Για την πρόκριση στα ημιτελικά! (Match Preview)

Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα σε ένα Anfield που έβραζε, η Liverpool βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3-0 μόλις στο 30'. Το παιχνίδι έληξε με το ίδιο σκορ και σήμερα οι Reds πάνε στο Etihad με σκοπό να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα που έχτισαν και να προκριθούν στα ημιτελικά του Champions League!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 

Σε rotation οδηγήθηκε ο Jurgen Klopp στο Merseyside Derby λόγω των τραυματισμών και της αποψινής ρεβάνς και σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Reds έκαναν συντήρηση δυνάμεων, η Everton δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση για την νίκη με το σκορ να μένει μοιραία στο 0-0 που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Chelsea, φέρνει ακόμα πιο κοντά στην τετράδα την Liverpool. Απόψε όμως, όλα τα φώτα είναι στραμμένα στα 90 λεπτά που χωρίζουν τους Reds από τα ημιτελικά του Champions League.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Manchester City vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Etihad
Ημερομηνία: 10.04.2018 (Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Mateu Lahoz
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 2

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τίποτα το ιδιαίτερο στο Merseyside Derby το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Liverpool προχώρησε σε rotation και σε συντήρηση δυνάμεων, η Everton δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να πάρει την νίκη και το παιχνίδι έληξε 0-0 χωρίς εντάσεις και τραυματισμούς όπως συνηθίζεται. Σήμερα όμως το μυαλό όλων των Reds βρίσκεται στο Champions League!

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Can, Matip, Gomez και Lallana έχουν τεθεί εκτός, περιορίζοντας τις επιλογές του Γερμανού τεχνικού στην άμυνα και στο κέντρο. Ταυτόχρονα ο Jordan Henderson μετά την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στον πρώτο αγώνα, συμπλήρωσε το όριο και είναι τιμωρημένος για την ρεβάνς, δίνοντας ακόμα λιγότερες επιλογές στον Klopp.

Τέλος, οι Salah, Robertson και Moreno, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο Merseyside Derby προπονήθηκαν κανονικά εχτές και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμοι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

''Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις η Manchester City. Οι Citizens φέτος πραγματοποιούν μια μαγική σεζόν, σκοράροντας κατά ριπάς και διαλύοντας κάθε αντίπαλη ομάδα, χωρίς να δώσουν ποτέ το δικαίωμα σε καμία ομάδα να ονειρευτεί τον τίτλο της φετινής Premier League.

Μια πραγματική ποδοσφαιρική πανδαισία η ομάδα του Pep Guardiola, με εξαιρετικούς παίχτες σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και ιδίως από το κέντρο και μπροστά. Kevin De Bruyne, David Silva, Raheem Sterling, Leroy Sane, Gabriel Jesus και Sergio Aguero κάνουν ότι θέλουν μέσα στο γήπεδο και συνδυάζονται με κάθε πιθανό τρόπο. Έτσι, για μια απλή αναφορά, αυτοί οι 6 παίχτες μόνο στην Premier League μετράνε 67 γκολ και 50 ασίστ, νούμερα εξωπραγματικά.

Οι μπλε του Manchester αναμφίβολα αποτελούν μία από τις πιο δυνατές, ποιοτικές και φορμαρισμένες ομάδες στον πλανήτη.''

Αυτά περίπου γράφτηκαν πριν από τον πρώτο αγώνα, μετά από μία εβδομάδα προφανώς και ισχύουν ακόμα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Pep Guardiola αντιμετωπίζει μόνο το πρόβλημα της ανετοιμότητας του Benjamin Mendy, ενώ ο John Stones θεωρείται αμφίβολος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υπενθύμιση η προηγούμενη αναμέτρηση, και ποιος δεν την θυμάται;

Στο 12' η Liverpool ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με τον Salah να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να μοιράζει στον Firmino, ο οποίος πέρασε ωραία και σούταρε πάνω στον Ederson. Φυσικά ο Bobby δεν παράτησε ποτέ την φάση, καθώς έκλεψε αμέσως από τον Walker, έβγαλε ασίστ στον Salah ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο 20' ο Milner με την δύναμη και το πάθος του κέρδισε, η μπάλα κατέληξε στον Chamberlain ο οποίος με μια οβίδα κέρδισε τον Ederson για να γράψει το 2-0.

Στο 31' ο Salah κέρδισε κόντρες, έβγαλε μια έξυπνη σέντρα για τον Mane ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0 σε ένα φλεγόμενο Anfield.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Salah ένιωσε ενοχλήσεις στην βουβωνική χώρα και αποχώρησε νωρίς. Η Liverpool αμύνθηκε εξαιρετικά με όλη την ομάδα να βγάζει τεράστιο πάθος και να πραγματοποιεί μαγική εμφάνιση και δικαίως να βρίσκεται με 3-0 μπροστά στο σκορ πριν την αποψινή ρεβάνς.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η νίκη της Manchester City με 5-0 τον Σεπτέμβριο αποτελεί την μόνη της νίκη επί της Liverpool στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η Liverpool μετράει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η Liverpool μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Manchester United την σεζόν 2009/10 που κερδίζει 3 φορές την City στην ίδια σεζόν.

Η City έχει χάσει μόνο ένα εντός έδρας παιχνίδι στο Champions League από τα τελευταία 13, εναντίον της Βασιλείας στην φάση των 16.

Η Liverpool είναι αήττητη στα τελευταία της 5 παιχνίδια εκτός έδρας στο Champions League.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Την εστία της Liverpool θα υπερασπιστεί ο Loris Karius, έχοντας μπροστά του τους Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Chamberlain, Wijnaldum και Milner.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Delph - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Aguero, Sane
Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Chamberlain, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mane


Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.