Klopp: "Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση!"

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Ο Jurgen Klopp επέμεινε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, παρά την εμφατική νίκη της ομάδας με 5-0 επί της Napoli στο προτελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι Reds έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση και κατατρόπωσαν τους Partenopei με τους James Milner, Gini Wijnaldum, Mohamed Salah, Daniel Sturridge και Alberto Moreno να βρίσκουν δίχτυα.

Ο Γερμανός ωστόσο, κράτησε χαμηλά την μπάλα στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, κάνοντας αναφορά τόσο στον τραυματισμό του James Milner, όσο και στο ντεμπούτο του Alisson Becker αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα, Caoimhin Kelleher:

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του...

Για να είμαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα δεν με ενδιαφέρει και τόσο, σε σχέση με την εμφάνιση. Προετοιμασία είναι, μπορείς να χάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι και δεν σημαίνει πως ό,τι έκανες πριν ήταν λάθος και άμα κερδίσεις 5-0 δεν σημαίνεις πως ό,τι έκανες πριν ήταν σωστό. Αυτή είναι η κατάσταση. Ήταν σε πολλές φάσεις εξαιρετικό, ειδικά γύρω από τα γκολ και μερικές ακόμη στιγμές. Το πως τελειώσαμε, το πως σκοράραμε σε διαφορετικές καταστάσεις, όλα αυτά ήταν καλά. Οργανωτικά ήταν καλά σε σημαντικά μέρη του παιχνιδιού, αλλά σε άλλα ήταν λιγότερο καλά. Το είδατε στο πρώτο ημίχρονο πως ήμασταν μπροστά 2-0, αλλά είχαμε αφήσει πολλούς χώρους στη Napoli, οπότε αυτό είναι κάτι που είδαμε και θα το δουλέψουμε σίγουρα.


Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, όπως η διαφορά φυσικής κατάστασης των παικτών. Ο Bobby ήταν εδώ μόλις για 4 μέρες, αλλά φαινόταν λες και ήταν παραπάνω. Ο Sadio και ο Mo επέστρεψαν αρκετά νωρίτερα και συμμετείχαν σε διαφορετικά μέρη της προετοιμασίας, οπότε πρέπει να είναι κουρασμένοι τώρα -το είδατε πως είναι. Από άποψη αντοχής δεν είναι στο σημείο που θα πρέπει να είναι στο ξεκίνημα της σεζόν, επομένως πρέπει να το δουλέψουμε αυτό. Δεν με νοιάζει τι σκέφτεται ο κόσμος για την ομάδα μας, πραγματικά δεν είναι σημαντικό. Το μόνο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε πως θα μείνουμε ενωμένοι για το παιχνίδι της Πέμπτης και ακόμη περισσότερο για το παιχνίδι της Κυριακής με την West Ham. Θα είναι πολύ διαφορετικές προκλήσεις, το γνωρίζουμε ήδη αυτό. Έτσι, δεν πρέπει να αφήσουμε τις απαιτήσεις να μεγαλώσουν, γιατί η Premier League είναι σκληρή δουλειά και όχι ιπτάμενο ποδόσφαιρο. Δεν είναι το να νικάς 5-0, αλλά το να νικάς 1-0 πέντε φορές. Αλλά φυσικά, είναι πολύ καλύτερο από το να χάναμε 5-0 και να μην είχαμε αυτοπεποίθηση και να χρειαζόμασταν δουλειά σχεδόν στα πάντα. Ξέρουμε σε τι πρέπει να δουλέψουμε και θα το κάνουμε.

Για την πιθανότητα να αποχωρήσουν άλλοι παίκτες...

