Klopp:"Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε έως εδώ. Αλλά το καταφέραμε. Γιατί είμαστε Liverpool."

Η ώρα του τελικού έφτασε. Η Liverpool, μετά από χρόνια απουσίας από τελικό Champions League ξαναβρίσκει την ευκαιρία να κυριαρχήσει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αντίπαλος της- ως γνωστών- η Real, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια μετράει ισάριθμες κατακτήσεις του σημαντικότερου διασυλλογικού τίτλου παγκοσμίως στην Ευρώπη. Κι όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης, τόσο ο λόγος περνάει στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Οπότε κι εμείς με τη σειρά δίνουμε το λόγο στον νούμερο ένα "υπεύθυνο" για την πορεία των "Reds" τα τελευταία χρόνια, τον Jurgen Klopp. Διαβάστε τι δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς


  • Στην ερώτηση για το αν η πρόσφατη εμπειρία της Real σε τελικούς Champions League, της δίνει πλεονέκτημα, ο Klopp απάντησε χρησιμοποιώντας το γνωστό χιούμορ του:
"Πώς να ξέρω; Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τελικό Champions League 2 συνεχόμενες φορές για να κρίνω. Η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία κι είμαι σίγουρος ότι κάποια δευτερόλεπτα πριν το παιχνίδι η Real θα είναι πιο αισιόδοξη απ' όσο εμείς. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί το παιχνίδι δεν κρίνεται σε αυτά τα δευτερόλεπτα- απλά ξεκινάει."



  • Για την προετοιμασία της Liverpool εν όψει του μεγάλου τελικού:

"Είχαμε δυο βδομάδες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Είναι λογικό όταν αναλύεις τους αγώνες της Real σε διαφορετικά παιχνίδια, κόντρα σε διαφορετικές ομάδες να σκέφτεσαι ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Βέβαια δεν έχουν παίξει ποτέ απέναντί μας. Είναι κι αυτή μια άλλη όψη της αλήθειας."



  • Για τη συνταγή της επιτυχίας, που έφερε την ομάδα του στον τελικό:

"Είμαστε Liverpool. Όχι μόνο μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μια ομάδα που εξελίχθηκε κιόλας. Αυτός ο σύλλογος το χει στο DNA του να καταφέρνει πηγαίνει για μεγάλα πράγματα. Κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε έως εδώ. Αλλά το καταφέραμε. Γιατί είμαστε Liverpool."




  • Για το πως θα αντιμετωπίσει τη Real, που θεωρητικά είναι καλύτερα ομάδα:

"Δεν μπορούμε να παλέψουμε στο επίπεδό τους, αλλά η τακτική στο ποδόσφαιρο φέρνει έναν καλύτερο αντίπαλο στα μέτρα σου- κι όταν είναι στα μέτρα σου, μπορείς να τον νικήσεις. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις, αλλά νομίζω πως αξίζει η προσπάθεια."



  • Για την πορεία των "Reds" στη διοργάνωση:

"Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση φέτος, σε μια απρόβλεπτη πορεία μέχρι τον τελικό σκοράροντας τα περισσότερα γκολ. Δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά ισχύει. Σκοράραμε τα περισσότερα γκολ κι είχαμε εξαιρετικές εμφανίσεις εντός, αλλά κι εκτός έδρας." 



  • Για το μεγάλο ατού της Liverpool:

"Πριν από εννιά μήνες που ξεκινήσαμε, ήμασταν ήδη μια καλή ομάδα. Τα παιδιά είναι έτοιμα για μεγάλα πράγματα. Ίσως κάποιοι από μας ονειρεύονταν ότι θα ήμασταν στον τελικό κι ότι δεν ήταν ανέφικτο. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα εξαιτίας των εμφανίσεων μας σε διαφορετικές αναμετρήσεις και μόνο. Αυτές μας έδωσαν μια ιδιαίτερη δυναμική πνευματικά. Το είδατε σε όλα μας τα παιχνδία. Και τώρα βρισκόμαστε εδώ. Σίγουρα, αυτό είναι το δυνατό μας σημείο."
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.