Jurgen Klopp: "Είχαμε μεγάλη πίεση αλλά τα καταφέραμε!"



Χαρούμενος για όλη την ομάδα του ο Jurgen Klopp, ο οποίος πλέον ανυπομονεί για τον μεγάλο τελικό!

Η Liverpool ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Αγγλία κερδίζοντας με 4-0 την Brighton, παίρνοντας την πρόκριση για το Champions League, με τον Γερμανό τεχνικό να δηλώνει περήφανος για την ομάδα του και να ανυπομονεί για τον τελικό με την Real Madrid!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Liverpool:

Για την ικανοποίηση του από το σκορ και την εμφάνιση:

"Ήταν η τέλεια τελευταία μέρα της σεζόν, η οποία ήταν πολύ συναρπαστική και έντονη. Δείξαμε και πάλι το είδος του ποδοσφαίρου που δεν μπορούσαμε να δείξουμε στα τελευταία παιχνίδια, γιατί τα παιδιά είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, και ο Milner δεν αγωνίστηκε σήμερα. Να γυρνάς από την Ευρώπη παίζοντας εκεί, έπειτα να παίζεις στην Everton, στην West Brom, με την Stoke, στην Chelsea, είναι πραγματικά δύσκολο. Είμαι τόσο ευχαριστημένος και ευτυχισμένος για τα παιδιά που έδειξαν και πάλι ποιοι είναι μετά από μια εβδομάδα προπόνησης, που φυσικά δεν ήταν στην μεγαλύτερη ένταση της, κάναμε τα πράγματα που πιστεύαμε ότι έχουν νόημα και στη συνέχεια ήταν πολύ ωραίο που κάναμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει περισσότερα γκολ, νομίζω ότι τις μεγαλύτερες ευκαιρίες δεν τις χρησιμοποιήσαμε υπέρ μας, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν δεχτήκαμε γκολ γιατί η Brighton δεν άξιζε να σκοράρει. Ο Chris και το προσωπικό του έκαναν τόσο καλή δουλειά. 

Μετά το 3-0, τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν τα πρώτα που μπορούσα να απολαύσω σε ολόκληρη τη σεζόν, όταν κάποιος μου είπε ότι η Newcastle κερδίζει με 3-0, σκέφτηκα "Εντάξει, τελείωσε". Στη συνέχεια, ήξερα ότι είμαστε στο Champions League, και έπρεπε να καθίσω και να παρακολουθήσω τα τελευταία λεπτά. Έτσι ήταν ένα φανταστικό επίτευγμα από τα παιδιά, μια πραγματικά ωραία εμφάνιση σε όλη τη σεζόν.

Πέρυσι όλοι είπαν ότι προκριθήκαμε στο Champions League επειδή δεν είχαμε ευρωπαϊκούς αγώνες την ίδια σεζόν. Έπρεπε να αποδείξουμε ποιοι είμαστε, παίζοντας στο Champions League και εξασφαλίζοντας θέση στην διοργάνωση τη νέα περίοδο. Είναι για εμάς το επόμενο βήμα και είμαι πραγματικά χαρούμενος και  υπερήφανος για τα παιδιά για τα πάντα που κατάφεραν στην σεζόν. Τώρα έχουμε δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι."

Για το διάστημα 13 μερών ώστε να προετοιμαστεί η ομάδα για τον τελικό του Champions League:

"Τέλεια. Μας βοήθησε και το ότι είχαμε επτά ημέρες μεταξύ των αγώνων με Chelsea και Brighton. Είναι για εμάς σαν μια μίνι προετοιμασία της σεζόν για το παιχνίδι. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι τα παιδιά χρειάζονται λίγο χρόνο ξεκούρασης, τους δίνουμε δύο μέρες ρεπό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο στρατόπεδο μας, όμως δεν θα προπονηθούμε σε υψηλή ένταση. Θα δουλέψουμε λίγο την τακτική, στο γυμναστήριο, θα κρατηθούμε σε φόρμα και στη συνέχεια θα έχουμε πάλι πέντε μέρες για να προετοιμαστούμε για το τελευταίο παιχνίδι. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι γι 'αυτό. Ήταν απίστευτα έντονο και πάλι, η ανακούφιση είναι ένα πολύ μεγαλύτερο συναίσθημα από την ευτυχία. Είναι δύσκολο να σταθείς στα πόδια σου και τώρα έχουμε όλοι ανακούφιση. Η πίεση που είχαμε ήταν τεράστια τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά και αυτό είναι ένα μεγάλο πράγμα."