Θα δούμε τι θα συμβεί. Αν οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας μου ήταν διαθέσιμος σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μου ως προπονητής θα τον αγόραζα, για να πω την αλήθεια. Είναι όλοι φανταστικά παιδιά, που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, το ρόστερ είναι πολύ μεγάλο, αυτό είναι αλήθεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κι εμείς θα τους δώσουμε τσάμπα ή κάτι τέτοιο, η Liverpool είναι αρκετά δυνατή ώστε να κρατήσει αυτούς τους παίκτες και να τους μεταχειριστεί. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε άλλες ομάδες δυνατότερες, δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Για το αν αυτή είναι η δυνατότερη ομάδα που είχε ποτέ από τη μέρα της άφιξής του...

Το ελπίζω, αλλά αυτό θα το δούμε μετά την χρονιά γιατί το πόσο δυνατή είναι η ομάδα σου δεν το καθορίζουν οι μεταγραφές, ή η τιμή που πλήρωσες, ή η συνολική αξία του ρόστερ. Είναι αποκλειστικά το ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δείχνουμε μέρα με τη μέρα τις επόμενες εβδομάδες πως μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή σήμερα. Ο James Milner είχε ένα φανταστικό παιχνίδι, προτού αποχωρήσει με ένα μεγάλο κόψιμο. Έκανε 15 ράμματα και δεν το θες αυτό σε αυτή τη θέση του κεφαλιού σου. Ωστόσο, ο ίδιος είναι πολύ θετικός, αλλά μάλλον κανείς δεν του το έδειξε σε καθρέφτη ακόμη. Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι το να πανηγυρίζεις τη στιγμή, αλλά να δουλεύεις για τις μεγάλες στιγμές.

Για το ντεμπούτο του Alisson...


Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πιθανόν όσο καλός και σαν τερματοφύλακας. Μια συνολικά καλή εμφάνιση για πρώτο παιχνίδι, κυρίως επειδή όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει μέσα σε έναν άνθρωπο σε τέτοιες καταστάσεις, να παίζεις το πρώτο σου παιχνίδι μετά από όλα όσα γράφτηκαν και τα σχετικά. Παίξαμε απέναντι στη Napoli, πιθανόν τη δυνατότερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε μέχρι σήμερα -είχαν σχεδόν πλήρη ομάδα και αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Είχε πολύ καλή επίγνωση των καταστάσεων και πότε χρειαζόταν να είναι πίσω από μια "ψηλή" γραμμή. Τον συμπεριλάβαμε πολύ στο χτίσιμο, αλλά πρέπει να το μάθουμε ακόμη περισσότερο αυτό -είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να το συνηθίσει ακόμα περισσότερο, αλλά υπήρξαν κάποια καλά χτισίματα φάσεων, οπότε αυτό βοηθάει. Αλλά σε τελική ανάλυση είναι εκεί για να πιάνει την μπάλα και το έκανε σε κρίσιμες φάσεις σήμερα, οπότε είμαι ευχαριστημένος.

Για την pre-season του Caoimhin Kelleher...

Φαντάζομαι πως θέλετε να ακούσετε για αυτό. Είναι ένα φανταστικό ταλέντο, φανταστικό! Πολύ άνετος με την μπάλα στα πόδια όπως είδαμε στα παιχνίδια προετοιμασίας, όταν και αγωνίστηκε μπροστά σε 100.000 και 60.000 κόσμο δεν ενοχλήθηκε καθόλου, και είναι πολύ σημαντική ικανότητα αυτή. Ήταν για μεγάλο διάστημα της νεαρής καριέρας του ένας εξωτερικός παίκτης κι αυτό γιατί είναι καλός και σε αυτό. Φανταστικές αντιδράσεις, κι αν δεν συμβεί κάτι σοβαρό, έχει ένα πραγματικά φοβερό μέλλον. Δεν γνωρίζω την προκειμένη στιγμή πόσους καλούς τερματοφύλακες έχει η Ιρλανδία, αλλά το να έχεις έναν ακόμη δεν είναι ποτέ λάθος. Μου αρέσει πολύ και χαίρομαι που τον έχουμε στην ομάδα.


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.