Liverpool 4-0 Brighton(Βαθμολογίες παικτών): Έπεσε ιδανικά η αυλαία

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Εύκολη επικράτηση με καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για το πρωτάθλημα και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον τελικό της 26ης Μαϊου!


Τα τέσσερα γκολ για την ιστορία, σημείωσαν ο πρώτος σκόρερ της φετινής Premier League, Mohamed Salah, ο Dejan Lovren, ενώ τα πρώτα τους γκολ στα "κόκκινα" σημείωσαν οι Dominic Solanke και Andrew Robertson.


Ας περάσουμε αναλυτικά στις βαθμολογίες μας:


Loris Karius
Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ήταν σταθερός στις εξόδους του και σωστός στις μεταβιβάσεις του προς τους συμπαίκτες του.

Βαθμολογία: 7/10

Trent Alexander-Arnold
Ο νεαρός ακραίος μπακ είχε ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα, έβγαλε πάθος και ενέργεια όταν χρειάστηκε ενώ έριξε ρυθμούς όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Solid.

Βαθμολογία: 7/10


Dejan Lovren

Ολόσωστος στις μετρημένες φορές που χρειάστηκε αμυντικά, ενώ σκόραρε και το πρώτο του γκολ στο Anfield στην Premier League με την Liverpool. Τι άλλο να ζητήσεις;

Βαθμολογία: 8/10

Virgil van Dijk
Ένα λάθος σε ολόκληρο παιχνίδι, πολύ βοηθητικός στην κυκλοφορία και σωστός σε όποια άλλη αμυντική παρέμβαση επιχείρησε.

Βαθμολογία: 7.5/10

Andrew Robertson
Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την πλευρά του, είχε φοβερά ανεβάσματα επιθετικά με σωστά overlaps, συνδύαζοντας την εμφάνισή του με assist αλλά και το πρώτο του γκολ!

Βαθμολογία: 8/10

Jordan Henderson
Πρόσφερε ό,τι φαίνεται να ζητάει από αυτόν ο προπονητής του, αποτελούσε πάντα επιλογή για τους αμυντικούς για να "βγάλουν" την μπάλα από την άμυνα και είχε και κάποιες σωστές αναχαιτίσεις στις λιγοστές επιθέσεις των φιλοξενούμενων.
Βαθμολογία: 7/10


Georginio Wijnaldum
Με καλή εμφάνιση κλείνει τον μαραθώνιο της Premier League ο Wijnaldum σε ένα διαφοροποιημένο κέντρο με δύο ανασταλτικούς μέσους. Ήταν ο μέσος με τις περισσότερες πρωτοβουλίες από τους δύο και ανταπεξήλθε άψογα στο ρόλο του.

Βαθμολογία: 7.5/10

Sadio Mane
Σε μια περίοδο που φαινόταν να έβρισκε πολύ καλό ρυθμό ο Σενεγαλέζος, έκανε ίσως τη χειρότερή του εμφάνιση στο τελευταίο δίαστημα για τα δικά του στάνταρ(κυρίως στο decision making), ίσως επηρεασμένος και από ένα τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Πήρε ανάσες για περίπου 20 λεπτά όταν τον αντικατέστησε ο Adam Lallana.

Βαθμολογία: 6.5/10

Mohamed Salah
Γκολ, assist, νέο ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε σεζόν 38 αγώνων στην Premier League. Δε θα πούμε τίποτα άλλο εμείς, απλά θα αφήσουμε αυτή τη φωτογραφία εδώ.
Βαθμολογία: 8.5/10

Roberto Firmino
Σε διαφορετικό ρόλο σήμερα ο "Bobby", κλήθηκε να αναλάβει πιο δημιουργικό ρόλο πίσω από τον Solanke. Ήταν αρκετά καλός, έχασε όμως 2-3 αρκετά καλές ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει.

Βαθμολογία: 7/10

Dominic Solanke
Έπρεπε να περιμένουμε ολόκληρη σεζόν για το πρώτο γκολ του υποσχόμενου νεαρού. Πολύ καλή εμφάνιση, καλό κράτημα της μπάλας, μία ασσίστ, ένα γκολ και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση όσο περνούσε η ώρα. Παίρνει τον τίτλο του Man Of The Match από εμάς, αφού o Salah θα έχει κουραστεί από τα τόσα βραβεία!

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)


Αλλαγές:
Adam Lallana(αντί του Mane): Βοήθησε στην κυκλοφορία σε άλλη μια επιστροφή από τραυματισμό. Ένας υγιής Lallana έχει πολλά να προσφέρει στη νέα σεζόν, αλλά ακόμα και στον τελικό στο Κίεβο.
Ben Woodburn και Danny Ings(αντί των Salah και Firmino): Διπλή αλλαγή, ανάσες και δικαιολογημένο standing ovation στους δύο κορυφαίους κατά πολλούς στη φετινή Liverpool.

Jurgen Klopp
Spot on! Μια απόφαση που είχε να πάρει ο Γερμανός ήταν για τον ποδοσφαιριστή που θα έπαιζε στη θέση του Milner. Οι ελλείψεις στο κέντρο τον οδήγησαν στη χρησιμοποίηση του Solanke και στην αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 16 τελικές προσπάθειες και δύο γκολ, ενώ με "σβηστές μηχανές" σκότωσε το παιχνίδι και ξεκούρασε τους τρεις τις επίθεσεις όταν του το επέτρεψε το παιχνίδι.
Βαθμολογία: 9/10

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ! ALLEZ ALLEZ ALLEZ!
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.