Σχετικά με την προληπτική απουσία του James Milner λόγω μυϊκού προβλήματος:

"Μόνο σήμερα δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί. Νομίζω ότι τις επόμενες τρεις ή τέσσερις μέρες θα τις χρειαστεί και θα είναι καλά και πάλι. Ακόμα και ο Millie που είναι μηχανή, χρειάζεται κάποιες μέρες και σε αυτό το παιχνίδι δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί."

Για την εμφάνιση του Solanke και το πρώτο του γκολ με το σύλλογο:

"Ήταν πολύ όμορφο για τον Dom, είμαστε τόσο χαρούμενοι που τον έχουμε, αλλά η σεζόν είναι πάντα μεγάλη με σκαμπανεβάσματα για ένα νέο παίκτη, ειδικά αν δεν παίζει συχνά. Η αρχή ήταν εξαιρετική και έπειτα δεν είχε καμία ευκαιρία να παίξει γιατί τα άλλα παιδιά έπαιζαν φανταστικά. Τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες είναι ξανά εδώ και είναι πολύ ωραίο που τον βλέπουμε. Σήμερα το έδειξε, το παιχνίδι άρχισε δύσκολα, στη συνέχεια συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις επικίνδυνες επιθέσεις και είχε και ασίστ. Ήταν πραγματικά ωραίος και τότε ήρθε το γκολ του, δεν το έχω ξαναδεί μέχρι τώρα, αλλά φάνηκε πολύ καλό και είμαι χαρούμενος γι 'αυτόν. Είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του μετά το παιχνίδι. Το άξιζε επάξια."

Για τον Salah που έσπασε το ρεκόρ των γκολ σε μια σεζόν σε 38 αγώνες της Premier League:

"Απλά φανταστικό! Νομίζω ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε πώς θα ήταν αν σας έλεγαν κάθε μέρα πόσο εξαιρετικός είστε και όχι μόνο αυτό, αλλά σας δίνουν κι ένα Όσκαρ - ένα βραβείο γι 'αυτό, ένα βραβείο για άλλον λόγο, ακόμα και βραβείο επειδή βγαίνεις από το αυτοκίνητο χωρίς ατύχημα!! Έτσι είναι πραγματικά δύσκολο να μείνεις εστιασμένος. Το παιχνίδι σήμερα, και για αυτόν, δεν ξεκίνησε καλά. Του είπα «δεν είσαι ο Rondon, δεν είσαι άλλος σέντερ φορ, δεν μπορείς πάντα να προσπαθείς να παλεύεις με τον αντίπαλο, πρέπει να κινηθείς», το έκανε και τότε είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Έχει παίξει αυτή τη σεζόν, η οποία είναι εξαιρετική, αλλά είναι αρκετά νέος και έχει αρκετές δυνατότητες βελτίωσης - αυτά είναι πραγματικά καλά νέα για όλους μας και για αυτόν. Είμαι χαρούμενος και βέβαια το να παίρνει το χρυσό παπούτσι είναι πολύ καλό. Έπειτα, έχει δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί για το μεγαλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα, είναι ένα τεράστιο ματς και ανυπομονώ. Μέχρι στιγμής λέγαμε "έλα, δεν πρέπει να μιλήσουμε για αυτό, πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι πρώτα". Τώρα, θα είμαστε έτοιμοι και αυτό είναι πραγματικά καλό, μας δίνει μεγάλη ώθηση, φανταστείτε να είχαμε τελειώσει τη σεζόν και η μόνη ευκαιρία να πάμε στο Champions League να ήταν να κερδίσουμε τον τελικό! Τότε ίσως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή που θα είχαμε. Θα είναι συναρπαστικό".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.