Jurgen Klopp: "Κανένας τελικός / Κοιτάμε μόνο τον αγώνα με την Brighton"


Πανέτοιμος για το τελευταίο ματς της σεζόν στην Αγγλία ο Jurgen Klopp, ο οποίος θα προσεγγίσει με προσοχή τον τελευταίο αντίπαλο. 


Ένα βαθμό χρειάζεται η Liverpool την Κυριακή για να εξασφαλίσει την έξοδο της (από το πρωτάθλημα) στο Champions League της επόμενης περιόδου, με τον Γερμανό τεχνικό και τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Εαν το μομέντουμ σε περίπτωση νίκης κόντρα στην Brighton ενόψει τελικού, είναι σημαντικότερο και από τους τρεις βαθμούς:

"Το μομέντουμ εάν κερδίσουμε δεν είμαι βέβαιος ότι θα παίξει ρόλο γιατί στο μεταξύ θα μεσολαβήσουν περίπου δύο εβδομάδες. Η μια εβδομάδα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν μέχρι στιγμής, μερικοί παίκτες έχουν κάποια προβλήματα και χρειαζόταν χρόνος για να ανακάμψουν. Έχουμε ακόμα δύο ημέρες για να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο, αλλά φυσικά θα μας βοηθήσει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Στην πραγματικότητα, θα ήταν αρκετά δύσκολο να παίξουμε μέσα στην εβδομάδα."

Σχετικά με τον εκνευρισμό που θα υπάρχει με την μάχη της τετράδας να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική: 

"Είναι ακόμα συναρπαστικό. Υπάρχουν τρία παιχνίδια το Σαββατοκύριακο, ίσως τέσσερα, όπου κάποιες ομάδες πηγαίνουν για μεγάλα πράγματα και είμαστε μέσα σε αυτές. Ο εκνευρισμός δεν έχει νόημα, δεν είμαι εκνευρισμένος γι 'αυτό. Πέρασα μερικές στιγμές όπου ήμουν εκνευρισμένος για μερικά πράγματα αλλά αυτό είναι πολύ καιρό πριν και τώρα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ενάντια στην Brighton. Είδα τα τελευταία δύο ή τρία παιχνίδια τους και είναι μια καλή ομάδα, παίζοντας εντελώς χωρίς πίεση. Πρέπει να το προσεγγίσουμε όπως πρέπει και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, όπως πάντα."

Σχετικά με την πιθανότητα να έρθουν τα πάνω κάτω:

"Πρέπει να επικεντρωθούμε εντελώς σε αυτό το παιχνίδι. Την Πέμπτη ήταν τα βραβεία μας, πολλοί άνθρωποι με ευχαρίστησαν για τον τελικό του Champions League στις 26 Μαΐου και ίσως μόνο δύο ή τρία άτομα είπαν: «Καλή τύχη την Κυριακή». Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τόσες πολλές προκλήσεις, αντιμετωπίζουμε πάρα πολλές και πρέπει να δείξουμε ξανά ποιοι είμαστε. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην Premier League, γι 'αυτό είναι μεγάλο. Νομίζω ότι υπήρχαν πολλές στιγμές όπου όλοι θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χαρούμενοι, περήφανοι, υποστηρίζοντας αυτό το σύλλογο. Υπήρξαν φανταστικά δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες γύρω από την ομάδα και, την Κυριακή, πρέπει να τα ξαναδώσουμε όλα - όλοι μας. Είναι ένας καλός αγώνας εναντίον μιας ισχυρής ομάδας. Η μη πίεση δεν μπορεί να είναι αρκετά θετική, αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο, αλλά θα είμαστε εκεί, θα έχουμε 11 παίκτες και θα προσπαθήσουμε τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι θα παίξουμε και την επόμενη σεζόν στο Champions League."

Για το ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που κράτησαν αήττητο το Anfield στην Premier League:

"Ο Χαρακτήρας, η νοοτροπία, η ενότητα. Μας αρέσει πραγματικά να δουλεύουμε μαζί, τα παιδιά απολαμβάνουν να δουλεύουν παρέα, έχουν υψηλή διάθεση στα αποδυτήρια, όλα είναι όπως πρέπει. Δεν είναι μέχρι στιγμής οι πιο επιτυχημένοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά είναι αρκετά επιτυχημένοι σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με το υπέροχο ποδόσφαιρο, αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Είναι όλα σχετικά με τα παιδιά, το πώς συγκεντρώνουν στο μυαλό τους τις πληροφορίες που τους δίνουμε, πως τις μετατρέπουν στην απόδοση τους, πως χρησιμοποιούν τα πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση και πώς απολαμβάνουν τη δουλειά μαζί. Στο γήπεδο, το σχέδιο είναι ξεκάθαρο, πιστεύουν σε αυτό και προσπαθούν να αποδίδουν ξανά. Είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.