Α. Σαριόγλου: «Όταν ο Salah μου είπε 'θέλω να γυρίσω στην Αγγλία', του την είπα»

Ο γυμναστής της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου προσκλήθηκε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης και αποκάλυψε ανέκδοτες ιστορίες για τον Mo Salah.
Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 


Ο Αντώνης Σαριόγλου - ως γυμναστής της εθνικής Αιγύπτου - έχει την τύχη να γνωρίζει τον Salah από τα 21 του, γυμνάζοντας τον ως το σήμερα, ένα «σήμερα» που βρίσκει τον Αιγύπτιο star στην elite του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Προσκεκλημένος στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του συνδέσμου Liverpool της Θεσσαλονίκης, μίλησε για πολλές ιστορίες δίπλα στον Mo, με τον οποίο μοιράζονται πολλά στις αποστολές της εθνικής, κάτι που τους επέτρεψε η γνώση Αγγλικών, την οποία δεν έχουν όλοι οι διεθνείς Αιγύπτιοι.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει η ιστορία σχετικά με το πώς ο Mohamed Salah κατέληξε στη Liverpool ενώ τα πήγαινε πολύ καλά στη Roma. Ο Αντώνης Σαριόγλου είπε: «Μια μέρα, την ώρα του δείπνου, μου είπε οτι θέλει να πάω μετά από το δωμάτιο του για να μου πει κάτι. Πήγα, βέβαια, και με ρώτησε πώς μου φαίνεται η σκέψη του να επιστρέψει στην Αγγλία. Αμέσως του είπα "τι να κάνεις εκεί ρε;". Ο Mo είχε φύγει από την Chelsea ως δανεικός και πήγε στη Roma. "Βρήκες τον εαυτό σου στην Ιταλία, το ιταλικό ποδόσφαιρο σου ταιριάζει", του είπα. "Γιατί να ξαναγυρίσεις εκεί, αφού ξέρεις πώς ήταν". Μου απάντησε πως μιλούσε με τη Liverpool εκείνη την εποχή, η οποία είχε εκφράσει πολύ έντονο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του. Και είχε σημασία για αυτόν όχι μόνο η ομάδα αλλά το τι του έλεγε ο προπονητής, ο Klopp. Με τον Jurgen βρέθηκαν στην Ιταλία, incognito, και θαρρώ πως ήταν μια κουβέντα που τον τάραξε, τον ταρακούνησε και τον έπεισε πια πως η Liverpool ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτόν». 

Στη συνέχεια, ο Αντώνης περιγράφει τη διαφορά του παλιού Salah, εκείνου της Chelsea, με τον 25χρονο πια άσο: «Όταν ήταν 21, 22, όταν αναλάβαμε δηλαδή στην εθνική Αιγύπτου, τον φωνάζαμε "σπουργιτάκι". Η σωματοδομή του ήταν τέτοια που θύμιζε σπουργίτι. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ ταχύ, που όμως ήταν μικροκαμομένο. Ο σημερινός Mo δεν είναι ο ίδιος με εκείνον που έπαιζε στην Chelsea. Ο άνθρωπος έχει δουλέψει τρελά, έχει δυναμώσει, έχει βελτιώσει το κορμί του. Τι να σας πω; Έχει αγοράσει μηχανήματα αποθεραπείας, ώστε να βλέπει πχ τηλεόραση το βράδυ και ταυτόχρονα να κάνει την αποκατάσταση του. Είναι ένας άνθρωπος που πηγαίνει κάθε μέρα στο γυμναστήριο, έχει ένα δικό του, προσωπικό πρωτόκολλο, που το ακολουθεί πιστά. Πολλές φορές μέναμε οι δυο μας στο γυμναστήριο, τελείωνε και μετά φεύγαμε μαζί».

Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.