολ...

Όντας 3-0 πίσω από τον καθένα δεν είναι καλό, αλλά ως ομάδα αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη στιγμή αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε δύσκολα σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Αλλά πρέπει να το δείξουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι - έτοιμοι για αγώνα και καλό παιχνίδι. Και θα είμαστε.

Για το γεγονός ότι η κούραση δε θα παίξει ρόλο όταν πρόκειται για τέτοια παιχνίδια...

Τρία παιχνίδια σε έξι ημέρες είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε, αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και πριν από το παιχνίδι με την Everton. Δυστυχώς, δεν κερδίσαμε, αλλά αύριο θέλουμε να κερδίσουμε ξανά και εμείς θα είμαστε έτοιμοι και έτοιμοι για ότι έρθει.











Για το πως αισθάνεται με το να ανταπεξέρχεται η ομάδα με τόσο πολλά παιχνίδια...

Μπορώ να το χειριστώ, σίγουρα. Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο και έχει απομείνει μόνο 1,5 μήνας από τα παιχνίδια και στη συνέχεια ένα διάλειμμα που όλοι αξίζουμε. Αλλά ως ποδοσφαιριστής, θέλεις να παίζεις συνέχεια παιχνίδια και θέλεις να ανταγωνίζεσαι, ειδικά τη στιγμή που βρισκόμαστε τώρα, παίζοντας για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Ακόμα και την άλλη μέρα, παίζοντας στο derby του Merseyside. Είναι απλά εκπληκτικό, ένας εκπληκτικός χρόνος για να είσαι παίκτης της Liverpool.

Για το αν η μεταγραφή του στη Liverpool είναι ότι ευχόταν...

Ήρθα στη Liverpool για να επιτύχω ότι είναι δυνατό. Ότι συνέβη το χειμώνα ήταν φανταστική είδηση για μένα και την οικογένειά μου. Ελπίζεις να προσπαθήσεις να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατόν μέσα στην ομάδα και, εκτός από το ποδόσφαιρο, να ζήσεις και με την οικογένεια σου. Νομίζω ότι πήγε πολύ καλά, έτσι απολαμβάνω απλά κάθε μέρα, κάθε κομμάτι. Είμαι γύρω από φανταστικούς παίκτες, με ένα εκπληκτικό προπονητικό προσωπικό, εκπληκτικούς οπαδούς και ένα μεγάλο γήπεδο. Έτσι, απολαμβάνω κάθε κομμάτι του.

Για την ευχέρεια της ομάδας στο σκοράρισμα στον θεσμό του Champions League...

Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές, ναι - πολλά γκολ, πολλά εξαιρετικά αποτελέσματα. Ήταν μια μεγάλη σεζόν στο Champions League μέχρι στιγμής και ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα αύριο το βράδυ.

Για το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι...

Είναι αρκετά σαφές με όλους εσάς εδώ! Είναι σημαντικό για όλους. Γνωρίζουμε σίγουρα πόσο ιδιαίτερο μπορεί να είναι για εμάς τους παίκτες της Liverpool και τον κόσμο αν με το καλό περάσουμε στα ημιτελικά. Δεν είμαστε ακόμα εκεί - πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Θα είναι πολύ δύσκολο έργο, αλλά ανυπομονώ για αυτό.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.