Αυτό που της αξίζει, έστω και στο τέλος! (Match Preview)

Μια ακόμα σεζόν για την Premier League φτάνει στο τέλος της. Όλα ξεκίνησαν πριν από 9 μήνες στο Vicarage Road, και σήμερα τελειώνουν στο Anfield. Η Liverpool αξίζει να συμμετάσχει στο ερχόμενο Champions League και σήμερα θα τα δώσει όλα για να πάρει αυτό που της αξίζει!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Brighton

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 13.05.2018 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 17:00
Διαιτητής: Kevin Friend
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 2

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Ξεκούραση μίας εβδομάδας για την Liverpool μετά από πολύ καιρό. Μία εβδομάδα νωρίτερα η Liverpool ηττήθηκε με κακή εμφάνιση από την Chelsea με 1-0. Οι επιλογές για την εντεκάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και αναμενόμενα οι Reds έβγαλαν πολλή κούραση μετά από υπερπροσπάθειες που τους έφτασαν στον τελικό του Champions League. Ευτυχώς, τώρα πήραν την ξεκούραση που τόσο πολύ είχαν ανάγκη και είναι έτοιμοι για το παιχνίδι με την Brighton, εκεί οπού ένας βαθμός είναι αρκετός αλλά προφανέστατα το μυαλό της Liverpool είναι μόνο στην νίκη.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Chamberlain, Matip, Gomez και Can οι οποίοι έχουν τεθεί εκτός της επόμενης σεζόν τους τελευταίους μήνες, με τους περισσότερους αν όχι όλους να χάνουν και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Πρόβλημα έχει και ο Sadio Mane, ο οποίος θεωρείται αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Klopp. Τέλος, ο Adam Lallana πιθανότατα θα επιστρέψει και πάλι μετά από έναν ακόμα τραυματισμό και θα βρίσκεται στον πάγκο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μια πάρα πολύ καλή σεζόν για την Brighton, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες φίλων και αντιπάλων. Συγκεκριμένα, οι Seagulls θεωρούνταν εκ των μεγαλύτερων φαβορί για υποβιβασμό στην αρχή της σεζόν. Ο Chris Hughton όμως και οι παίχτες του απέδειξαν πως ήρθαν από την Championship για να μείνουν και εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στα υψηλά σαλόνια πριν το τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Στην 14η θέση με 40 βαθμούς βρίσκεται πλασαρισμένη η ομάδα της Νότιας Ακτής, η οποία ανά διαστήματα έχει παίξει και όμορφο ποδόσφαιρο. Highlight της σεζόν αποτελούν φυσικά οι νίκες κόντρα σε Manchester United και Arsenal, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση εναντίον της Tottenham που όμως τους έδωσε τον έναν βαθμό από τους τρεις διαθέσιμους. Αυτά τα αποτελέσματα έκριναν σε μεγάλο βαθμό την σεζόν της Brighton, δείγμα του πόσο εξαιρετικά απέδωσαν οι Seagulls σε αυτά τα παιχνίδια.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Chris Hughton δεν υπολογίζει μονάχα στον Steve Sidwell.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Δείχνοντας το πόσο εύκολα μπορεί να καταστρέψει οποιονδήποτε αντίπαλο με τις αντεπιθέσεις της η Liverpool πέρασε εύκολα από το Brighton στις αρχές του Δεκέμβρη με σκορ 1-5.

Can και Firmino σκόραραν δύο φορές σε δύο λεπτά για να πάρει η Liverpool το προβάδισμα με 0-2 στο 31'. Ο Bobby στην επανάληψη σκόραρε στα πρώτα 3 λεπτά για να έρθει ο Glenn Murray 3 λεπτά αργότερα και να μειώσει προσωρινά σε 1-3 με ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Coutinho και ένα αυτογκόλ του Lewis Dunk στα τελευταία 5 λεπτά έδωσαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ με την Liverpool να παίρνει τους 3 βαθμούς.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool μετράει 5 νίκες και 1 ισοπαλία στις 6 τελευταίες της συναντήσεις με την Brighton, έχοντας σκοράρει 22 φορές.

Αν η Liverpool δεν ηττηθεί, η φετινή σεζόν θα αποτελεί την 7η φορά που οι Reds μένουν αήττητοι στο Anfield σε μία σεζόν πρωταθλήματος. Καμία ομάδα δεν έχει ένα καλύτερο σχετικό ρεκόρ.

Καμία ομάδα δεν έχει σκοράρει λιγότερα εκτός έδρας γκολ από την Brighton. Οι Seagulls μετράνε 10, όσα και η West Brom.

Ο Lewis Dunk έχει πετύχει αυτογκόλ και στις δύο αναμετρήσεις του εναντίον της Liverpool, και συγκεκριμένα στις ήττες με 6-1 τον Φεβρουάριο του 2012 για το FA Cup αλλά και στην ήττα με 1-5 τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

O Loris Karius θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool. Μπροστά του θα βρίσκονται οι Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijnaldum, Henderson και Milner.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και ένας εκ των Mane και Ings, απόφαση που θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Σενεγαλέζου.

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane (Ings)
Brighton (4-4-1-1): Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bong - Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo - Gross - Murray
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.